vandringsresa sydamerika
natur äventyr peru inkaleden
rundresa peru vandringsresa
äventyr sydamerika resa
Machu Picchu
Machu Picchu 5
Machu Picchu 6

Tillval 3: Inca jungle trail till Machu Picchu

Typ av resa:

Inca Jungle Trail till Machu Picchu 

Inca Jungle Trail är vårt mest äventyrliga alternativ att ta sig till Machu Picchu. Förutom ca 3 mil vandring får du även cykla mountainbike, forsränna i Urubambafloden, åka i Sydamerikas längsta linbanesystem, bada i varma källor och ta dig upp till toppen av Huayna Picchu.

Pris: 4 000 kr (med reservation för prisändring)

Viktig information! Du kan inte boka dina tillval på den här sidan, detta är endast en informationssida. Själva bokningen gör du under respektive resa.

Observera att det är bindande anmälan på tillvalen och att vårt avbeställningsskydd på 600 kr inte gäller för Inca Jungle Trail.

 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Tillval 3- Inca Jungle Trail

4 dagar, priset är 4 000 kr (med reservation för prisändring)

Dag 1
Cusco-Abra Malaga & Santa Maria

Du blir upphämtad från hotellet på morgonen och körd tillsammans med andra internationella resenärer till toppen av berget Abra Malaga, ca 4 200 m.ö.h. På vägen dit stannar vi för att äta/köpa förmiddagsfika. Det kan vara kyligt här uppe och det kan ibland till och med snöa så vi byltar på oss kläder, hjälmar och arm- och benskydd innan vi hoppar på cyklarna och sätter fart nerför berget (asfaltsväg) i ca 2-3 timmar. Vi stannar för lunch i Santa Maria och de som känner för mer äventyr kan här ge sig ut på Urubambafloden för en timmes forsränning (ingår ej). Efter middagen blir det en tidig kväll på ett enkelt hotell.

Dag 2
Djungelvandring, Quellomayo & varma källor i Santa Teresa

Tidigt på morgonen startar vi dagens långa vandring genom Perus djungel. Vi kommer att vandra korta partier på en väg innan vi tar oss in i djungeln. Här får vi se och smaka på bland annat exotiska frukter, kaffe och kakao. Under dagen kommer vi att förflytta oss ca 1 200 höjdmeter uppåt, vilket kan märkas på att andningen blir ansträngd. På vägen passerar vi små privata hus där vi kan fylla på med både vatten och snacks samt ta en och annan välbehövlig vila i en hammock. Vandringen fortsätter på en traditionell inkaled som ringlar sig runt ett berg med branta sluttningar. Det kan vara upp till hundra meters djup vid kanten på den stundtals smala stigen. Lunchen och siestan tar vi i Quellomayo innan vi fortsätter längs med floden till de varma källorna i Santa Teresa. Natten tillbringar vi på ett enkelt hotell i Santa Teresa. Det finns möjlighet att skicka sitt bagage med bil under dagens etapp för den som känner sig tungt lastad.

Dag 3
Vandring, linbana & Aguas Calientes

I dag kan du välja mellan att vandra i sex timmar eller utmana din höjdrädsla genom att åka Sydamerikas längsta linbanesystem (ingår ej) och sedan vandra i tre timmar. För dig som går hela sträckan så är de tre första timmarna utefter och över floden, på landsväg och på lättpromenerade stigar fram till vattenkraftstationen ”hydroelectrical”. Där äter vi lunch tillsammans med de som åkt linbana och kommer hit i bil. De sista tre timmarna går vi på järnvägsspåret runt berget Huayna Picchu och staden Machu Picchu. På kvällen kommer vi fram till Aguas Calientes där vi återigen bor på ett enkelt hotell. Det finns möjlighet att bada i varma källor.

Dag 4
Vandring till Machu Picchu & resa tillbaka till Cusco

Sista dagen ringer väckarklockan ca kl. 04.00 för att man ska hinna gå till den nedre entrén vid Machu Picchu. Det är en brant vandring på ca en timme upp till slutmålet för hela vandringen, Machu Picchu. Väl framme deltar vi i en guidad tur och förundras av detta byggnadsverk på denna sagolika plats. Den som inte är höjdrädd eller trött kan ta sig upp på Huayna Picchu, ytterligare flera hundra meter upp. Denna vandring/klättring måste dock bokas i förväg, i samband med att du bokar ditt tillval. Här bjuds du på en fantastik utsikt över Machu Picchu och dalarna runt berget där vi tidigare gått. På eftermiddagen lämnar vi inkarikets värld och tar oss ner till Aguas Calientes. Härifrån tar vi sedan tåget till Ollantaytambo och fortsätter vidare med buss till Cusco för en god natts sömn.

OBS! Det här är endast en informationssida, du kan inte boka tillvalet här – Det gör du under respektive resa.

Observera att det är bindande anmälan på tillvalen och att vårt avbeställningsskydd på 600 kr inte gäller för Inca Jungle Trail.


Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

3

Resan innehåller

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Underverk

Underverk

X

Underverk

Vi kommer passera något av världens gamla eller nya underverk.

Till exempel kan vi passera Kinesiska muren/Kina, Petra/Jordanien, kristusstatyn/Brasillien, Machu Picchu/Peru, Chichen Itza/Mexiko, Colosseum/Italien, Taj Mahal/Indien eller Pyramiderna/Egypten.

Symbolen innebär att möjligheten finns att besöka dem, även om de inte alltid ingår i priset.

Extremt_klimat

Extremt klimat

X

Extremt klimat

Denna symbol innebär att en resa kan ha lite tuffare klimat. Vädret på resan kan antigen bli väldigt varmt eller väldigt kallt. I varma länder kan temperaturer överstiga 40 grader och på höga höjder kan det bli svalt och kallt. Tänk på att packa rätt kläder och eventuellt varm sovsäck vid behov.

Resans höjdpunkter

 • Machu Picchu
 • Djungelupplevelsen
 • Linbana
 • Varma källor

Vad ingår?

 • Entré till Machu Picchu 
 • Guide
 • Minibusstransport, cykel & tåg
 • Boende
 • Alla måltider (utom frukost dag 1 och lunch och middag dag 4)

Vad tillkommer?

 • Dricks till guiden
 • Forsränning ca 330 kr (100 soles)
 • Linbana ca 330 kr (100 soles
 • Fickpengar till snacks, mat & vatten

Resetillfällen

Rosa Bussarna tipsar

Detta tillval tillhör resan Ecuador-Peru (vår)

Detta tillval tillhör resan Chile-Peru

Detta tillval tillhör resan Peru runt 50+

Detta tillval tillhör resan Ecuador-Brasilien

Detta tillval tillhör resan Ecuador-Peru

Detta tillval tillhör resan Peru runt

Detta tillval tillhör resan Brasilien-Peru

Detta tillval tillhör resan Peru-Brasilien (vinter)

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan