afrika-äventyr-adrenalin-03-AKZ-2
afrika-safari-AKT-2
afrikaresor-viktoriafallen-01
afrika-frukost-01-AKS-2
resor-till-afrika-03
resor-till-afrika-04

Tanzania-Zimbabwe

Typ av resa:
 • Äventyr
 • Rosa Buss
 • Party
 • Natur
 • Kultur

Följ med på Rosa Bussarnas Afrikaresa från Tanzania till Zimbabwe!

Häng med på ett tre veckor långt äventyr i Afrika med Rosa Bussarna. Resan inleds med flyg till Tanzania och Dar el Salaam och därifrån styr vi kosan söderut mot Mikumi nationalpark. Vi fortsätter resan till Malawi och Malawisjön för vackra dagar vid vattnet. Det går också att göra en vandring till Livingstonia från campingen där vi bor. Via Malawis huvudstad åker vi söderut och passerar Zambia på vår väg till Zimbabwe. 

Vi stannar till vid Victoriafallen för att passa på att göra roliga saker som att hoppa bungyjump eller forsränna i Zambezifloden. Här finns tid att utforska omgivningarna och vad sägs om en solnedgångstur på floden där man kan spana in flodhästar och krokodiler? 

Det går att inleda resan med ett fem dagars besök på Zanzibar, kontakta kontoret innan du bokar om du är intresserad.

Resan är en klassisk rosa buss-resa där vi reser och mestadels bor på bussen. När vi bor på bussen stannar vi huvudsakligen på campingplatser där det finns tillgång till dusch, toalett och el. På vissa platser bor vi även på vandrarhem. Gemenskapen står i fokus på Rosa Bussarnas resor och tillsammans i en rosa buss blir resan i sig ett äventyr. Välkommen ombord på ditt livs äventyrsresa. 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Reseinformation

Dag 1-6
Resa: Sverige-Tanzania. Dar es-Salaam & Mikumi nationalpark. Malawi: Malawisjön & vandring till Livingstonia

Vi börjar resan i Dar es-Salaam och därifrån fortsätter kör vi genom Mikumi nationalpark och tittar på de spännande djurarter som lever där. Vi passerar gränsen till Malawi, färdas vidare längs med Malawisjön och stannar till i Chitimba. En populär aktivitet här är vandringen från campingen upp till Livingstonia där vi bjuds på en fantastisk utsikt.

Dag 7-10
Malawi: Malawisjön & Lilongwe. Zambia: Lusaka

Resan fortsätter mot Malawisjöns sydspets och sedan västerut till Malawis huvudstad Lilongwe. Här kan vi passa på att shoppa lite innan vi drar vidare och korsar ytterligare en landsgräns då vi kommer till Zambia som vi mer eller mindre transiterar. Vi stannar för natten i Petauke, varefter färden fortsätter genom det gröna landskapet till Zambias huvudstad Lusaka.

 

Dag 11-16
Zimbabwe: Victoriafallen & Zambezifloden. Hemresa från Lusaka, Zambia

Bron över Zambezifloden tar oss till nästa land, Zimbabwe, och de spektakulära Victoriafallen. Här stannar vi i några dagar för att uppleva de fantastiska vattenfallen. De som vill utmana sig själva kan exempelvis forsränna nerför Zambezifloden eller testa bungyjumping med Victoriafallen i bakgrunden. Resan avslutas med flyg hem från Victoriafallen till Sverige. 

Med reservation för ändring av färdplanen.

Bild, film och annan information från resan

Sydafrika-Kenya Sandy Stadelmann vloggar från resan

Magne Håheim, Tanzania-Sydafrika

Boende på resan

13

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Party

Party

X

Party

Denna symbol berättar att det på tidigare resor, denna rutt, har förekommit en del fester. Det beror också på vilken slags grupp man reser med och hur mycket man själv medverkar.

Resans höjdpunkter

 • Victoriafallen
 • Forsränning
 • Safari i Victoriafallen
 • Malawisjön

Vad ingår?

 • Flyg, allt boende & all gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 25 måltider (inkl. frukost)

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 4 100 kr
 • Visum ca 130 USD
 • Fickpengar ca 800- 1 000 USD, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter utöver de som ingår i resan, t.ex. forsränning eller bungyjump

Resetillfällen

ATZ22

Datum: 2022-01-26 - 2022-02-10

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-06-30

Mer än 5 platser kvar

Pris: 20 900 kr

Handpenning: 4 000 kr

Rosa Bussarna tipsar

Rosa Bussarna i samarbete med

Ethiopian Airlines

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan

blogg
30 september 2014

5 höjdpunkter på Madagaskar