seniorresa sri lanka restips
visum fakta resa sri lanka
safari resa visum rundresa sri lanka
fakta visum resa sri lanka
sri lanka resa visum fakta
resa sri lanka fakta visum
fakta visum resa sri lanka
visum fakta resa sri lanka
visum fakta resa sri lanka

Rundresa i Sri Lanka 55+

Typ av resa:
 • 55+
 • Safari
 • Vandring
 • Sol och bad
 • Storstad
 • Kultur
 • Natur
 • Tågresa

Färgstark rundresa i Sri Lanka 

Missa inte rundresan till exotiska Sri Lanka. Resan är fylld av vackra sevärdheter, gamla historiska platser, långa stränder, safari och god mat.

Under resan till Sri Lanka kommer vi besöka en nationalpark där vi kan se leoparder, elefanter, björnar och olika sorters hjortar. Vi bor i närheten av nationalparken och på kvällarna kommer vi njuta av lägereldarna ute i det fria.

På resan kommer vi även besöka Lejonets berg (Sigiriya) som är med på Unescos världsarvslista. Vi upptäcker omgivningen bland annat genom att cykla och möter lokal kultur och natur på ett avslappnat och vänligt sätt.

På rundresan besöker vi även Trincomalee, där några av Sri Lankas bästa stränder finns. Vid ett besök på Pigeon Island kan du dessutom snorkla och uppleva den otroliga undervattensvärlden som finns utanför Sri Lankas kust.

Rundresan på Sri Lanka fortsätter genom berg och dalgångar som vi delvis får uppleva från en tågresa. Vi besöker en teplantage och resan avslutas i Kalutara som ligger vid kusten söder om huvudstaden Colombo.

Unna dig en fantastisk rundresa på Sri Lanka tillsammans med likasinnade!

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-3
Sverige-Sri Lanka & Safari i Wilpattu nationalpark

Resan startar med flyg till Colombo, staden är kommersiell huvudstad i Sri Lanka och ligger vackert belägen vid Indiska oceanen. Därifrån tar vi oss till den lilla mysiga fiskebyn Negombo, som idag är en populär turistort där fiske och turismen är de viktigaste inkomstkällorna för orten. Här får vi eftermiddagen till att själva utforska staden eller bara slappa på stranden. Morgonen efter lämnar vi Negombo och tar oss till Wilpattu nationalpark och checkar in på campingen Big Game. Campingen ligger på en strand vid sjön som gränsar till nationalparken så det kommer nästan kännas som att vi bor i parken. Vi äter lunch på campingen innan det är dags för safari. Wilpattu är den största och äldsta parken i landet och är känd för sina leoparder. Det som är särskilt unikt med den här parken är dess naturliga sjöar som är fyllda av regnvatten. Wilpattu är även hem för elefanter, läppbjörnar, vattenbufflar, leoparder, sambarhjortar, axishjortar och mungor. Natten tillbringar vi i komfortabla tält. I tälten finns ett sovrum, ett badrum och sängarna är upphöjda och utrustade med bekväma madrasser. Kuddar, sängkläder, handdukar, ficklampa och till och med ett paraply står till vårt förfogande under vistelsen. Till kvällen tänds lägereldar och där kan vi sitta runt elden, ute i det vilda, och lyssna på ugglornas hoande eller djungelkatternas jamande och koppla bort allt vad vardag heter.

 

Dag 4-6
Safari i Wilpattu nationalpark & cykla i Sigiriya

Dagen efter gör vi ytterligare en safari i parken och vi får med oss frukost som vi äter under turen. Vi äter lunch när vi är tillbaka på campingen och resten av dagen är fri för avkoppling i området. Morgonen efter checkar vi ut från campingen och åker en två timmars tur till Sigiriya och checkar in på vårt hotell, där vi kommer att bo i två nätter. På eftermiddagen hoppar vi på cyklarna för att på hjul lära känna Sigiriya och dess omgivningar. Tidigt på morgonen dagen efter tar vi oss upp för Lejonets berg. Denna 200 meter imponerande klippan reser sig över det vackra landskapet. Sigiriya var en gång huvudstad i norra Sri Lanka. Idag återstår dock bara ruiner av den gamla stenfästningen som uppfördes under kung Kasyapas regeringstid. Sigiriya räknas numera till en av Sri Lankas sju världsarvsplatser och är ett populärt turistmål. Efter utflykten till Lejonets berg finns det fri tid att utforska Sigiriya på egen hand.

 

Dag 7-9
Sri Lankas vackra stränder & snorkla på Pigeon Island

Vi checkar ut från hotellet och efter en tre timmars resa är vi i Trincomalee. Staden är en av Sri Lankas äldsta städer och har en av världens finaste naturliga hamnar. Trincomalee hade en tuff period under kriget men staden har återhämtat sig och blomstrar igen. Vi har kvällen fri för egna aktiviteter. Morgonen efter åker vi en fem minuters båttur och styr kosan mot Pigeon Island nationalpark, ett naturreservat som ligger på öns östkust. Tillbringa förmiddagen med att snorkla och bada i det turkosa vattnet. På eftermiddagen tar vi oss tillbaka till vårt hotell i Trincomalee och tillbringar resten av dagen i staden. Dagen efter har du fri till att slappa, sola och bada på någon av Trincomalees vackra stränder. Passa på, för Trincomalee är nämligen hem för några av världens bästa stränder, bland annat Nilaveli och Uppaveli.

 

Dag 10-12
Matlagningskurs i Matale, besök i Kandy & tågresa till Bandarawela

Vi lämnar Trincomalee för att styra kosan mot Kandy. På vägen gör vi ett stopp i Matale för att delta i en srilankesisk matlagningsdemonstration. Efter det får vi såklart njuta av resultatet och mätta och belåtna tar vi oss vidare. Morgonen efter har vi tid för att utforska Kandy på egen hand. Ca fem kilometer utanför Kandy ligger den stora kungliga botaniska trädgården Peradeniya, som är ett trevligt utflyktsmål. Besök även gärna Den heliga tandens tempel, där en av Buddhas tänder förvaras. Vi lämnar Kandy med tåg och får uppleva en sex timmar lång naturskön tågresa till Bandarawela. Vackra Bandarawela ligger ca 1 200 m.ö.h. inbäddad i lummiga skogsområden. Vädret här är milt nästan året runt och en populär semesterort för såväl srilankeser som turister. 

Dag 13-17
Utflykt till tefabrik & soliga stranddagar i Dehiwala-Mount Lavinia

Idag ska vi göra en utflykt till tefabriken Ampitikanda. Här får vi höra allt om hur man gör te och efter ges det möjlighet att själva och gå ut på teplantagen och plocka te. Efteråt kommer det självklart att serveras rykande hett, färskt kvalitetste. Härifrån fortsätter vi till Lipton´s Seat. Detta var en av utsiktsplatserna som den store tepionjären Sir Thomas Lipton använde när han ville bevaka sina teodlingar. Den ligger ca 1 900 m.ö.h. och det tar ca 45 minuter att ta sig dit. Vi lämnar utsiktsplatsen för att vandra ner i den lummiga miljön. Lunchen serveras efter en härlig dag på vandringen och det blir grillad mat med möjlighet att köpa alkoholhaltiga drycker för de som önskar. Dagen efter tar vi oss till Kalutara, en mysig förort till Colombo som är känd för sina stränder. Kalutara är dels känd för sina fina stränder men staden är också känd för sin tillverkning av korgar av flätad kokosfiber. Vi avslutar resan här så sola, bada, koppla av och shoppa souvenirer innan det är dags att vända hemåt till Sverige igen.
 

Med reservation för ändring av färdplanen.

Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flyplats kan kosta extra.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

13
2

Resan innehåller

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Tag

Tåg

X

Tåg

Vi reser helt eller delvis med tåg. Inga rosa bussar används och vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- eller flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Talt

Tält

X

Tält

Vi bor en eller flera nätter i tält, ibland är det som tillval som inte ingår i priset. Rosa Bussarna står för tält och liggunderlag och du behöver bara ha med sovsäck, kudde och ibland myggnät.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Resans höjdpunkter

 • Negombo
 • Wilpattu NP
 • Sigiriya
 • Trincomalee
 • Kandy
 • Bandarawella
 • Lipton´s seat
 • Kalutara

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende
 • All gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Engelsktalande lokal guide
 • Ca 23 måltider (inkl. frukost)
 • Två safaritillfällen på Wilpattu NP
 • Cykeltur i Sigiriyaområdet 
 • Utflykt till Pigeon Island NP
 • Matlagningskurs/demonstration i Matale
 • Vandring från Lipton´s Seat

Vad tillkommer?

 • Flygskatt  3 200 kr
 • Inträde till Sigiriya Rock Fortress
 • Fickpengar ca 4 000 
 • Visumkostnad 100 USD
 • Dricks till lokala personal och guide ca 140 USD

Resetillfällen

QS50+21

Datum: 2021-09-10 - 2021-09-26

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-03-31

Mer än 5 platser kvar

Pris: 22 900 kr

Handpenning: 5 000 kr

Instagrammat från resan