cao dia religion saigon
rundresa sevärdhet tips
vietnam kambodja resa
upplevelse tips sydostasien
strand kambodja tips
sydostasien sevärdheter tips
laos01
asien-indokina-01-2 QI 50+

Indokina 50+

Typ av resa:
 • Äventyr
 • Tågresa
 • Sol och bad
 • Natur
 • Kultur
 • Jul/nyårsresa
 • Ej Rosa Buss
 • Båtresa

Resa till Vietnam, Kambodja, Thailand & Laos

Följ med på en härlig höstresa till Sydostasien. Vi börjar resan med flyg från Sverige till Vietnams huvudstad Hanoi. Här gör vi en båtutflykt i Ha Long Bay mellan de kulliga kalkstensklipporna innan vi åker söderut. Längs med Vietnams kust stannar vi till för sol, kultur och bad i Hoi An. När vi når Ho Chi Minh City (Saigon) för utflykt till de kända Co Chi-tunnlarna. Rundresan fortsätter via Mekongfloden till Kambodja där vi varvar kultur och modern historia i Phnom Penh. Självklart besöker vi Siam Reap så att vi kan utforska det mäktiga tempelområdet Angkor Wat.

Rundresan fortsätter därefter till Thailand med strandbesök och via Bangkok åker vi till norra delen av landet. I Chiang Rai finns ledig tid för egna utflykter innan vi åker till Laos för en tur på Mekongfloden. I Laos kommer vi besöka de pittoreska städerna Luang Prabang, Vang Vieng och Vientiane innan vi tar nattåget tillbaka till Bangkok för att påbörja vår resa hemåt.

Det går att utöka resan med ett spännande besök till Burma. Vi kan erbjuda två olika tillägg med antingen bara Burma eller Burma plus fem dagar på den Thailändska ön Koh Samet.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Vecka 1
Resa: Sverige-Vietnam. Hanoi, Ha Long Bay, Da Nang & Hoi An

Vår resa börjar i Vietnams huvudstad Hanoi och här får vi tid till att utforska staden. Strosa runt i Hanois gamla stad, ta en titt på Uncle Ho i sitt mausoleum, kolla in restaurang- och nattlivet eller titta på Municipal Water Puppet Theatre (en alldeles unik dockteaterföreställning där dockorna rör sig på vatten). Efter detta tar vi oss raskt vidare till natursköna Ha Long Bay. Här tillbringar vi ett dygn på en i de för området så typiska båtarna och får veta lite mer om livet där. Tillbaka i Hanoi har vi tid att utforska huvudstaden lite närmare. Resan går sedan vidare med nattåget söderut via Da Nang till Hoi An.

Vecka 2
Sol & bad i Hoi An & Ho Chi Minh City (Saigon)

Vi tillbringar några dagar i Hoi An och kopplar av med sol och bad. De som vill kan besöka någon av stadens alla skräddare och sy upp lite kläder för en billig penning. Vi åker vidare till Ho Chi Minh City (Saigon) men innan dess gör vi en utflykt till minnesplatsen för My Lai-massakern. I Saigon väntar sedan utflykter till tunnlarna i Co Chi och den mycket speciella Cao Dai-sekten men vi får också tid att utforska staden och dess sevärdheter, missa inte Återföreningspalatset eller Krigsmuseet.

Vecka 3
Mekongdeltat, Kambodja & Phnom Penh 

Nu väntar en tvådagarstur genom Mekongdeltat. Med buss och olika slags båtar får vi på nära håll uppleva de många intressanta och spännande kulturer som lever kring floden. Kambodjas huvudstad Phnom Penh lockar oss vidare och under ett par dagar upplever vi stadens myller samt ser glittrande kungapalats och tempel. Men vi får också ta del av ruskiga minnen från röda khmerernas skräckvälde då vi besöker Toul Sleng och Dödens fält. Ett glas eller en måltid på anrika FCC (Foreign Correspondents Club) vid floden är nästan ett måste och kanske också en delikat och prisvärd måltid på Friends.

