nordkorea-08
japan-01
mongoliet-03
japan-04
japan-03
japan-02
japan-05
asien-europa-transsibiriska-jarnvagen-japan-01-QN-2

Transsibiriska järnvägen till Japan

Typ av resa:
 • Tågresa
 • Storstad
 • Natur
 • Kultur
 • Ej Rosa Buss

Resa med Transsibiriska järnvägen till Japan 

Vi erbjuder resor till Kina, Nordkorea, Sydkorea och Japan med ett stopp i Mongoliet längs vägen. Alla resor inleds på Transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing i Kina. Du kan välja mellan att boka ett resepaket där du får resa vidare till Sydkorea och Japan eller att resa till Nordkorea och sedan vidare till Sydkorea. 

De varierande resepaketen bjuder på olika spännande upplevelser som exempelvis ett stopp i Mongoliet för några dagar på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i mongolisk hydda/tält och har möjlighet att rida på mongoliska hästar. I Kina och Beijing besöker vi den Kinesiska muren och du får möjlighet att se Sommarpalatset och Himmelska fridens torg. Reser du vidare till Sydkorea och Japan besöker du först hypermoderna Seoul och får sedan chansen att uppleva Japan genom Hiroshima, templen i Kyoto och slutligen den dynamiska huvudstaden Tokyo. En annorlunda upplevelse väntar dig om du väljer att resa till Nordkorea. Den strikta regimen reglerar vårt besök och från att vi landat i Pyongyang åtföljs vi av två guider och övervakare då vi får se triumfbågen, krigsmuseet, besöka en skola, ett sjukhus och Kim II Sungs mausoleum. Vi kommer också få pröva att sova en natt på traditionellt nordkoreanskt sätt, det vill säga direkt på mattor på golvet. Oavsett vilken resa genom Asien du väljer, så kommer det bli en oförglömlig upplevelse!

Följ med oss på äventyr österut! För mer information om de olika resorna och för att boka, se nedan.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Vecka 1
Resa: Stockholm, Helsingfors, Moskva, Transsibiriska järnvägen 

Resan inleds med nattfärja från Stockholm till Helsingfors. Här stannar vi över dagen så du hinner strosa omkring i staden. Men eftersom det är söndag och de flesta affärerna är stängda så kanske en liten båtutflykt till Sveaborg kan vara ett alternativ innan vi kliver på nattåget till Moskva. Vi tillbringar två dagar i Moskva. Den första dagen får vi en guidad rundtur med buss som bland annat innehåller ett besök till Röda torget. Därutöver kan de som vill kolla in Kreml, Lenins mausoleum, gå på cirkus eller göra ett besök till Segerparken. På kvällen dag fyra går vi ombord på Transsibiriska järnvägen för ett klassiskt reseäventyr. Vi kliver på tåget i Europa och kliver av det i Asien i Mongoliets huvudstad Ulan Bator.

Vecka 2
Transsibiriska järnvägen, Stopp i Ulan Bator, Mongoliet

Under resans gång gör vi kortare stopp på stationerna och ibland om vi har tur kan vi hoppa av och inhandla mat från försäljare som kan stå på vissa av stationerna och sälja egentillverkade piroger, korvar, inlagda gurkor, ryskt öl etc. I Mongoliet gör vi ett stopp på några dagar, varav ett par av dem tillbringas på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i ger/jurta (mongolisk hydda/tält) och vi har möjlighet att rida på mongoliska hästar ute på stäppen. Minst en natt bor vi på ett enklare hotell i huvudstaden Ulan Bator innan vi hoppar på tåget för sista biten till Beijing och när vi kommer fram till Kinas huvudstad så har vi avverkat 786 tågmil.

Vecka 3
Transsibiriska järnvägen, Beijing & Shanghai, Kina

I Beijing stannar vi några nätter. Vi gör ett gemensamt besök till Mutianyu (den bäst bevarade sträckan av Kinesiska muren) och rekommenderar sedan att ni besöker Sommarpalatset samt Himmelska fridens torg med Mao i sitt mausoleum. Finns det tid så gör en upptäcktsfärd längs de gamla hutongerna eller titta på morgongymnastiken i någon park. Och missa inte stadens fantastiska shopping, både vad gäller utbud och pris, innan vi till sist lämnar Beijing och styr kosan mot Xian. En magnifik stadsmur omger fortfarande den före detta huvudstaden Xian och här finns många spännande områden att upptäcka. Den stora moskén, samlingarna i Shaanxis historiska museum men framför allt kejsare Qins berömda terrakottaarmé, som skulle skydda kejsaren efter döden, är sevärdheter du inte vill missa. Härifrån tar vi nattåget till Kinas mest västerländska stad, Shanghai. Passa på att kolla in skyskraporna i Pudong, promenera på The Bund, shoppa på Nanjing Road, besök Shanghai museum eller gamla stan med det berömda tehuset innan vi tar tåget till Qingdao där vi stannar en natt. Morgonen efter fortsätter vi raskt vidare till Weihai där vi tar nattfärjan till Inchon.

Vecka 4
Seoul, Sydkorea. Hiroshima, Japan

Sydkoreas huvudstad Seoul blir nästa stopp på resan och här tillbringar vi några dagar. Härifrån finns det möjlighet att, i mån av plats, göra en utflykt upp till den stängda gränsen (där man kan komma cirka fyra meter in i Nordkorea). Ett annat tips är att på egen hand med ”hop-on/hop-off”-bussarna besöka flera av de mest berömda delarna av Seoul, bland annat War Memorial Museum. Vi lämnar Seoul och fortsätter med tåg till Busan där vi tar nattfärjan till Shimonoseki, Japan. Från Shimonoseki tar vi oss direkt vidare till staden där världshistorien förändrades i augusti 1945, Hiroshima. Konsekvenserna av en enda och ganska liten atombomb blir skrämmande tydlig efter ett besök på Atombombsmuseet i fredsparken. I Hiroshima finns också tid för att ta spårvagnen ut till ön Miyajima med sin berömda röda torii och sina vackra tempel.

