resa kuba fakta väder flyg
sol bad resa kuba all inclusive
kuba resa fakta visum
tips visum resa fakta kuba
visum fakta kuba valuta resa
resa fakta visum väder tips visum flyg kuba
havanna kuba flyg visum
kubaresor havanna hemmingway

Tillval Kuba

Typ av resa:

Rundresa på exotiska Kuba

Missa inte möjligheten att förlänga din resa i Centralamerika genom en unik rundresa till Kuba. Rosa Bussarna erbjuder en resa till det bästa av Kuba, eller vad sägs om att vandra i Hemingways fotspår i Havanna, hänföras av naturen i Cienfuegos, njuta av kubansk dans och musik i Trinidad och helpension i Jibacoa?
Under resan kommer du ha möjlighet att komma nära det kubanska folket, bo i Casa Particular, äta och dricka lokal mat och dryck. Vi besöker även Che Guevaras mausoleum och några vackra kyrkor. 
Häng med på en färgstark resa till Kuba som en del av ditt äventyr i Centralamerika.

Pris: 14 900 kr

Resedatum: 18-26 februari 2020 

 
Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1
Resa till Kuba, Havanna

Vi landar i Kubas huvudstad Havanna på förmiddagen och gemensamt tar vi oss till våra sovplatser för natten. Traditionellt kommer vi bo i så kallade ”Casa Particular”, med enklare standard. Att som turist bo hemma hos en kubansk familj är vanligt förekommande i Havanna.  Det bor cirka 4-6 personer hemma hos varje familj.  Efter incheckningen hos värdfamiljen gör vi en stadstur där vi besöker bland annat en tobakfabrik och rommuseum. Efter stadsturen är det ledigt så bege dig ut i mörkret och utforska storstaden som saknar såväl neonlampor som skyltfönster.  Kvällen avslutas med gruppmiddag.

Dag 2
Kuba: Havanna, rundtur i huvudstaden

Efter frukost väntar en åktur på Havannas avenyer i en cool amerikanare. Bilarna är från år 1959 och är välbehållna. Att Kubas bilflotta ser ut som den gör beror på det handelsförbud med ön som USA upprättade i början av 1960-talet efter Fidel Castros maktövertagande. Åkturen tar oss till den nya stadsdelen där vi får bland andra se Revolution Square, Colon Cemetery, Havannas universitet och Hotel Habana Libre. Efter lunch utforskar vi Havannas gamla stadsdel som är upptaget på Unescos världsarvslista sedan 1982.  Vår stadsvandring leder oss till många historiska byggnader och monument från kolonialtiden. Vi kommer även att besöka Hotel Ambos Mundos där den amerikanska författaren och journalisten Ernest Hemingway bodde. Rum nummer 511 där han bodde är numera bevarad som museum. Via gamla, smala, mysiga gator tar vi oss till Plaza de Armas, stadens äldsta torg. Vi kommer även att se Plaza de San Francisco Asis, Plaza Vieja och Plaza de la Catedral. En stadstur i Havanna är inte komplett utan ett besök till en cigarrfabrik och ett rommuseum. Vi kommer bland annat att få se hur de berömda cigarrerna rullas. Dagen avslutas på en av Hemingways favoritbarer, Floridita. Här du kan bland annat prova klassiska drinkar som mojito och daiquiri.

Dag 3
Kuba: Havanna, Cienfuegos, Trinidad

Tidigt på morgonen lämnar vi Havanna och åker inhyrd buss till Trinidad och stannar till i Cienfuegos. Cienfuegos kallas för Söderns pärla på grund av att den är så vacker. Cienfuegos är en av de största hamnarna i Kuba och centrum för handeln med socker, tobak och kaffe. I Cienfuegos hittar du även Castillo de Jagua, fästningen som byggdes 1745 som skydd mot karibiska pirater. Vi kommer att bli erbjuden en stadsrundtur där vi bland annat kommer att se den magnifika teatern Tomas Terry, Jose Marti Park, Meson El Palatino och Paseo del Prado.  Efter vår gemensamma lunch fortsätter vi färden mot Trinidad. 

Dag 4
Kuba: Trinidad, rundtur

Idag kommer vi att bekanta oss med staden Trinidad, som ligger vid Kubas sydkust vid karibiska havet och som också är världsarvslistad. På vår stadsvandring får vi att njuta av grandiosa byggnader och kolonial arkitektur. Vi besöker Plaza Mayor, stadens hjärta, som ligger framför kyrkan Santísima Trinidad. Torget pryds av fyra små inhägnade trädgårdar med vackra urnor och statyer. När vi besöker den kända baren Canchanchara kan du även passa på att dricka drinken med samma namn. Eftermiddagen och kvällen är ledig för egna äventyr. 

Dag 5
Kuba: Trinidad på egen hand

Idag utforskar vi mysiga Trinidad på egen hand. Det går att åka till stranden som ligger i närheten eller varför inte prova en utflykt till Cayo Macho. Kvällstid är det vackert uppe vid torget och kyrkan. I närheten finns några små lokala ställen som erbjuder livemusik.

Dag 6
Kuba: Sancti Spiritus, Che Guevaras mausoleum, Santa Clara, Jibacoa

Äventyret fortsätter mot den lilla koloniala staden Sancti Spiritus som grundades 1514. Sedan åker vi vidare till Santa Clara som ligger mitt i landet. Santa Clara är mest känd för att vara den platsen där Fidel Castro besegrade Batistas regeringsstyrkor på. Che Guevara ligger sedan 1997 begravd i staden. Efter lunch besöker vi Che Guevaras mausoleum samt tåget som spelade stor roll i den kubanska revolutionen. Vi lämnar Santa Clara och når Jibacoa sent på kvällen.

Dag 7
Kuba: Jibacoa, sol och bad, all inclusive

Nu är det dags för avkopplande dagar i solen. Jibacoa ligger ca 65 km öster om Havanna.  Njut av turkosblått vatten och kritvita stränder och koppla av under vajande palmer och känn lugnet skölja över dig. Vill du vara mer aktiv finns det möjlighet att bland annat snorkla, dyka och spela golf. Här stannar vi i två nätter på ett all inclusive-hotell. 

Dag 8-9
Resa: Kuba-Sverige

Det är dags att säga hejdå till Kuba och påbörja resan hemåt.

Pris- och bokningsinformation

Detta tillval kan läggas till i slutet av resan Panama-Mexiko 

Datum: 18-26 februari 2019

Observera att det är bindande anmälan på tillvalet och att vårt avbeställningsskydd på 600 kr inte gäller för Kuba. 

Pris: 14 900 kr.

Med reservation för ändring av färdvägen

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

5
2

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Party

Party

X

Party

Denna symbol berättar att det på tidigare resor, denna rutt, har förekommit en del fester. Det beror också på vilken slags grupp man reser med och hur mycket man själv medverkar.

Resans höjdpunkter

Stadsvandring i Havanna
Åktur i gamla amerikanare
Besök till cigarrfabrik och rommuseum
Rum 511 på Hotel Ambos Mundos
La Floridita bar
Stadstur i Cienfuegos, Trinidad & Sancti Spiritus
Che Guevaras mausoleum
Sol & bad i Jibacoa

Vad ingår?

  • Flyg
  • All gemensam transport
  • Boende på Casa Particular och hotell
  • Ca 13 måltider (inkl. frukost)
  • En drink på baren La Floridita
  • Helpension i Jibacoa
  • Utflykter enligt programmet
  • Visumkostnad 

Vad tillkommer?

  • Fickpengar ca 400 euro
  • Dricks till lokal personal

Resetillfällen

Rosa Bussarna tipsar

Panama-Mexiko

Instagrammat från resan