soldatgrav moskva stor mia lind
Kinesiksa muren stor mia lind
japan tak stor Mia lind
Moskva tunnelbana stor mia lind
japan-04
japan-03
asien-europa-transsibiriska-jarnvagen-japan-01-QN-2
tåg-01
nordkorea-02
nordkorea-01
nordkorea-04

Transsibiriska järnvägen till Nordkorea & Japan

Typ av resa:
  • Tågresa
  • Storstad
  • Kultur
  • Ej Rosa Buss

Resa med Transsibiriska järnvägen till Nordkorea och Japan 

Vi erbjuder resor till Kina, Nordkorea, Sydkorea och Japan med ett stopp i Mongoliet längs vägen. Alla resor inleds på Transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing i Kina. Du kan välja mellan att boka ett resepaket där du får resa vidare till Sydkorea och Japan eller att resa till Nordkorea och sedan vidare till Sydkorea.

De varierande resepaketen bjuder på olika spännande upplevelser som exempelvis ett stopp i Mongoliet för några dagar på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i mongolisk hydda/tält och har möjlighet att rida på mongoliska hästar. I Kina och Beijing besöker vi den Kinesiska muren och du får möjlighet att se Sommarpalatset och Himmelska fridens torg. Reser du vidare till Sydkorea och Japan besöker du först hypermoderna Seoul och får sedan chansen att uppleva Japan genom Hiroshima, templen i Kyoto och slutligen den dynamiska huvudstaden Tokyo. En annorlunda upplevelse väntar dig om du väljer att resa till Nordkorea. Den strikta regimen reglerar vårt besök och från att vi landat i Pyongyang åtföljs vi av två guider och övervakare då vi får se triumfbågen, krigsmuseet, besöka en skola, ett sjukhus och Kim II Sungs mausoleum. Vi kommer också få pröva att sova en natt på traditionellt nordkoreanskt sätt, det vill säga direkt på mattor på golvet. Oavsett vilken resa genom Asien du väljer, så kommer det bli en oförglömlig upplevelse!

Följ med oss på äventyr österut! För mer information om de olika resorna och för att boka, se nedan.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Vecka 1
Resa: Sverige-Finland-Ryssland-Mongoliet. Stockholm, Helsingfors, Moskva, Ulan Bator, tågresa

Vi inleder resan med nattfärja från Stockholm till Helsingfors. Här stannar vi över dagen så du hinner strosa omkring i staden. Men eftersom det är söndag och de flesta affärerna är stängda så kanske en liten båtutflykt till Sveaborg kan vara ett alternativ innan vi kliver på nattåget till Moskva. Det blir en och en halv dag i Moskva, så vi har gott om tid på oss att utforska staden. Den första dagen får vi hjälp genom en guidad rundtur med buss som bland annat innehåller ett besök till Röda torget. Därutöver kan de som vill kolla in Kreml, Lenins mausoleum, ta en båttur på Moskvafloden, gå på cirkus eller besöka Segerparken. På kvällen dag fyra på resan går vi ombord på Transsibiriska järnvägen för ett klassiskt reseäventyr. Vi kliver på tåget i Europa och kliver av det långt borta i Asien i Mongoliets huvudstad Ulan Bator.

Vecka 2
Mongoliet. Sova i jurta, möjlighet att rida på stäppen, Ulan Bator

Under resans gång gör vi kortare stopp på stationerna och ibland om vi har tur kan vi hoppa av och inhandla mat av försäljare som kan stå på vissa av stationerna och sälja egentillverkade piroger, korvar, inlagda gurkor, bröd, ryskt öl och mineralvatten. Försäljningen är ett välkommet tillskott till restaurangvagnens lite magra utbud. I Mongoliet gör vi ett stopp på några dagar, varav ett par av dem tillbringas på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i ger/jurta (mongolisk hydda/tält) och har möjlighet att rida på mongoliska hästar ute på stäppen. Minst en natt bor vi på ett enklare hotell i huvudstaden Ulan Bator så det finns möjlighet att utforska staden. Ett tips är att först besöka Zaisan Hill för att njuta av utsikten över staden, efter det kanske strosa till Sukhbaatartorget som ligger i centrum och till sist avsluta dagen med att kolla in alla dinosauriefossiler på Naturhistoriska museet. Mongoliet är ett av de länder som det har påträffats flest dinosauriefossiler i och museet har två helt kompletta fossiler.

Vecka 3
Mongoliet-Kina-Nordkorea. Tågresa till Bejing. Sommarpalatset, Förbjudna staden, Himmelska fridens torg. Flyg till Pyongyang

Nu hoppar vi på tåget för sista biten till Beijing och när vi når den kinesiska huvudstaden har vi avverkat 786 tågmil. Ett av resans längsta stopp gör vi här i Beijing och vi kommer bo på hotell under samtliga nätter. Förutom sevärdheter i världsklass erbjuder Beijing shopping som slår det mesta vad gäller utbud och pris. Vi gör ett gemensamt besök till Mutianyu (den bäst bevarade sträckan av Kinesiska muren) och rekommenderar sedan att ni besöker Sommarpalatset, Förbjudna staden samt Himmelska fridens torg med Mao i sitt mausoleum. Finns det tid så gör en upptäcktsfärd längs de gamla hutongerna eller titta på morgongymnastiken i någon park. Efter några hektiska dagar lämnar vi Beijing för att besöka ett av världens mest stängda länder, Nordkorea. Vi flyger till huvudstaden Pyongyang. Här är det nordkoreanerna som styr och ställer och vi har inte mycket att säga till om. Väl inne i landet blir vi tilldelade koreanska guider som kommer att följa oss under hela vistelsen, som tolkar och övervakare. Nordkorea är ett fascinerande land och här finns mycket spännande att titta på. Vi börjar med att se oss omkring i huvudstaden och tittar bland annat på triumfbågen, krigsmuseet från Koreakriget och besöker den kanske mest bevakade gränsen i världen, Panmunjom, gränsen mellan Nord- och Sydkorea. Vidare kikar vi på den amerikanska spionbåten Pueblo som 1968 beslagtogs av endast sju koreaner och har sedan dess behållits som krigstrofé. Efter det väntar besök på en skola, ett sjukhus och givetvis besöker vi Kim Il Sungs mausoleum. Här är vi tvungna att följa en klädkod, vi får inte bära shorts, jeans, minikjolar eller t-shirts. Kim II Sungs kropp ligger bevarad i den byggnad där han tidigare arbetade och trots att han dog 1994 är han fortfarande landets president. Förhoppningsvis kommer vi under resans gång få se någon häftig taekwondouppvisning, kanske besöka en nordkoreansk farm och vandra i bergen. En natt provar vi att sova på traditionellt nordkoreanskt sätt, direkt på mattor på golvet. Om Mass Games går av stapeln när vi är där kommer vi även få chansen att se detta enorma skådespel med 100 000 koreanska gymnaster på en av världens största idrottsarenor, Mayday Stadion.

Vecka 4
Nordkorea-Sydkorea-Japan. Tågresa & nattbåt till Seoul, Busan, Shimonoseki

Innan vi lämnar landet får vi möjlighet att köpa propagandamaterial, mer shopping än så blir det inte här. Med tåg åker vi ut från Nordkorea till Kina, därifrån tar vi oss vidare med nattbåt till Sydkorea och en helt annan värld. Vi anländer till hamnstaden Inchon och styr omedelbart vidare till huvudstaden Seoul där vi kommer att stanna några nätter. En utflykt till den stängda gränsen (där man kan komma cirka fyra meter in i Nordkorea igen) samt ett besök till museet War Memorial är något de flesta brukar vilja göra här. Besök även gärna kejsarpalatsen och de vackra parkerna och för er som längtat efter shoppning, här finns det saker att köpa. Vi lämnar Seoul och fortsätter med tåg till Busan där vi tar nattfärjan till Shimonoseki, Japan.

Vecka 5
Japan-Sverige. Shimonoseki, Hiroshima, Tokyo. Flyg hem till Sverige

Från Shimonoseki tar vi oss direkt vidare till staden där världshistorien förändrades i augusti 1945, Hiroshima. Konsekvenserna av en enda och ganska liten atombomb blir skrämmande tydlig efter ett besök på Atombombsmuseet i fredsparken. I Hiroshima finns också tid för att ta spårvagnen ut till ön Miyajima med sin berömda röda torii och sina vackra tempel.Vi tar oss vidare till kejsarstaden Kyoto, en stad som består av vackra tempel, palats och trädgårdar. Här hittar vi inte mindre än 17 olika världsarvsplatser, Kinkaku-ji (den gyllene paviljongen) och på gatorna i Giondistriktet kan du fortfarande (om du har tur) möta geishor i sin fantastiska klädsel. Resans sista stopp är huvudstaden Tokyo. I denna gigantiska stad stannar vi i flera nätter och det finns massvis av saker att hitta på här. Kanske ett tidigt morgonbesök på fiskmarknaden Tsukiji, en lunch på en utsökt sushirestaurang eller besök på marknader, tempel, utställningshallar och museer av högsta klass. Kolla in det senaste inom teknik och njut av det pulserande nattlivet i Tokyo innan vi måste ta farväl av detta exotiska land och flyga tillbaka till Sverige.

Med reservation för ändring av färdplan.

Visum

Visumansökningar påbörjas ca 2 månader innan avresa och då måste du lämna in ditt pass och visumansökningar till oss, detta tar ca 7 veckor. Om du vet att du behöver ditt pass under denna period rekommenderar vi att du skaffar ett extra pass. Kontakta oss så skriver vi ett intyg till polismyndigheten som du tar med dig när du ansöker om extra pass. Mer information kommer ca 2,5 månad innan avresa.

Flyginformation
Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta kontoret (08-673 25 20). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Bild, film och annan information från resan

resa blogg restips bloggare

Resebrev från Transsibiriska järnvägen

Kenneth skriver resebrev från sina äventyr

Läs mer

Boende på resan

13
12
3
7
3

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Tag

Tåg

X

Tåg

Vi reser helt eller delvis med tåg. Inga rosa bussar används och vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- eller flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Underverk

Underverk

X

Underverk

Vi kommer passera något av världens gamla eller nya underverk.

Till exempel kan vi passera Kinesiska muren/Kina, Petra/Jordanien, kristusstatyn/Brasillien, Machu Picchu/Peru, Chichen Itza/Mexiko, Colosseum/Italien, Taj Mahal/Indien eller Pyramiderna/Egypten.

Symbolen innebär att möjligheten finns att besöka dem, även om de inte alltid ingår i priset.

Resans höjdpunkter

Röda torget
Transsibiriska järnvägen
Hästridning på mongoliska stäppen
Beijing
Kinesiska muren
Förbjudna staden
Nordkorea
Kim Il Sungs mausoleum
Panmunjom
Arirang
War Memorial
Seoul
Hiroshima
Kyoto
Tokyo

Vad ingår?

  • Flyg, allt gemensamt boende/transport
  • Ca 20 måltider (inkl frukost)
  • Svensk reseledare
  • Hästridning i Mongoliet
  • Besök till Kinesiska muren
  • Guidad tur i Moskva
  • Utflykt i Ulan Bator
  • Vad tillkommer?

    Flygskatt ca 1 900 kr
    Visum ca 3 100 kr
    Massgames ca 120 euro
    Fickpengar ca 1 200 euro

    Resetillfällen

    QTjNj21a

    Datum: 2021-08-14 - 2021-09-20

    Preliminärt datum

    Reseledare: Ej fastställt

    X

    Bokningsinfo

    Bokas senast: 2021-02-28

    Mer än 5 platser kvar

    Pris: 58 400 kr

    Handpenning: 5 000 kr

    QTjNj21b

    Datum: 2021-08-21 - 2021-09-27

    Preliminärt datum

    Reseledare: Ej fastställt

    X

    Bokningsinfo

    Bokas senast: 2021-02-28

    Ring innan du bokar!

    +46 (0)8 673 25 20

    Pris: 58 400 kr

    Handpenning: 5 000 kr

    QTjNj22b

    Datum: 2022-08-20 - 2022-09-26

    Preliminärt datum

    Reseledare: Ej fastställt

    X

    Bokningsinfo

    Bokas senast: 2022-02-28

    Mer än 5 platser kvar

    Pris: 59 400 kr

    Handpenning: 5 000 kr

    Rosa Bussarna tipsar

    Tillval DMZ

    För att vara säkra på att vi får platser på utflykterna till gränsen Sydkorea och Nordkorea måste vi redan nu ta in bokningar som är bindande och betalas tillsammans med slutbetalningen.

    DMZ tour & 3:e infiltrationstunneln: 550 kr per person

    DMZ är det område som delar Nord- och Sydkorea. Efter Koreakriget (25 juni 1950) förhandlade Nord- och Sydkorea och utnämnde DMZ (demilitarized zone) 2 km från gränsen på båda sidorna av länderna där vapenvilan slöts. Detta område ses som en av de sista lämningarna från Kalla Kriget och besöks flitigt av människor världen över.
    Denna turistattraktion har skapats för att släcka folks nyfikenhet på detta spännande område där anspänning och fred sammanfaller.

    Tillval DMZ och JSA

    För att vara säkra på att vi får platser på utflykterna till gränsen Sydkorea och Nordkorea måste vi redan nu ta in bokningar som är bindande och betalas tillsammans med slutbetalningen.

    DMZ och JSA kombination: 1250 kr per person

    DMZ: samma beskrivning som om du bara skulle välja DMZ-turen +
    JSA: Panmunjom  ligger i det gemensamma säkerhetsområde (DMZ) 50 km norr om Seoul och 10 km öster om staden Kaesong. Denna plats är mest känd för de fredssamtal som hölls här den 25 oktober 1951 och som utsågs som det gemensamma säkerhetsområdet den 27 juli 1953 då vapenvilan slöts. Detta är den enda plats som Nordkoreaner och Sydkoreaner kan komma i kontakt med varandra och arbeta för en framtida fred. Detta är enda turen man kan gå över på Nordkoreas sida några meter i en barack.

    Instagrammat från resan