Vecka 5
Kyoto, Tokyo, Japan-resa hem till Sverige

Vi tar oss vidare till kejsarstaden Kyoto, en stad som består av vackra tempel, palats och trädgårdar. Här hittar vi inte mindre än 17 olika världsarvsplatser, Kinkaku-ji (den gyllene paviljongen) och på gatorna i Giondistriktet kan du fortfarande (om du har tur) möta geishor i sin fantastiska klädsel. Resans sista stopp är huvudstaden Tokyo. I denna gigantiska stad stannar vi i flera nätter och det finns massvis av saker att hitta på här. Kanske ett tidigt morgonbesök på fiskmarknaden Tsukiji, en lunch på en utsökt sushirestaurang eller besök på marknader, tempel, utställningshallar och museer av högsta klass. Kolla in det senaste inom teknik och njut av det pulserande nattlivet i Tokyo innan vi måste ta farväl av detta exotiska land och flyga tillbaka till Sverige.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Visum

Visumansökningar påbörjas ca 1,5 månad innan avresa och då måste du lämna in ditt pass och visumansökningar till oss, detta tar ca en månad. Om du vet att du behöver ditt pass under denna period rekommenderar vi att du skaffar ett extra pass. Kontakta oss så skriver vi ett intyg till polismyndigheten som du tar med dig när du ansöker om extra pass. Mer information kommer ca 2,5 månad innan avresa.

Flyginformation
Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta kontoret (08-673 25 20). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Bild, film och annan information från resan

resa blogg restips bloggare

Resebrev från Transsibiriska järnvägen

Kenneth skriver resebrev från sina äventyr

Läs mer

Boende på resan

13
11
3
9
3

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Tag

Tåg

X

Tåg

Vi reser helt eller delvis med tåg. Inga rosa bussar används och vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- eller flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Underverk

Underverk

X

Underverk

Vi kommer passera något av världens gamla eller nya underverk.

Till exempel kan vi passera Kinesiska muren/Kina, Petra/Jordanien, kristusstatyn/Brasillien, Machu Picchu/Peru, Chichen Itza/Mexiko, Colosseum/Italien, Taj Mahal/Indien eller Pyramiderna/Egypten.

Symbolen innebär att möjligheten finns att besöka dem, även om de inte alltid ingår i priset.

Resans höjdpunkter

 • Röda torget
 • Transsibiriska järnvägen
 • Hästridning på mongoliska stäppen
 • Beijing
 • Kinesiska muren
 • Himmelska fridens torg
 • Terrakottaarmén i Xian
 • Shanghai
 • Seoul
 • Hiroshima
 • Kyoto
 • Tokyo

Vad ingår?

 • Flyg, allt gemensamt boende/transport
 • Ca 20 måltider (inkl. frukost)
 • Svensk reseledare
 • Hästridning i Mongoliet
 • Besök till Kinesiska muren
 • Guidad tur i Moskva
 • Utflykt till terrakottaarmén
 • Utflykt i Ulan Bator

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 1 500 kr
 • Visum ca 2 500 kr
 • Fickpengar ca 800-1 200 USD

Resetillfällen

QTjJ21a

Datum: 2021-08-14 - 2021-09-20

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-01-31

Mer än 5 platser kvar

Pris: 46 400 kr

Handpenning: 5 000 kr

QTjJ21b

Datum: 2021-08-21 - 2021-09-27

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-02-03

Ring innan du bokar!

+46 (0)8 673 25 20

Pris: 46 400 kr

Handpenning: 5 000 kr

QTjJ22b

Datum: 2022-08-20 - 2022-09-26

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2022-03-04

Färre än 5 platser kvar

Pris: 46 400 kr

Handpenning: 5 000 kr

Rosa Bussarna tipsar

Tillval DMZ

För att vara säkra på att vi får platser på utflykterna till gränsen Sydkorea och Nordkorea måste vi redan nu ta in bokningar som är bindande och betalas tillsammans med slutbetalningen.

DMZ tour & 3:e infiltrationstunneln: 550 kr per person

DMZ är det område som delar Nord- och Sydkorea. Efter Koreakriget (25 juni 1950) förhandlade Nord- och Sydkorea och utnämnde DMZ (demilitarized zone) 2 km från gränsen på båda sidorna av länderna där vapenvilan slöts. Detta område ses som en av de sista lämningarna från Kalla Kriget och besöks flitigt av människor världen över.
Denna turistattraktion har skapats för att släcka folks nyfikenhet på detta spännande område där anspänning och fred sammanfaller.

Tillval DMZ och JSA

För att vara säkra på att vi får platser på utflykterna till gränsen Sydkorea och Nordkorea måste vi redan nu ta in bokningar som är bindande och betalas tillsammans med slutbetalningen.

DMZ och JSA kombination: 1250 kr per person

DMZ: samma beskrivning som om du bara skulle välja DMZ-turen +
JSA: Panmunjom  ligger i det gemensamma säkerhetsområde (DMZ) 50 km norr om Seoul och 10 km öster om staden Kaesong. Denna plats är mest känd för de fredssamtal som hölls här den 25 oktober 1951 och som utsågs som det gemensamma säkerhetsområdet den 27 juli 1953 då vapenvilan slöts. Detta är den enda plats som Nordkoreaner och Sydkoreaner kan komma i kontakt med varandra och arbeta för en framtida fred. Detta är enda turen man kan gå över på Nordkoreas sida några meter i en barack.

Instagrammat från resan