sydamerika-jesusstatyn
Rio 2
resa-till-brasilien-7
resa-till-brasilien-6
resa-till-brasilien-5
resa-till-brasilien-4
resa-till-brasilien-3
resa-till-brasilien-2
resa-till-brasilien-1
Rio 1
resa-brasilien-natur

Brasilien runt

Typ av resa:
 • Sol och bad
 • Ej Rosa Buss
 • Natur
 • Kultur
 • Storstad

Rundresa i natursköna Brasilien

Följ med på en storslagen rundresa i Brasilien. Äventyrsresan inleds med varma dagar i Rio de Janeiro där du kan besöka Sockertoppen, den kända Kristusstatyn & njuta av stränderna Copacabana & Ipanema. 

Efter ett par dagar rör vi oss vidare mot Iguaçu och så att vi kan få uppleva det spektakulära vattenfallet på nära håll. Rundresan i Brasilien fortsätter sedan med flyg till Manaus, som ligger mitt i Amazonas. Vi kommer spendera några spännande dagar på en Jungle Lodge för att komma nära natur- och djurlivet som finns i området. Efter att ha upplevt inlandet är det dags att bege sig till kusten och via Fortaleza åker vi till vackra Jericoacoara för slappa dagar med sol och bad.

Passa på att fly från novembermörkret och kylan. Med Rosa Bussarna i Brasilien får du inte bara chans att uppleva sol och värme, vi njuter av storstadspulsen i Rio de Janeiro såväl som upptäcker landets fascinerande djur- och naturliv. 

Resan sker utan rosa buss, vi kommer sova alla nätter på vandrarhem/hotell & resa runt med inhyrda bussar, flyga och åka båt. 

 
Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-2
Resa: Flyg Sverige - Brasilien. Rio de Janeiro

Äventyret börjar med flyg till exotiska Rio de Janeiro där vi kommer tillbringa de närmaste dagarna. Vi landar på morgonen dag två och blir möt av vår buss som tar oss till vårt hotell. Efter incheckningen har var och en tid att utforska omgivningen på egen hand eller bara vila tills gruppen samlas igen på kvällen inför välkomstmiddagen. Vår reseledare kommer att informera oss om resan och vilka aktiviteter man kan göra i Rio.

Dag 3-5
Rio de Janeiro. Sockertoppen, Kristusstatyn, Copacabana & Ipanema

Det finns massa aktiviteter man kan göra och sevärdheter man kan besöka i Brasiliens huvudstad. Här kan vi ta linbanan upp till Sockertoppen, besöka den botaniska trädgården eller gå på fotbollsmatch på fotbollsstadion Maracana, världens största fotbollsarena. Ett tips är att ta sig upp till Corcovadokullen och titta på den väldiga Kristusstatyn (ett av världens sju nya underverk) eller slappa på någon av de härliga stränderna Copacabana eller Ipanema. När kvällen närmar sig öppnar Rios samba- och salsaklubbar där kan vi dansa loss till gryningen. Det finns möjlighet till att ansluta sig till en guidad stadstur om man inte vill göra det på egen hand. Vi stannar i Rio i fyra nätter.

Dag 6-8
Iguaçufallen

Vi lämnar Rio de Janeiro och tar oss vidare med flyg till Foz Do Iguaçu. Här kommer vi att stanna i tre nätter för att besöka den häftiga Iguaçufallen. Dag sju på resan besöker vi Iguaçufallen på den argentinska sidan. Efter frukost dag åtta lämnar vi vårt hotell för att kolla på den brasilianska sidan av Iguaçufallen. Under ett par dagar gör vi utflykter i området och upplever allt som erbjuds. Iguaçufallen består i själva verket av cirka 200 olika vattenfall och utgör en naturlig landgräns mellan Brasilien, Argentina och Paraguay. 

Dag 9-10
Flyg till Manaus 

Vi lämnar Iguaçuområdet och flyger till Manaus, en modern stadsmetropol som ligger mitt i världens största regnskog. Du kan bara ta dig hit antingen med flyg eller med flera dagars båtresa på Amazonfloden. Staden är som en isolerad ö i ett grönt hav, men ändå finns här ett av världens mest berömda operahus. Manaus har en spännande historia tack vare gummiindustrin. Det är faktiskt den första staden i Brasilien som fick elektricitet, vattenledningar och sophantering. Till och med spårvagnar rullade där i början av 1900-talet, på grund av att gummihandeln var stor under den tiden. Här stannar vi i två nätter så det finns gott om tid att utforska staden på egen hand.

Dag 11-12
Manaus, båt till Jungle Lodge

Efter frukost lämnar vi Manaus och fortsätter äventyret  längre in i Amazonas. Under denna Brasilienresa gör vi ett stopp på en Jungle Lodge som ligger inbäddad mitt i Amazonas, ungefär 8 mil från Manaus. Vi åker båt till den eko-vänliga lodgen som ligger i ett naturreservat. Båtresan i sig är så spektakulär. Vi når vårt boende där vi kommer att stanna tre nätter.

Dag 13-14
Jungle Lodge, utflykter, tillbaka till Manaus

Runt omkring finns oförstörd regnskog och under några dagar gör vi utflykter så att vi kan komma nära allt djur- och naturliv som finns i Amazonas. Det här är ett av de bästa sättet att uppleva området som annars tenderar att förstöras av kommersiella intressen vilka medför skogsavverkning. Efter några rofyllda dagar i djungeln återvänder vi till Manaus. 

Dag 15-16
Resa: Manaus till Fortaleza 

Från storstaden mitt i djungeln flyger vi till  Fortaleza som ligger på atlantkusten i nordöstra Brasilien och är huvudstad i delstaten Ceará. Fortalezaområdet är väldigt utbrett och där finns en av Brasiliens största städer. Staden är ett populärt turistmål, förutom stränderna, så lockar partyatmosfär, fiskebyar och annat fint vid vattnet. Vi stannar i två nätter och njuter av det pulserande utelivet och de vackra stränderna. 

Dag 17-20 
Jericoacoara

Resan fortsätter till vår slutdestination, den lilla fiskebyn Jericoacoara, som är ett mecka för kitesurfare och vindsurfare. Denna idylliska plats lockar många resenärer och är ett ställe folk brukar stanna längre på än vad de hade tänkt från början. Jericoacoara är befriad från den moderna världens skrikande sirener, stressande deadlines, trafikstockningar och långa köer. Här går livet framåt i ett långsamt tempo. Gatorna består av sand och inte asfalt, stränderna sträcker sig så långt ögat kan se och ljummet, turkost vatten och svajande palmer lockar till ro. För bara ca 20 år sedan fanns här inga vägar, ingen elektricitet, inga telefoner, ingen tv, inga tidningar och pengar användes sällan. Passa på att njuta av Brasilien när det är som allra bäst innan hemresan börjar. 

Dag 21-23
Fortaleza - resa hem till Sverige 

Vi reser tillbaka för en sista övernattning i Fortaleza. Sedan påbörjar vi vår hemresa till Sverige, fyllda av sol och värme. 

Med reservation för ändring av färdplanen.

Flyginformation Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

3
17

Resan innehåller

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Traditionellt boende

Traditionellt boende

X

Traditionellt boende

Vi bor som lokalbefolkningen, t ex jurta i Mongoliet, futonmadrass i Japan eller hemma hos en lokal familj (homestay) på Kuba.
Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Storstad

Storstad

X

Storstad

Vi besöker minst en storstad.

Resans höjdpunkter

 • Rio de Janeiro
 • Iguaçufallen
 • Manaus
 • Jungle Lodge
 • Jericoacoara

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende
 • All gemensam transport
 • Heldagsutflykt till Iguaçufallen
  (Argentinsk sida)
 • Halvdagstur till Iguaçufallen
  (Brasiiansk sida)
 • Svensk reseledare
 • Lokal guide i Amazonas
 • Ca 28 måltider (inkl. frukost)
 • Vistelse på Jungle Lodge

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 3 900 kr
 • Inträde till vissa utflykter som inte ingår i programmet
 • Fickpengar ca 8 000 - 10 000 kr

Resetillfällen

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan