sydamerika-sydspetsen
sydamerika-simmande-pingvin
sydamerika-rafting
sydamerika-argentina-chile-01-SAC-2

Argentina & Chile

Typ av resa:
 • Rosa Buss
 • Sol och bad
 • Kultur
 • Vandring
 • Äventyr

Vandringsresa till Argentina och Chile

Resan inleds med flyg till Buenos Aires i Argentina där vi njuter av sevärdheter, äter gott och dansar tango. Innan vi fortsätter till Pampas passar vi på att besöka Monte Hermoso för sol och bad. Resan i Argentina går över Patagonien och vi besöker Valdeshalvön med dess rika djurliv. Har du tur kan du se både sjöelefanter, sjölejon och valar.

Äventyrsresan fortsätter mot Eldslandet och vi besöker världens sydligaste stad Ushuaia innan bussturen fortsätter norrut till El Calafate där vi kan vandra på glaciären Moreno. Vandring är även möjlig i nationalparken Torres del Paine där vi njuter av utsikten vid Anderna. Vi passar också på att besöka Bariloche där vi kan prova forsränning, vandring och andra friluftsaktiviteter.

Vandringsresan fortsätter över Anderna till Pucón där vi bland annat vandrar uppför vulkanen Villarica. På vägen mot Santiago de Chile besöker vi även vingårdar och resan avslutas efter några dagar i landets huvudstad.

Resan är andra delen av den långresan Brasilien-Chile.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Vecka 1
Resa: Sverige-Argentina. Buenos Aires & Monte Hermoso

Vi landar i Buenos Aires som är södra halvklotets näst största stad. I metropolen finns massa saker att upptäcka. Vad sägs om att gå längs den väldiga 9 juli-avenyn, besöka det berömda Plaza de Mayo eller strosa på shoppinggatorna Florída och Maipú? Ett besök på en tangorestaurang är nästan ett måste (eftersom Buenos Aires är tangons födelsestad) innan vi styr bussen söderut över Pampas böljande grässlätter mot stränderna i Monte Hermoso där vi stannar och kopplar av med sol och bad efter alla upplevelser.

Vecka 2
Patagonien & Eldslandet

Vi styr kosan mot det beaktningsvärda, trädlösa Patagonien. Puerto Madryn blir vår bas de närmaste dagarna för fantastiska turer på Valdeshalvön, ett paradis för naturälskare. Valdes är den enda fastlandsplats på jorden där de väldiga sjöelefanterna samlas för att para sig, föda sina ungar och ömsa skinn. Det finns även möjlighet att se sjölejon och valar. Efter detta väntar ett par kördagar då åker vi vidare mot Eldslandet.

Vecka 3
Ushuaia, El Calafate & glaciären Moreno

Världens sydligaste stad, Ushuaia, blir vårt nästa mål. I området finns det möjlighet att göra olika utflykter, exempelvis en båttur ut på Beaglekanalen. Vädret är mycket föränderligt här nere. Varma sköna vindar kan snabbt övergå i kalla stormbyar från Antarktis. Resan fortsätter till El Calafate och vi kommer in i glaciärernas land där vi gör en dagstur till den fascinerande glaciären Moreno, som ständigt är i rörelse.

Vecka 4
El Chalten, äventyr i Bariloche, Chile & Anderna

Vi åker vidare till den lilla bergsbyn El Chalten som är utgångspunkt för vandrare och bergsklättrare i Fitz Roy- området. De som vill har möjlighet att vandra på glaciärerna som finns i området. En kördag senare anländer vi till äventyrsstaden Bariloche. Här finns det finnas möjlighet till forsränning, vandring och andra friluftsaktiviteter. Därefter lämnar vi Argentina och åker över Anderna mot resans andra land.

Vecka 5
Chile, Anderna, Pucón, Villarica & Santiago de Chile

Den sista veckan tillbringar vi i Chile. Första uppehållet blir i vackra Pucón vid sjön Villarica. Vi gör turer i området med möjligheter till bad, forsfärder och vandringar uppför vulkanen Villarica. Färden går sedan genom ett vackert landskap med vingårdar och små städer. På vägen gör vi ett stopp vid en vingård för att njuta av riktigt gott, chilenskt vin. Vi får också möjlighet att följa processen från druva till flaska, en mycket spännande resa. Vårt äventyr avslutas i landets huvudstad Santiago de Chile innan vi tar flyget tillbaka till Sverige.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Det finns flera aktiviteter som du kan göra på resan!

Bild, film och annan information från resan

blogg sydamerika resor

Petronella bloggar från Sydamerika

Att åka med Rosa Bussarna ger många roliga, knäppa och fina bekantskaper. Fan vad kul vi har/haft ihop!

Läs mer

peter-sundberg-blogg

Peter Sundberg har fotat resan Argentina-Chile

Se Peter Sundbergs bilder

Boende på resan

23
7
4

Resan innehåller

Vandrarhem

Vandrarhem

X

Vandrarhem

Du bor i flerbäddsrum.
Storstad

Storstad

X

Storstad

Vi besöker minst en storstad.
Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Resans höjdpunkter

 • Buenos Aires
 • Ushuaia
 • Patagonien
 • Eldslandet
 • Anderna
 • Santiago de Chile

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende
 • All gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 35 måltider (inkl. frukost)

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 4 100 kr
 • Fickpengar ca 1 800-2 500 USD, beroende på extra aktiviteter, t.ex. vandra uppför vulkanen Villarica

Resetillfällen

SAC22

Datum: 2022-02-08 - 2022-03-15

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-06-30

Mer än 5 platser kvar

Pris: 26 900 kr

Handpenning: 5 500 kr

Rosa Bussarna tipsar

Aktiviteter på Argentina-Chile

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan