sydamerika-varning-för-lamor
sydamerika-peru-utsikt
sydamerika-saltöknen-01
sydamerika-sandboarding
sydamerika-ökenäventyr
sydamerika-skelett
sydamerika-bolivia-SCP-2
sydamerika-saltoknen-02-SCP-2

Chile-Peru

Typ av resa:
 • Äventyr
 • Vandring
 • Rosa Buss

Vacker naturresa i Sydamerika, Chile – Peru med besök i Machu Picchu!

Häng med till Sydamerika och åk rosa buss från Chile till Peru. Resan startar i Chiles huvudstad Santiago de Chile där vi bekantar oss med landet innan vi åker vidare över de storslagna Anderna. När vi kommer till Mendoza i Argentina passar vi bland annat på att besöka en vingård för vinprovning. 

Rundresan i Sydamerika fortsätter till Argentina och Salta där det finns möjlighet till såväl forsränning som ridning. Dessutom kan du unna dig god mat och dryck. Äventyret fortsätter till Bolivia och gruvstaden Potosí innan vi gör en storslagen utflykt i den speciella saltöknen Salar de Uyuni. Via La Paz åker vi vidare till Titicacasjön och besöker lokalbefolkningen som bor på vassöar.

När vi kommer till Peru så besöker vi Cusco innan det är dags att ta sig till Machu Picchu. Du kan välja mellan att vandra Inkaleden, åka tåg eller ta den äventyrliga Inca Jungle Trail till den fascinerande bergsbyn. I Peru besöker vi även Nasca, Ica och Paracas innan det är dags för hemresa från Lima. 

Missa inte denna vackra naturresa från Chile till Peru!

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Viktigt att läsa om du vill gå Inkaleden till Machu Picchu

Vill du få en garanterad plats på vandringen på Inkaleden måste du boka detta så snart som möjligt, helst sex månader innan resans avgång, då antalet är begränsat. Skulle du boka in dig när det är färre än sex månader kvar innan avresa så hör av dig till kontoret för att höra om det finns platser kvar på Inkaleden. Observera också att det är bindande anmälan på samtliga tillval till Machu Picchu och att vårt avbeställningsskydd på 600 kr inte gäller för något av dem.

Det är viktigt att du kontrollerar att ditt pass är aktuellt innan din bokning. Det betyder att passet måste vara giltigt minst sex månader efter det att du beräknas komma hem från resan.

När du bokar in dig på en resa med oss och väljer att gå Inkaleden till Machu Picchu så måste vi ansöka om tillstånd för dig att gå leden. Det gör vi med hjälp av det passnummer du anger vid bokningen. Det betyder att ditt Inkaledstillstånd är kopplat till just det passnumret. Så om du av någon anledning byter pass efter det att du bokat in dig på resan med oss, MÅSTE du kontakta oss omedelbart. Och du får absolut INTE slänga ditt gamla pass. Detta eftersom ditt nya pass får ett nytt passnummer och på det passnumret finns inget Inkaledstillstånd. Det du behöver göra för att då kunna gå Inkaleden är att ta med både det nya och gamla passet till Peru. Byter du ditt pass och inte behåller det gamla passet och tar med det på resan kan du bli nekad att gå Inkaleden till Machu Picchu. 

 

Vecka 1
Resa: Sverige-Chile. Santiago de Chile & Anderna. Argentina, Mendoza & vinprovning

Vår resa börjar i Santiago de Chile där vi tillbringar ett par dagar så vi har möjlighet att utforska den chilenska huvudstaden. Vidare fortsätter vi på en slingrande väg över Anderna och passerar gränsen till Argentina och når till sist staden Mendoza, som är centrum för landets viktigaste frukt-och vindistrikt. Här väntar några avkopplande dagar med möjlighet till bland annat vinprovning. 

Vecka 2 
Salta, möjlighet till forsränning. Bolivia, Potosí & saltöken Salar de Uyuni

Vi tar oss genom en höglandsregnskog med rikt djurliv och märklig fauna och styr vidare mot den gamla staden Salta. Här finns det möjlighet att prova på många spännande extremsportaktiviteter, bland annat forsränning. Resan rullar vidare till Bolivia och Potosí, som ligger på 4 070 meters höjd. När vi närmar oss höga höjder är det viktigt att tänka på att ta det lugnt, annars kan man drabbas av höjdsjuka. Drick cocate, ät lätt och vila mycket. I Potosí utvanns enorma mängder silver en gång i tiden. Även idag bryter man mineraler här och vi har möjlighet att göra en tur in i berget. Stora delar av staden är koloniala med slingrande gator, rikt dekorerade kyrkor och palats. Vi åker vidare till Uyuni och där kan du även göra en utflykt till världens största saltöken.

Vecka 3
La Paz, Titicacasjön & Copacabana. Peru, Puno

Efter vår tur på höga höjder börjar vår resa neråt och vi når Bolivias huvudstad La Paz på ca 3 700 meters höjd. La Paz är en vacker gammal stad med ett modernt centrum. Härifrån kan de som vill besöka Måndalen, med sitt märkliga förstenade bergslandskap, eller shamanernas marknad och studera aymaraindianernas kultur och religion. Vi fortsätter vidare mot Titicacasjön, världens högst belägna segelbara sjö på 4 000 meters höjd. Bredvid sjön ligger Copacabana med sin märkliga katedral och den berömda undergörande madonnan (som namngett den berömda stranden Copacabana i Rio de Janeiro). Vi gör rundturer i området bland annat till Solön innan vi åker in i Peru och staden Puno. Härifrån kan man ta en tur ut på sjön för att studera uroindianerna som bor på flytande öar av tortorasäv.

Vecka 4
Cusco, vandra Inkaleden, åka tåg eller Inca Jungle Trail till Machu Picchu

Vårt äventyr fortsätter över den vackra högslätten Altiplanon med sina småbyar, städer, hjordar av lamadjur, alpacas och får. Vi kommer ner till den heliga floden Vilcanotas dalgång och närmar oss inkarikets gamla huvudstad Cusco. Här får vi ta del av minnen från det fascinerande inkariket. Soltemplet, inkans palats och det mäktiga fortet Sacsahuayaman vittnar om inkakulturens storhet. De som valt Inkaleden vandrar längs den till Machu Picchu (ett annat alternativ är att ta tåget eller cykla och vandra längs Inca Jungle Trail till Machu Picchu), som ligger vackert belägen högt uppe på en klipplatå med den brusande Urubambafloden djupt nedanför. Den gamla inkastaden är nästan helt intakt. Kombinationen av gammal historia och storslagen natur gör vistelsen till en oförglömlig upplevelse.

Vecka 5
Nasca, Ica, Paracas & Ballestaöarna

Vår sista vecka inleds i nedförsbacke och på slingrande vägar nedför Andernas bergskedja mot Stillahavskusten. Vi stannar till vid Nasca. Där finns det möjlighet att göra en flygtur över de mystiska Nascalinjerna. Dessa väldiga geometriska figurer är uthuggna i ökenjorden och föreställer olika djur. Ingen vet varför de skapades eller av vem/vilka. Vår färd går vidare mot Ica och Paracas. I det kalla Stilla havet finns ett oerhört rikt djurliv och ute på Ballestasöarna samlas flockar av sjölejon och miljontals havsfåglar av skilda arter. Resans sista uppehåll är landets huvudstad Lima. Här kan vi besöka centralplatsen Plaza Mayor, ta en titt in i katedralen med erövraren Pizarros grav, kolla in ärkebiskopspalatset och stadshuset och insupa lite mer kultur innan vi avslutar vår upptäcktsresa och tar flyget tillbaka hem till Sverige.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Bild, film och annan information från resan

resebloggare

Christer bloggar från Chile-Peru

Läs Christers blogg

Boende på resan

12
17
3
3 (tillval)

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Jeep

4X4

X

4X4

Transport i fyrhjulsdrivet fordon t.ex. jeep, på delsträcka alternativt någon aktivitet som inte ingår i priset utan är ett frivilligt tillägg.

 

Resans höjdpunkter

 • Mendoza
 • Salta
 • La Paz
 • Titicacasjön
 • Cusco
 • Inkaleden
 • Machu Picchu
 • Nascalinjerna
 • Ballestaöarna

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende
 • All gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 40 måltider (inkl. frukost)

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 4 100 kr
 • Inkaleden till Machu Picchu 5 700 kr
 • eller tågresa till Machu Picchu 4 200 kr
 • eller Inca Jungle Trail till Machu Picchu 4 000 kr
 • Huayna Picchu 1 200 kr
 • Paracas båttur 50 soles
 • Fickpengar ca 1000-2 000 USD, beroende på om du t.ex. vill flyga över Nascalinjerna, pris ca 85 USD

Resetillfällen

SCP22

Datum: 2022-03-18 - 2022-04-24

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-08-31

Mer än 5 platser kvar

Pris: 33 900 kr

Handpenning: 8 000 kr

Rosa Bussarna tipsar

Tillval 1. Vandra inkaleden till Machu Picchu

Tillval 2. Naturskön tågresa till Machu Picchu

Tillval 3. Inca jungle trail till Machu Picchu

Tillval Påskön

Tillval: Huayna Picchu vandring

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan