afrika-fyrhjuling-i-öknen
afrika-vithajsdyk
afrika-rosa-bussarna-04-2 ASN
afrika-savann-2 ASN50+

Namibia-Sydafrika 55+

Typ av resa:
 • 55+
 • Rosa Buss
 • Äventyr
 • Safari
 • Natur

Namibia-Sydafrika

Följ med Rosa Bussarna på en storslagen resa i Afrika. Resan börjar i Namibias huvudstad Windhoek och därifrån åker vi till Etosha nationalpark. Under några dagar åker vi på spännande safari i Etosha och kan se massor av vilda djur.

Resan fortsätter till Swakopmund där du kan prova på äventyrliga sporter som att köra fyrhjuling, djuphavsfiska, åka sandboardning eller hoppa fallskärm. Rundresan i Afrika fortsätter till världens äldsta öken, Namiböknen. Där strosar vi runt bland magnifika sanddyner i soluppgången och tar oss sedan vidare till Fish River Canyon för att njuta av det storslagna landskapet.

Resan fortsätter till Sydafrika där vi njuter av vinprovning i Paarl. På väg till Kapstaden besöker vi även Hermanus och Kap Agulhas. Resan avslutas i Kapstaden där vi kan besöka Taffelberget, Robben Island och Waterfront innan hemresan till Sverige påbörjas. Välkommen ombord på ett spännande safariäventyr i Namibia och Sydafrika. 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Vecka 1
Resa: Sverige-Namibia. Windhoek & Safari i Etosha nationalpark

Resan startar i Namibias huvudstad Windhoek, en liten storstad med härlig atmosfär. Här finns det många gamla fina byggnader att titta på, ett flertal andra sevärdheter och ett stort utbud av restauranger och barer att besöka. Vi fortsätter norrut i Namibia och övernattar på en camping någonstans längs vägen till Etosha nationalpark. I Etosha väntar några dagars safari och vi kommer att bo i parken på campingplatser där vi har tillgång till både pool och restaurang. Vid varje campingplats finns också ett vattenhål dit djuren kommer på natten för att dricka. Det är en alldeles särskild upplevelse att sitta där i mörkret med vilda djur bara några meter ifrån sig. Välkända Etosha är en av Afrikas största parker och det är i den här parken du kan se stora hjordar av zebror, gnuer och gemsbockar röra sig över slätten och höra lejonen vråla på nätterna. I parken finns ca 120 däggdjursarter, de flesta mycket sällsynta och utrotningshotade.

Vecka 2
Swakopmund, möjlighet att hoppa fallskärm, sandboarda eller köra fyrhjuling, Namiböknen & Fish River Canyon

Nästa stopp på resan är kuststaden Swakopmund som är Namibias främsta semesterort trots att det inte är någon badort. Swakopmund är väldigt omtyckt av både turister och lokalbefolkningen på grund av sin mysiga atmosfär och den tyskinspirerade arkitekturen som är fantasifull både vad gäller färg och form. Framför allt är staden centrum för äventyrsaktiviteter och här möts vi av lite svalare temperatur, något som kan vara skönt efter de inledande varma dagarna. Här kan du spendera tiden med att hoppa fallskärm eller testa sandboarding, köra fyrhjuling på sanddynerna, fiska efter haj eller varför inte pröva lyckan på casinot. Efter detta kastar vi oss rakt ut i den äldsta öknen på jorden, Namiböknen. Trots att det regnar väldigt lite här så har Namiböknen ett komplext ekosystem som har förmåga att ta tillvara på fuktighet från dimmorna. Nästa mål är Sesriem och några av världens högsta sanddyner. Det här är ett makalöst vackert område. Sanden skiftar i många nyanser från ljust gul till djup orange. Färgskiftningarna är ett resultat av den järnrika sanden som rostar. Det finns möjlighet att åka luftballong över öknen innan vi tar oss vidare till Fish River Canyon, en av världens största kanjoner. Den brukar kallas för Grand Canyons lillebror, men Fish River Canyon är minst lika storslagen som den amerikanska släktingen. Middagen den kvällen äter vi vid kanjonens kant, tittar på när solen går ner över ett av naturens underverk och njuter av den spektakulära utsikten. Vi åker vidare till Orange River, gränsfloden mellan Sydafrika och Namibia, och här finns det möjlighet att ta en skön kanottur på floden.

Vecka 3
Sydafrika, vinprovning i Paarl, Kap Agulhas & Kapstaden

Vi rullar vidare söderut och stannar till på en vingård i Paarl. Vägen till Kapstaden går sedan via valstaden Hermanus och Afrikas absoluta sydspets Kap Agulhas. I spännande Kapstaden finns massvis med saker att göra. Vandra upp för Taffelberget, ta en båttur till Robben Island (Nelson Mandelas fängelseö), besök någon av kåkstäderna utanför staden eller shoppa loss på Green Market Square (där det är loppmarknad varje dag med afrikanska souvenirer, tyger och hantverk). Runt torget hittar du även mysiga små uteserveringar. De som vill kan prova den adrenalinhöjande vithajsdykningen eller besöka Waterfront, Kapstadens modernaste och största shopping- och krogområde. Efter fullspäckade dagar i Kapstaden är det dags att säga hejdå till Afrika för denna gång och hoppa på flyget hem till Sverige igen.

Med reservation för ändring av färdplanen.

 

Bild, film och annan information från resan

Rosa Bussarna ASK18 Fishriver Canyon, Namibia (Claes Olsson)

Dyka med vithaj i Sydafrika

Boende på resan

14
7

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Resans höjdpunkter

 • Taffelberget
 • Godahoppsudden
 • Kap Agulhas
 • Vinprovning i Sydafrika
 • Fish River Canyon
 • Sanddynerna i Namiböknen
 • Swakopmund
 • Etosha NP

Vad ingår?

 • Flyg, allt boende & all gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 30 måltider (inkl. frukost)
 • Godahoppsudden
 • Safari i Etosha NP

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 4 100 kr
 • Lokala flyg- och flygplatsskatter
 • Fickpengar ca 800-1 200 USD, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. köra fyrhjuling i Namiböknen

Resetillfällen

ASN22+50

Datum: 2022-10-13 - 2022-11-04

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2022-02-28

Mer än 5 platser kvar

Pris: 30 900 kr

Handpenning: 4 000 kr

Rosa Bussarna tipsar

Rosa Bussarna i samarbete med

Ethiopian Airlines

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan

blogg
30 september 2014

5 höjdpunkter på Madagaskar