seniorresor-vinprovning
rosa-bussarna-afrika
seniorresor-till-afrika
afrika-rosa-bussarna-01-2 ASC50
afrika-västafrika-03-2 ASC50

Sydcentralafrika 55+

Typ av resa:
 • 55+
 • Äventyr
 • Safari
 • Rosa Buss

50+resa till södra Afrika, Victoriafallen, Lesotho & Swaziland. Vinprovning, safari i Kruger nationalpark, Drakensberg, Garden Route & Kapstaden

Passa på att följa med på en spännande resa som börjar i Victoria fallen, Zimbabwe. Efter några äventyrliga dagar vid Victoriafallen fortsätter rundresan till ruinstaden Stora Zimbabwe och spektakulära Blyde River Canyon och vidare till Kruger nationalpark för några dagars safari.

Resan fortsätter till det fascinerande lilla landet Swaziland där vi besöker en nationalpark för ett safaribesök innan vi åker till sydafrikanska St Lucia som bjuder på många vilda djur. Därifrån åker vi vidare på vår resa till Drakensberg och njuter av utsikten vid Sani Pass innan vi kommer till exotiska Lesotho. I Lesotho besöker vi filtfolket och sedan åker vi Garden Route i Sydafrika till Tsitsikamma nationalpark som erbjuder vackra vandringsleder för de som vill. Innan vi kommer till Kapstaden passerar vi Godahoppsudden och besöker en vingård i Paarl. Seniorresan i Sydafrika avslutas med några dagar i Kapstaden där vi kan besöka Taffelberget och Robben Island innan hemresan till Sverige. 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Vecka 1
Resa: Sverige - Zimbabwe & Victoriafallen

Resan startar med flyg till Zimbabwe, Victoria fallen där upplevelsefyllda dagar väntar vid de mäktiga Victoriafallen. Vattenfallen som bildas av Zambezifloden är en imponerande syn. Med sin bredd på hela 1,6 km blir Victoriafallen de bredaste fallen i världen. Här stannar vi i några dagar för äventyrliga upplevelser. De som vill utmana sig själva kan forsränna nerför Zambezifloden eller hoppa bungyjump med Victoriafallen i bakgrunden.

Vecka 2
Stora Zimbabwe. Sydafrika: Blyde River Canyon, safari i Kruger nationalpark & Swaziland

Vi rullar vidare till Stora Zimbabwe (Great Zimbabwe) som är en arkeologisk ruinstad nära Fort Victoria i sydöstra Zimbabwe och är den äldsta kända staden i södra Afrika. Staden byggdes och beboddes av shonafolket mellan ca 400-1400-talet e. Kr. Sedan 1986 finns Stora Zimbabwe upptagen på Unescos världsarvslista. Härifrån tar vi oss till Louis Trichart för några avkopplande dagar i vacker natur. Sedan fortsätter vi via Blyde River Canyon vidare till den världskända Kruger nationalpark. Parken grundades 1898 av presidenten Paul Kruger. Syftet med parken var att skydda de vilda djuren. Den är nästan helt oslagbar vad gäller mångfalden av djur- och växtarter och har vi tur får vi se The Big Five (lejon, elefant, afrikansk buffel, noshörning och leopard). Vi lämnar den exotiska parken och tar oss vidare till det lilla fascinerande landet Swaziland, som nästan är helt omslutet av Sydafrika. Ett besök till Hlane Royal nationalpark, som är den största nationalparken i Swaziland, väntar oss härnäst och här finns det möjlighet till ytterligare en safaritur. I parken kan vi bland annat få se lejon, vita noshörningar, elefanter, zebror och impalor. 

Vecka 3
Sydafrika: St Lucia, Drakensberg & Garden Route.
Lesotho

Nu väntar några dagar i den lilla pittoreska staden St Lucia. Här har vi möjlighet att besöka Greater St Lucia Wetland Park. Detta är inte bara ett vackert område utan också ett oerhört viktigt ekosystem som numera finns upptaget på Unescos världsarvslista. I parken hittar vi Sydafrikas största population av flodhästar och krokodiler och här finns även svarta noshörningar, leoparder och mer än 530 fågelarter. Aktiviteterna i parken är många och de som vill kan göra en båttur på deltat och förhoppningsvis få se dessa exotiska djur i sin naturliga miljö. Det finns dessutom möjligheter till en populär nattsafari för de som vill uppleva mer. Vi fortsätter upp i de spektakulära Drakensberg. Här hittar du ett av de absolut mest magnifika bergspassen i Sydafrika som heter Sani Pass. Det är en smal serpentinväg som slingrar sig uppför berget och förbinder Sydafrika med det oberoende lilla landet Lesotho. Landet kallas även Roof of Africa, något du kommer att förstå när du ser det, utsikten från toppen på 3 200 meter är enastående. Vi övernattar i Sani Pass och dagen efter gör vi en utflykt till Lesotho och filtfolket. Vi fortsätter till Hogsback innan vi tar oss till Garden Route.

Vecka 4
Sydafrika: Tsitsikamma nationalpark, Hermanus, vingård i Paarl, Kapstaden & resa hem till Sverige

Veckan börjar i Tsitsikamma nationalpark, ett vackert kustområde med fantastiska klippor och många fina vandringsstråk. Härifrån rullar vi vidare söderut och tar oss via valstaden Hermanus till en vingård i Paarl. Till sist når vi den spännande metropolen Kapstaden. Här kan du besöka Taffelberget, Robben Island (ön Nelson Mandela satt fängslad på), South African Museum, någon av kåkstäderna utanför staden eller Green Market Square, där du kan handla afrikanska souvenirer, tyger och hantverk. Runt torget hittar du även mysiga små uteserveringar. De som vill kan prova den adrenalinhöjande vithajsdykningen eller besöka Waterfront, Kapstadens modernaste och största shopping- och krogområde. Efter några hektiska dagar i storstaden är det till sist dags att borda flyget hem till Sverige igen.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Bild, film och annan information från resan

Dyka med vithaj i Sydafrika

Boende på resan

1
21
4
3

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Jeep

4X4

X

4X4

Transport i fyrhjulsdrivet fordon t.ex. jeep, på delsträcka alternativt någon aktivitet som inte ingår i priset utan är ett frivilligt tillägg.

 

Resans höjdpunkter

 • Kapstaden
 • Vinprovning i Paarl
 • Garden Route
 • Knyssna
 • Tsitsikamma
 • Lesotho
 • St Lucia
 • Swaziland
 • Blyde River Canyon
 • Kruger nationalpark
 • Stora Zimbabwe
 • Vandra med lejon
 • Victoriafallen

Vad ingår?

 • Flyg, allt boende & all gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 25 måltider (inkl. frukost)
 • Safari i Kruger nationalpark

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 4 100 kr
 • Visum ca 1 050 kr
 • Fickpengar 1 000-1 400 USD

Resetillfällen

AZS21+50

Datum: 2021-10-05 - 2021-11-04

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-03-31

Mer än 5 platser kvar

Pris: 31 900 kr

Handpenning: 4 000 kr

Rosa Bussarna tipsar

Rosa Bussarna i samarbete med

Ethiopian Airlines

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan

blogg
30 september 2014

5 höjdpunkter på Madagaskar