äventyrsresor-alaska-05
äventyrsresor-alaska-04
äventyrsresor-alaska-02
äventyrsresor-alaska-06
äventyrsresor-alaska-03
äventyrsresor-alaska-07
äventyrsresor-alaska-01
äventyrsresor-alaska-08
nordamerika-alaska-kanada-01-2 ALASKA

Alaska & Kanada

Typ av resa:

Ultimat vildmarksresa med vandring till Alaska och Kanada 

Passa på att åka med oss till en av de få vildmarker som finns kvar i världen. Resan till Alaska och Kanada inleds med flyg till Anchorage och därifrån åker vi till nationalparken Denali och spanar efter björnar, vargar och caribouer. Via Fairbanks reser vi vidare, besöker Chena Hot Springs och provar på att vaska guld.  

Vi besöker Kanada och det populära resmålet Yokun och njuter av varma källor och storslagen natur. Under semestern i Alaska och Kanada kan du även flyga över Glacier Bay, vandra eller åka tåg i området vid Haines. Andra resmål är Kluane nationalpark där du kan vandra till The Kings Throne. 

Rundresan fortsätter till Alaskas skärgård och Haines. Efter en vacker båtutflykt kommer vi till Juneau där du kan ta bergbanan upp till Mount Robert eller besöka Mendenhallglaciären. Vi åker vidare till Prince Rupert där vi imponeras av totempålar och traditionella långhus. I nationalparken Jasper kan vi förföras av det vackra landskapet och dess varma källor. Resan fortsätter via Banff och Lake Louise och vi återvänder från vildmarken och avslutar resan i civilisationen i Vancouver, Kanada.  

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Vecka 1
Resa: Sverige - Anchorage, Alaska, Denali NP, Fairbanks & Chicken

Resan startar med flyg till Anchorage och här bor vi två nätter på vandrarhem och gör oss redo för vildmarken. Bussen tar oss upp via den otroligt vackra Denali Highway till Denali nationalpark där vi kommer att tillbringa de närmaste dagarna. Här finns det goda chanser att se vilda djur som björnar, vargar och caribouer samt den vithövdade örnen. Har vi tur ser vi även toppen på Mount McKinley. Vi campar vid gaten och gör dagsutflykter in i parken. Via Fairbanks kör vi nu mot Chena Hot Springs där vi campar vid källorna och njuter av denna spektakulära plats. Vi passerar Tok på vår väg till Chicken, som är vårt nästa stopp. I det här området är det vanligt med guldvaskning så vem vet du kanske kan få ihop lite respengar här.

 

Vecka 2
Kanada, Top of the World Highway, Dawson City, Yokon & Haines

Från Chicken kör vi till den kanadensiska gränsen på en av de vackraste vägarna i världen, Top of the World Highway, och styr kosan mot Dawson City. Detta var hjärtat i guldrushen här i Yukon och här stannar vi några nätter och kan passa på att prova på äkta Sourtoe cocktail. Vi lämnar staden och tar oss till Tahkini Hot Springs som ligger vid både Yukonfloden och Klondikefloden. Vi lägger oss i blöt och njuter av det varma vattnet. Vårt nästa mål är Kluane nationalpark och här rekommenderar vi en vandring till The Kings Throne som är en av höjdpunkterna här. Efter en kort körning kommer vi till Haines och havet och här finns mycket att se och göra. Gör en flygtur över Glacier Bay, vandra längs med Rapinski Ridge Trail eller ta en tur till Skagway för att prova den otroliga White Pass and Yukon Route Railroad som på 20 minuter tar er 880 meter över havet.

 

Vecka 3
Alaskas skärgård, glaciär, vandring, Prince Rupert, Jasper NP & Vancouver

Denna vecka börjar med att vi hoppar på färjan här i Haines för en vacker båttur i Alaskas skärgård. Vi lämnar Haines sent på eftermiddagen och anländer till Juneau sent på kvällen. Här bor vi på hotell två nätter och kan njuta av exempelvis en tur till Mendenhallglaciären eller varför inte prova bergbanan upp till toppen av Mount Robert. Härifrån har ni en fantastisk utsikt över fjordar, glaciärer och bergstoppar. Vår resa fortsätter med båt mot Prince Rupert i British Colombia. Vi tar eftermiddagsfärjan och gör ett kortare stopp på natten i Ketchikan och åker sedan vidare och anländer på förmiddagen till Prince Rupert. Nästa mål är Kispiox och Ksan Camp. Här finns bland annat en imponerande samling av totempålar samt museum och traditionella långhus. Bussen tar oss nu via Prince Georg mot Jasper nationalpark. Ett landskap som är helt förtrollande med varma, lockande källor och fantastiska vyer. Via Banff och Lake Louise tar vi oss vidare ner mot Vancouver som är vår slutdestination. Vi säger hejdå till vildmarken och shoppar några sista souvenirer innan det är dags att hoppa på flyget hem.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Flyginformation
Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

17
6

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Extremt_klimat

Extremt klimat

X

Extremt klimat

Denna symbol innebär att en resa kan ha lite tuffare klimat. Vädret på resan kan antigen bli väldigt varmt eller väldigt kallt. I varma länder kan temperaturer överstiga 40 grader och på höga höjder kan det bli svalt och kallt. Tänk på att packa rätt kläder och eventuellt varm sovsäck vid behov.

Resans höjdpunkter

Anchorage
Denali NP
Kluane NP
Chilkat Eagle Reserve
Skagway
Bonanza Creek
Diamond Tooth Gerties spelhall
Top of the World Highway
Dawson
Inside passage
Icefields Parkway
Vancouver

Vad ingår?

Flyg
Allt boende 
All gemensam transport
Svensk reseledare
Färja med hytt
Ca 30 måltider (inklusive frukost)
Inträden till de nationalparker som besöks gemensamt.
 

Vad tillkommer?

Flygskatt 3 500 kr
Fickpengar ca 17 000
Dricks ca 60 USD

Resetillfällen

Instagrammat från resan