sydamerika-textil
sydamerika-machu-picchu-01
sydamerika-fågelliv
sydamerika-cusco-kväll
sydamerika-båtar-solnedgång
sydamerika-sandboardstart
sydamerika-peru-03-2 SP50
sydamerika-rosa-bussarna-02-2 SP50

Peru runt 55+

Typ av resa:
 • 55+
 • Rosa Buss
 • Kultur
 • Vandring
 • Äventyr

Rundresa i Peru – äventyr, natur, kultur med rosa buss!

Följ med Rosa Bussarna på en vacker rundresa i Peru. Vi startar äventyret i Perus huvudstad Lima och därifrån åker vi till Ica där vi kan prova på sandboarding bland sanddynerna. Resan fortsätter via Puerto Inca och Arequipa till Chivay för bad i varma källor. Rundresan går sedan till Cruz del Condor där det finns chans att få se kondorer flyga i Colca Canyon. 

Turen fortsätter till Titicacasjön där vi åker ut på vassöarna och besöker lokalbefolkningen innan vi åker vidare till Cusco för att påbörja vårt besök i Machu Picchu. Du kan själv välja om du vill vandra Inkaleden, åka tåg eller ta den äventyrliga Inca Jungle Trail till den berömda bergsstaden. Seniorresan i Peru fortsätter sedan till de säregna Nascalinjerna innan resan avrundas i Lima. 

Resan går att kombineras med tillval Galapagos. Om du är intresserad så måste du ringa till kontoret innan du bokar resan.

Missa inte ditt livs äventyr, följ med Rosa Bussarna till Sydamerika!

 
Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Viktigt att läsa om du vill gå Inkaleden till Machu Picchu

Vill du få en garanterad plats på vandringen på Inkaleden måste du boka detta så snart som möjligt, helst sex månader innan resans avgång, då antalet är begränsat. Skulle du boka in dig när det är färre än sex månader kvar innan avresa så hör av dig till kontoret för att höra om det finns platser kvar på Inkaleden. Observera också att det är bindande anmälan på samtliga tillval till Machu Picchu och att vårt avbeställningsskydd på 600 kr inte gäller för något av dem.

Det är viktigt att du kontrollerar att ditt pass är aktuellt innan din bokning. Det betyder att passet måste vara giltigt minst sex månader efter det att du beräknas komma hem från resan.

När du bokar in dig på en resa med oss och väljer att gå Inkaleden till Machu Picchu så måste vi ansöka om tillstånd för dig att gå leden. Det gör vi med hjälp av det passnummer du anger vid bokningen. Det betyder att ditt Inkaledstillstånd är kopplat till just det passnumret. Så om du av någon anledning byter pass efter det att du bokat in dig på resan med oss, MÅSTE du kontakta oss omedelbart. Och du får absolut INTE slänga ditt gamla pass. Detta eftersom ditt nya pass får ett nytt passnummer och på det passnumret finns inget Inkaledstillstånd. Det du behöver göra för att då kunna gå Inkaleden är att ta med både det nya och gamla passet till Peru. Byter du ditt pass och inte behåller det gamla passet och tar med det på resan, kan du bli nekad att gå Inkaleden till Machu Picchu. 

Vecka 1

Resa: Sverige-Peru. Lima, Ica, Puerto Inca, Arequipa, Chivay & Cruz del Condor

Vi inleder vår resa med att flyga till Perus huvudstad Lima. Härifrån tar vi oss söderut utmed den ökenliknande kusten till Ica. Här kan vi roa oss med sandboarding på de stora sanddynerna utanför staden och besöka en vingård där vi får provsmaka den lokala drycken pisco. Färden går vidare till Puerto Inca, där vi kan se lämningar från inkatiden. Därefter styr vi upp mot vår nästa anhalt, ”den vita staden” Arequipa. Besök det vackra Santa Catalina-klostret och Museo Santuarios Andinos med den berömda isprinsessan Juanita innan vi lämnar staden. Vi klättrar vidare upp i Anderna och färdas på en högplatå där vikunjor (en sorts lamadjur kända för sin fina ull) strövar fritt. Vi passerar resans högsta punkt på 4 900 m.ö.h. och tar oss vidare till Chivay, som ligger i Colcadalen. Från Chivay tar vi oss till Cruz del Condor, den djupaste delen av Colca Canyon, där chansen är stor att vi får se de väldiga kondorerna flyga både över och under oss. Vägen dit är mycket vacker och bjuder på vyer över sevärda terrassformationer skapade av collaguasindianer för flera hundra år sedan.