Vecka 4
Siam Reap, Angkor Wat, Thailand, Bangkok & Chiang Mai

Vi tar bussen till Siem Reap, som ligger intill templen i khmerrikets huvudstad Angkor. 

Här gör vi dels en gemensam dagsutflykt för att med lokal guide titta närmare på Angkor Wat, Angkor Thom och Ta Prohm och därtill finns ytterligare en dag där du bland annat kan välja att på egen hand utforska fler av de världsunika templen som alla under så många år låg glömda och överväxta men nu tillhör de mäktigaste av UNECCO:s världsarv. Från Siem Reap åker vi sedan buss till Thailand. Det är dags för sol och bad. Här slappar vi några dagar på de fina stränderna, solar, badar och äter. Efter avkopplande dagar öker vi till Bangkok för att nästa dag fortsätta med nattåget upp till Chiang Mai i norra Thailand.

Vecka 5
Chiang Rai. Laos, Luang Prabang

Vi tar oss direkt till Chiang Rai som ligger i den gyllene triangeln, det legendariska området där Burma, Thailand och Laos möts. Här stannar vi i några dagar och har möjlighet att stanna till vid de olika bergsbyarna, utforska den fantastiska naturen och besöka den speciella nattmarknaden. Vi åker sedan via Chiang Khong till Laos där vi hoppar på båten mot Luang Prabang. Under två dagar (med övernattning i Pak Beng) tar vi oss nedför Mekongfloden. Vi stannar till vid några byar på vägen, besöker en grotta och kommer till sist fram till Luang Prabang som är det kulturella centrat i Laos. I staden finns många vackra tempel och kloster och för de som vill stiga upp tidigt finns det möjlighet att se hundratals munkar komma ut från sina tempel i gryningen. Vi kommer även få en guidad tur i området.

Vecka 6
Vang Vieng, Vientiane, nattåg till Thailand & Bangkok

Med buss går färden vidare över höga berg, ner till pittoreska Vang Vieng. Här kan vi prova på river tubing, paddla kajak eller besöka någon av de vackra grottorna i närheten innan vi rullar vidare till huvudstaden Vientiane. Här stannar vi ett dygn och hinner med en liten stadsrundtur, kanske ett besök på marknaden innan vi tar oss med nattåg från Nong Khai till Bangkok. Upplev Bangkok genom att strosa omkring i Chinatown, ta en båttur på Chao Phraya-floden, besök det kungliga palatset, templen Wat Po och Wat Traimit eller njut av det fantastiska thailändska köket innan vi säger hejdå för denna gång.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Flyginformation
Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta kontoret (08-673 25 20). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Bild, film och annan information från resan

Peråke-Wiklander-bloggbild

Per-Åke bloggar om resan i Kambodja & Vietnam

LÄS PER-ÅKES BLOGG

Boende på resan

37
4
1

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Tag

Tåg

X

Tåg

Vi reser helt eller delvis med tåg. Inga rosa bussar används och vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- eller flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Resans höjdpunkter

 • Ha Long Bay
 • Hanoi
 • Ho Chi Minh (Saigon)
 • Mekongfloden
 • Dödens fält
 • Toul Sleng
 • Angkor Wat
 • Chiang Rai
 • Luang Prabang

Vad ingår?

 • Flyg, allt gemensamt boende/transport
 • Ca 35 måltider (inkl. frukost)
 • Svensk reseledare
 • Båttur & inträde till Ha Long Bay NP & utflykter till Co Chi-tunnlarna
 • Dagsutflykt till Angkor Wat, Angkor Thom och Ta Prohm
 • Cao Dai-templet
 • Dödens fält
 • Toul Sleng & minnesplatsen för My Lai-massakern

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 3 300 kr
 • Visum ca 280 kr
 • Fickpengar ca 700-1 100 USD

Resetillfällen

Rosa Bussarna tipsar

Burma tillval

Instagrammat från resan