beijing-04
beijing-01
beijing-02
beijing-05
beijing-03
asien-europa-transsibiriska-jarnvagen-peking-01-QN-2

Transsibiriska järnvägen till Kina

Typ av resa:
 • Ej Rosa Buss
 • Tågresa
 • Storstad
 • Natur

Resa med Transsibiriska järnvägen till Kina

Vi erbjuder resor till Kina, Nordkorea, Sydkorea och Japan med ett stopp i Mongoliet längs vägen. Alla resor inleds på Transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing i Kina. I priset ingår alla resor, allt boende och mycket mer. Du kan välja mellan att boka ett resepaket där du får resa vidare till Sydkorea och Japan eller att resa till Nordkorea och sedan vidare till Sydkorea. 

De varierande resepaketen bjuder på olika spännande upplevelser som exempelvis ett stopp i Mongoliet för några dagar på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i mongolisk hydda/tält och har möjlighet att rida på mongoliska hästar. I Kina och Beijing besöker vi den Kinesiska muren och du får möjlighet att se Sommarpalatset och Himmelska fridens torg. Reser du vidare till Sydkorea och Japan besöker du först hypermoderna Seoul och får sedan chansen att uppleva Japan genom Hiroshima, templen i Kyoto och slutligen den dynamiska huvudstaden Tokyo. En annorlunda upplevelse väntar dig om du väljer att resa till Nordkorea. Den strikta regimen reglerar vårt besök och från att vi landat i Pyongyang åtföljs vi av två guider och övervakare då vi får se triumfbågen, krigsmuseet, besöka en skola, ett sjukhus och Kim II Sungs mausoleum. Vi kommer också få pröva att sova en natt på traditionellt nordkoreanskt sätt, det vill säga direkt på mattor på golvet. Oavsett vilken resa genom Asien du väljer, så kommer det bli en oförglömlig upplevelse!

Följ med oss på äventyr österut! För mer information om de olika resorna och för att boka, se nedan.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-4
Resa: Stockholm-Helsingfors-Moskva. Påbörjar resan på Transsibiriska järnvägen

Vi inleder resan med nattfärja från Stockholm till Helsingfors. Här stannar vi över dagen så du hinner strosa omkring i staden. Men eftersom det är söndag och de flesta affärerna är stängda så kanske en liten båtutflykt till Sveaborg kan vara ett alternativ innan vi kliver på nattåget till Moskva. Det blir en och en halv dag i Moskva, så vi har gott om tid på oss att utforska staden. Den första dagen får vi hjälp genom en guidad rundtur med buss som bland annat innehåller ett besök till Röda torget. Därutöver kan de som vill kolla in Kreml, Lenins mausoleum, ta en båttur på Moskvafloden, gå på cirkus eller besöka Segerparken. På kvällen dag fyra på resan går vi ombord på Transsibiriska järnvägen för ett klassiskt reseäventyr. Vi kliver på tåget i Europa och kliver av det långt borta i Asien i Mongoliets huvudstad Ulan Bator.

Dag 5-12
Transsibiriska järnvägen, stopp i Mongoliet, Ulan Bator

Under resans gång gör vi kortare stopp på stationerna och ibland om vi har tur kan vi hoppa av och inhandla mat av försäljare som kan stå på vissa av stationerna och sälja egentillverkade piroger, korvar, inlagda gurkor, bröd, ryskt öl och mineralvatten. Försäljningen är ofta ett välkommet tillskott till restaurangvagnens lite magra utbud. I Mongoliet gör vi ett stopp på några dagar, varav ett par av dem tillbringas på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i ger/jurta (mongolisk hydda/tält) och har möjlighet att rida på mongoliska hästar ute på stäppen. Minst en natt bor vi på ett enklare hotell i huvudstaden Ulan Bator så det finns möjlighet att utforska staden. Ett tips är att först besöka Zaisan Hill för att njuta av utsikten över staden, efter det kanske strosa till Sukhbaatartorget som ligger i centrum och till sist avsluta dagen med att kolla in alla dinosauriefossiler på Naturhistoriska museet. Mongoliet är ett av de länder som det har påträffats flest dinosauriefossiler i och museet har två helt kompletta fossiler.

Dag 13-18
Transsibiriska järnvägen till Kina, Beijing, Förbjudna staden, Himmelska fridens torg, resa hem till Sverige

Nu hoppar vi på tåget för sista biten till Beijing och när vi når den kinesiska huvudstaden har vi avverkat 786 tågmil. Ett av resans längsta stopp gör vi här i Beijing och vi kommer bo på hotell under samtliga nätter. Förutom sevärdheter i världsklass erbjuder Beijing shopping som slår det mesta vad gäller utbud och pris. Vi gör ett gemensamt besök till Mutianyu (den bäst bevarade sträckan av Kinesiska muren) och rekommenderar sedan att ni besöker Sommarpalatset, Förbjudna staden samt Himmelska fridens torg med Mao i sitt mausoleum. Finns det tid så gör en upptäcktsfärd längs de gamla hutongerna eller titta på morgongymnastiken i någon park. Passa också på att shoppa de sista souvenirerna innan det är dags att borda flyget och återvända hem till Sverige.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Flyginformation

Visum
Visumansökningar påbörjas ca 1,5 månad innan avresa och då måste du lämna in ditt pass och visumansökningar till oss, detta tar ca en månad. Om du vet att du behöver ditt pass under denna period rekommenderar vi att du skaffar ett extra pass. Kontakta oss så skriver vi ett intyg till polismyndigheten som du tar med dig när du ansöker om extra pass. Mer information kommer ca 2,5 månad innan avresa.

Flyginformation
Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta kontoret (08-673 25 20). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

3
7
7
1

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Tag

Tåg

X

Tåg

Vi reser helt eller delvis med tåg. Inga rosa bussar används och vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- eller flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Underverk

Underverk

X

Underverk

Vi kommer passera något av världens gamla eller nya underverk.

Till exempel kan vi passera Kinesiska muren/Kina, Petra/Jordanien, kristusstatyn/Brasillien, Machu Picchu/Peru, Chichen Itza/Mexiko, Colosseum/Italien, Taj Mahal/Indien eller Pyramiderna/Egypten.

Symbolen innebär att möjligheten finns att besöka dem, även om de inte alltid ingår i priset.

Resans höjdpunkter

 • Röda torget
 • Transsibiriska järnvägen
 • Hästridning på mongoliska stäppen
 • Beijing
 • Kinesiska muren
 • Himmelska fridens torg
 • Förbjudna staden

Vad ingår?

 • Flyg, allt gemensamt boende/transport
 • Ca 8 måltider (inkl. frukost)
 • Svensk reseledare
 • Hästridning i Mongoliet
 • Besök till Kinesiska muren
 • Guidad tur i Moskva
 • Guidad tur i Ulan Bator

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 1 600 kr
 • Visum ca 2 500 kr
 • Fickpengar ca 700-1000 USD

Resetillfällen

QTjK21a

Datum: 2021-08-14 - 2021-08-31

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-01-31

Mer än 5 platser kvar

Pris: 31 400 kr

Handpenning: 5 000 kr

QTjK21b

Datum: 2021-08-21 - 2021-09-07

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-02-28

Färre än 5 platser kvar

Pris: 31 400 kr

Handpenning: 5 000 kr

Instagrammat från resan