Vecka 2
Puno, Titicacasjön, besök hos lokalbefolkningen som bor på vassöar, Cusco och Machu Picchu (genom att vandra Inkaleden, åka tåg eller Inca Jungle Trail)

Staden Puno vid Titicacasjön blir vårt nästa mål. Sjön ligger på hela 3 812 m.ö.h. och är världens högst belägna segelbara insjö. Vi åker ut på sjön för att besöka uroindianerna som lever ute på flytande öar av tortorasäv. Sedan fortsätter vi till inkarikets huvudstad Cusco. En av resans stora upplevelser blir vandringen på Inkaleden (ett annat alternativ är att ta tåget eller cykla och vandra längs Inca Jungle Trail till Machu Picchu). Vi går tillsammans med infödda guider och bärare till inkastaden Machu Picchu. Efter några dagars vandring anländer vi till Machu Picchu via Solporten och möts av en nästan helt intakt inkastad. Soltemplet och inkans palats vittnar om inkakulturens storhet. Kombinationen av gammal historia och storslagen natur gör vistelsen till en oförglömlig upplevelse. Efter rundvandring i Machu Picchu väntar varma källor och mysiga restauranger i Aguas Caliente.

Vecka 3
Cusco, Nascalinjerna, Paracas, båttur till Ballestaöarna & Lima

Vi tar oss tillbaka till Cusco och här kan trötta kroppar få massage. Nästa stopp på vår resa blir Nasca, känt för de mystiska Nascalinjerna. Där finns det möjlighet att göra en flygtur över de mystiska Nascalinjerna. Dessa väldiga geometriska figurer är uthuggna i ökenjorden och föreställer olika djur. Ingen vet varför de skapades eller av vem/vilka. Stilla havet lockar oss vidare och vi styr mot kusten. I det kalla vattnet utanför Paracas finns det ett oerhört rikt djurliv. Här finns möjlighet att följa med på en båttur ut till Ballestasöarna där vi får se flockar av sjölejon, pingviner och miljontals havsfåglar. Perus huvudstad Lima är vårt nästa mål. Här kan vi besöka centralplatsen Plaza Mayor eller ta en titt in i katedralen där erövraren Pizarros grav finns innan flyget tar oss tillbaka till Sverige.

Med reservation för ändring av färdvägen.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

9
10
3 (tillval)

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Tag

Tåg

X

Tåg

Vi reser helt eller delvis med tåg. Inga rosa bussar används och vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- eller flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Resans höjdpunkter

 • Nascalinjerna
 • Arequipa
 • Colca Canyon
 • Titicacasjön
 • Cusco
 • Inkaleden Machu Picchu
 • Ballestasöarna
 • Lima

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende
 • All gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 30 måltider (inkl. frukost)

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 3 700 kr
 • Inkaleden till Machu Picchu 5 700 kr
 • eller tågresa till Machu Picchu 4 200 kr
 • eller Inca Jungle Trail till Machu Picchu 4 000 kr
 • Huayna Picchu 1 200 kr
 • Fickpengar ca 900 -1 400 USD, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. flygtur över Nascalinjerna

Resetillfällen

SP21+50

Datum: 2021-10-24 - 2021-11-17

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-03-31

Mer än 5 platser kvar

Pris: 27 900 kr

Handpenning: 8 000 kr

Rosa Bussarna tipsar

Tillval 1. Vandra inkaleden till Machu Picchu

Tillval 2. Naturskön tågresa till Machu Picchu

Tillval 3. Inca jungle trail till Machu Picchu

Tillval: Huayna Picchu vandring

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan