sydamerika äventyrsresa bolivia
sydamerika-vykort-risfält
sydamerika-vykort-lamor
sydamerika-strandliv
sydamerika-cool-gruppbild
sydamerika-kanoter
sydamerika-snöbild
sydamerika-iguacofallen-02
sydamerika-brasilien-01-SPB-2

Peru-Brasilien (vår)

Typ av resa:
 • Äventyr
 • Vandring
 • Sol och bad
 • Rosa Buss
 • Kultur
 • Jul/nyårsresa

Resa i Sydamerika. Äventyr från Peru till Brasilien!

Passa på att följa med Rosa Bussarna på en äventyrsresa i Sydamerika. Resan börjar med flyg till Perus huvudstad Lima och därifrån åker vi till Cusco. Från den gamla inkahuvudstaden tar vi oss till sevärdheten Machu Picchu. Du kan välja om du vill vandra Inkaleden, Inca Jungle Trail eller åka tåg till Machu Picchu.

Efter besöket i bergsstaden åker vi till Puno och Titicacasjön där vi åker ut på vassöarna och hälsar på lokalbefolkningen. Resan i Sydamerika fortsätter till Bolivia där vi kan cykla på Dödens väg i La Paz, besöka storslagna saltöknen Salar de Uyuni och gruvstaden Potosí.

Rundresan fortsätter genom Argentina och Paraguay till Brasilien där vi besöker de storslagna Iguazúfallen innan vi rullar för badstopp i Paraty. Rundresan från Peru till Brasilien avslutas med sambarytmer i färggranna Rio de Janeiro. Där kan du ta linbanan upp till Sockertoppen för att njuta av utsikten för att sedan fortsätta upp på Corcovadokullen och titta på den väldiga Kristusstatyn.

Se längst ner för mer information om du vill vandra inkaleden till Machu Picchu. Boka din resa idag - med oss får du ett oförglömligt äventyr!

 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Viktigt att läsa om du vill vandra Inkaleden till Machu Picchu!

Vill du få en garanterad plats på vandringen på Inkaleden måste du boka detta så snart som möjligt, helst sex månader innan resans avgång, då antalet är begränsat. Skulle du boka in dig när det är färre än sex månader kvar innan avresa så hör av dig till kontoret för att höra om det finns platser kvar på Inkaleden. Observera också att det är bindande anmälan på samtliga tillval till Machu Picchu och att vårt avbeställningsskydd på 600 kr inte gäller för något av dem.

Det är viktigt att du kontrollerar att ditt pass är aktuellt innan din bokning. Det betyder att passet måste vara giltigt minst sex månader efter det att du beräknas komma hem från resan.

När du bokar in dig på en resa med oss och väljer att gå Inkaleden till Machu Picchu så måste vi ansöka om tillstånd för dig att gå leden. Det gör vi med hjälp av det passnummer du anger vid bokningen. Det betyder att ditt Inkaledstillstånd är kopplat till just det passnumret. Så om du av någon anledning byter pass efter det att du bokat in dig på resan med oss, MÅSTE du kontakta oss omedelbart. Och du får absolut INTE slänga ditt gamla pass. Detta eftersom ditt nya pass får ett nytt passnummer och på det passnumret finns inget Inkaledstillstånd. Det du behöver göra för att då kunna gå Inkaleden är att ta med både det nya och gamla passet till Peru. Byter du ditt pass och inte behåller det gamla passet och tar med det på resan kan du bli nekad att gå Inkaleden till Machu Picchu. 

Vecka 1
Peru. Lima, Ica, Nascalinjerna & Cusco

Vi flyger till Perus huvudstad Lima. Här kan vi bl.a. besöka katedralen där erövraren Pizarros grav finns. Vi fortsätter utmed kusten till Paracas. I det kalla vattnet finns det ett oerhört rikt djurliv och vi har möjlighet att följa med på en båttur ut till Ballestasöarna, där vi kan se flockar av sjölejon, pingviner och miljontals havsfåglar. Efter detta väntar staden Ica och här kan vi roa oss med sandboarding på de stora sanddynerna. Vi fortsätter till Nasca och där finns det möjlighet att göra en flygtur över de märkliga Nascalinjerna innan det bär av på slingrande, smala vägar uppför Andernas väldiga bergsmassiv mot inkarikets huvudstad Cusco. 

Vecka 2
Peru. Vandra Inkaleden till Machu Picchu (tåg eller Jungle Trail), Aguas Caliente & Cusco

En av resans stora upplevelser blir vandringen på Inkaleden (ett annat alternativ är att ta tåget eller cykla och vandra längs Inca Jungle Trail till Machu Picchu). Efter några dagars vandring anländer vi till Machu Picchu via Solporten och vi möts här av en nästan helt intakt inkastad. Kombinationen av gammal historia och storslagen natur gör vistelsen till en oförglömlig upplevelse. Den som inte vill vandra väljer i stället att åka tåg till Machu Picchu och får njuta av en hisnande vacker utsikt från tågfönstret. Efter rundvandring i Machu Picchu väntar varma källor och mysiga restauranger i Aguas Caliente. Tåget tar oss sedan tillbaka till Cusco. 

Vecka 3 
Puno, Titicacasjön. Bolivia, Copacabana, La Paz & Potosí 

Därifrån går vår resa till Puno vid Titicacasjön. Sjön ligger 3 812 m.ö.h. och är världens högst belägna segelbara insjö. Vi åker ut på sjön för att besöka uroindianerna som lever ute på flytande öar av tortorasäv, innan vi passerar gränsen till Bolivia och Copacabana. Därifrån har vi möjlighet att åka ut på sjön till den för aymaraindianerna heliga Solön. Färden går vidare till Bolivias huvudstad La Paz där vi kan besöka Måndalen, shamanernas marknad och den modige har möjlighet cykla på Dödens väg. Vårt nästa mål blir Potosí där vi bland annat kan besöka silvergruvan som staden är känd för.

Vecka 4
Potosí, saltöknen Salar de Uyuni. Argentina, Salta

Från Potosí kan vi göra utflykt till den enorma saltöknen Salar de Uyuni. Sedan passerar vi gränsen till Argentina, lämnar de höga höjderna och åker vidare ner mot staden Salta och ett varmare klimat. Där finns det möjlighet att bland annat prova på forsränning.

Vecka 5
Paraguay, Asunción. Brasilien, Iguazúfallen

Färden går neråt genom det stäppliknande Chacoområdet på vägen mot Paraguay och vi stannar till i huvudstaden Asunción. Efter det tar vi oss till Brasilien och Iguazúfallen. Paranáfloden vräker ner sina vattenmassor och bildar ett av jordens mäktigaste vattenfall, omgiven av regnskog och med ett fantastiskt växt- och djurliv. Du kan också göra en avstickare in i Argentina och titta på fallen därifrån.

Vecka 6
Paraty, Rio de Janeiro, Sockertoppen, Copacabana, sol & bad 

Vi åker vidare till den lilla hamnstaden Paraty. Här kan du följa med på en båtutflykt med snorkling och bad i den fantastiska skärgården. Slutmålet blir därefter Rio de Janeiro, där kan vi ta linbanan upp till Sockertoppen eller ta oss till Corcovadokullen och se den väldiga Kristusstatyn. Sola och bada på de berömda stränderna Leme, Copacabana eller Ipanema och avsluta resan med dans på pulserande samba- och salsaklubbar innan vi tar flyget tillbaka till Sverige.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Bild, film och annan information från resan

Peru-Brasilien Kostik Harju vloggar från resan

https://youtu.be/607fKLOWY2E
blogg maldiverna sri lanka

Berit bloggar från Ecuador-Brasilien

 Välkommen att hänga med på resan som innehåller allt från Inkaleden till Copacabana.

Läs mer

göran-höglund-blogg

Göran Höglund har fotat i Sydamerika

Titta på Görans bilder från Sydamerika

Boende på resan

16
20
3
3 (tillval)

Resan innehåller

Vandrarhem

Vandrarhem

X

Vandrarhem

Du bor i flerbäddsrum.
Storstad

Storstad

X

Storstad

Vi besöker minst en storstad.
Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Tag

Tåg

X

Tåg

Vi reser helt eller delvis med tåg. Inga rosa bussar används och vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- eller flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Talt

Tält

X

Tält

Vi bor en eller flera nätter i tält, ibland är det som tillval som inte ingår i priset. Rosa Bussarna står för tält och liggunderlag och du behöver bara ha med sovsäck, kudde och ibland myggnät.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Underverk

Underverk

X

Underverk

Vi kommer passera något av världens gamla eller nya underverk.

Till exempel kan vi passera Kinesiska muren/Kina, Petra/Jordanien, kristusstatyn/Brasillien, Machu Picchu/Peru, Chichen Itza/Mexiko, Colosseum/Italien, Taj Mahal/Indien eller Pyramiderna/Egypten.

Symbolen innebär att möjligheten finns att besöka dem, även om de inte alltid ingår i priset.

Party

Party

X

Party

Denna symbol berättar att det på tidigare resor, denna rutt, har förekommit en del fester. Det beror också på vilken slags grupp man reser med och hur mycket man själv medverkar.

Resans höjdpunkter

 • Cusco
 • Inkaleden
 • Machu Picchu
 • La Paz
 • Saltöknen Uyuni
 • Iguazúfallen
 • Rio de Janeiro
 • Kristusstatyn
 • Copacabana

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende
 • All gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 30 måltider (inkl. frukost)

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 4 100 kr
 • Inkaleden till Machu Picchu 5 700 kr
 • eller tågresa till Machu Picchu 4 200 kr
 • eller Inca Jungle Trail till Machu Picchu 4 000 kr
 • Tillval: Huayna Picchu 1 200 kr
 • Fickpengar ca 1 300-1 800 USD

Resetillfällen

Rosa Bussarna tipsar

Tillval: Huayna Picchu vandring

Tillval 1. Vandra inkaleden till Machu Picchu

Tillval 2. Naturskön tågresa till Machu Picchu

Tillval 3. Inca jungle trail till Machu Picchu

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan