Freestyle
Lift2
Landskap2
Landskap
Untitled-1

Skidresa till Österrike

Typ av resa:
  • skidresa

Skidresa i Österrike med Rosa Bussarna

I Stubaital åker vi skidor på Stubaier Gletscher, ett av Europas största och snösäkraste skidsystem. Vi bor bland annat på mysiga Gasthof Schaller och närliggande pensionat. Frukost äter vi där vi bor och middag äter vi tillsammans på Gasthof Schaller varje kväll.

Närmaste byar är Neustift im Stubaital, Fulpmes, Telfes im Stubai och Milders.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Åk skidor i härligt traditionell österrikisk miljö. Neustift ligger i hjärtat av Stubaital.

Bussen avgår klockan 05.00 från Centralstation i Stockholm och kör E4:an söderut till Helsingborg. Det går bra att hoppa jäms med vägen.

Vi gör ett frukost och lunchstopp på vägen. Vi fortsätter mot Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. Vi kör genom Danmark till Rödby där vi tar färjan till Puttgarten. I Tyskland gör vi ett middagsstopp i höjd med Hamburg. Vi stannar för kortare stopp kontinuerligt under färden. Beräknad ankomsttid till Stubaital är ca klockan 08.00 på lördagmorgon och förhoppningsvis redan vid 11-tiden i backen. 

Vi åker tillsammans som grupp till backen varje dag och förvarar skidorna i bussen på natten så slipper vi en massa bök med i och urlastning.

Det går också många skidbussar utanför hotellet som man lätt kan åka om man tar sovmorgon eller stannar på afterski. 

Till middagen samlas vi tillsammans i restaurangen på hotellet. Super mysigt där vi har en egen avdelning. 

Skidor åker vi på Stubaier Gletscher, ett av Europas största och snösäkraste skidsystem. I Stubaier Gletscher är högsta höjd 3 200 meter och längsta backen 1,2 mil. Detta är vårt första val av skidbackar, men om det snöat för mycket finns alltid Elfer i Neustift och Schlick 2000 i Fulpmes som alternativ.

 Priser för olika varianter av liftkort: https://www.stubaier-gletscher.com/en/ski-area/ski-pass-prices/

Hyra skidor

Skiduthyrning finns på Stubaier Gletscher. Det kan vara billigare att hyra skidor hemma. Men det är lättare att byta skidor eller pjäxor som inte sitter eller fungerar som de skall när man hyr på plats. 

På bussen får du maximalt ha med dig: en resväska eller liknande, en pjäxbag, ett par skidor med stavar i fodral samt ett mindre handbagage. 

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

2
7

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Party

Party

X

Party

Denna symbol berättar att det på tidigare resor, denna rutt, har förekommit en del fester. Det beror också på vilken slags grupp man reser med och hur mycket man själv medverkar.

Extremt_klimat

Extremt klimat

X

Extremt klimat

Denna symbol innebär att en resa kan ha lite tuffare klimat. Vädret på resan kan antigen bli väldigt varmt eller väldigt kallt. I varma länder kan temperaturer överstiga 40 grader och på höga höjder kan det bli svalt och kallt. Tänk på att packa rätt kläder och eventuellt varm sovsäck vid behov.

Resans höjdpunkter

  • Traditionell Österrikisk alpmiljö i rosa buss-anda
  • After Ski
  • Glaciärskidåkning

Vad ingår?

  • All gemensam transport i buss
  • Halvpension (frukost och middag) på hotellet i Österrike
  • Buss T&R till backen varje dag

Vad tillkommer?

  • Skidliftskort
  • Fickpengar

Resetillfällen

EÖ21

Datum: 2021-03-19 - 2021-03-28

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2020-08-31

Mer än 5 platser kvar

Pris: 7 800 kr

Handpenning: 3 000 kr

EÖ22

Datum: 2022-04-01 - 2022-04-10

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-08-31

Mer än 5 platser kvar

Pris: 8 800 kr

Handpenning: 3 000 kr

Instagrammat från resan