reseäventyr-i-afrika-01
resor-till-zanzibar-hotell
luftballong-masai-mara-04
safariresor-06
resor-till-zanzibar-02
afrika-giraffer-01-2 AKZ

Kenya-Zimbabwe

Typ av resa:
 • Sol och bad
 • Safari
 • Äventyr
 • Rosa Buss

Kenya – Zimbabwe, äventyr, safari & besök på Zanzibar

Ta chansen och följ med på ett äventyr i Afrika. Resan inleds i Kenya där vi åker på safari i Masai Mara. Har du tur kan du se alla djuren i The Big Five under safariresan. Därefter åker vi till Tanzania och åker på safari i Ngorongorokratern som även kallas Edens lustgård. När safariturerna är över unnar vi oss lata dagar på Zanzibar, strosar omkring i Stone Town och njuter på en vacker strand.

Äventyrsresan i Afrika fortsätter när vi åker vidare söderut i Tanzania och kommer till Malawi. Resan går längs med vackra Malawisjön till Zambia. För den äventyrslystne finns flera spännande aktiviteter vid Victoriafallen i Zimbabwe. Du kan till exempel hoppa bungyjump över Zambezifloden innan hemresan till Sverige påbörjas. Häng med på ett äventyr du sent kommer glömma!

Den här resan är första etappen av långresan Kenya-Sydafrika. 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Vecka 1
Resa: Sverige-Kenya & safari i Masai Mara

Vi lämnar Sverige med destination Nairobi och Naivasha, Kenya. Morgonen efter blir vi upphämtade tidigt på morgonen. Vi kör längs med det dramatiska Östafrikanska gravsänkesystemet (Great Rift Valley) på väg till Masai Mara nationalpark, Kenyas artrikaste park. Vi gör ett kortare fotostopp här. I Narok gör vi ett stopp på ca 20 minuter för toalettbesök och tankning. Vi anländer till campingen och äter lunch där. Efter lunchen så finns det tid för avkoppling innan vi gör en kvällstur in till Masai Mara för att titta på djuren. Efter det är det dags för middag och efter maten blir det underhållning av massajer runt lägerelden. Det förväntas att man betalar 2 USD per person för detta.
Det blir en tidig morgon och efter frukost är vi redo för avfart och en full dags tur inne i fantastiska Masai Mara. Här får vi (om vi har tur) se lejon, bufflar, elefanter, zebror och många andra djur, förhoppningsvis alla djuren i The Big Five.  I Mara finns den största populationen av lejon i hela Kenya. Andra djur man kan se här är svarta noshörningar, flodhästar, leoparder, hartebeestar, vitskäggiga gnuer, vårtsvin, gaseller med mera. Fågellivet i Mara är minst lika imponerande som däggdjurslivet. Vi äter lunch medan vi tittar på krokodiler och flodhästar. Efter lunch så fortsätter safarin ett tag till. När vi är klara så fortsätter vi till massajbyn. Detta kostar ca 10 USD per person men det innebär att vi får ta del av massajernas unika livsstil och se hur de bor. Vi får även se massajer sjunga och dansa, något som hör till deras dagliga liv och heliga ritualer. Tillsammans med våra guider går vi tillbaka till vår camping och där väntar middagen väntar. Kl. 04.00 morgonen efter blir de som valt tillvalet att flyga luftballong över Masai Mara upphämtade. Övriga gruppen åker på en morgonsafari i parken och efter det serveras en brunch på campingen. När de som åkt luftballong är tillbaka så åker alla tillsammans vidare till Nairobi och fortsättningen på vårt äventyr.

 

Vecka 2
Tanzania: Arusha, safari i Ngorongorokratern, resa till Zanzibar, Stone Town och besök på vacker strand

Strax utanför Arusha i Tanzania hittar vi ett av naturens under, Ngorongorokratern. Vi erbjuder en safaritur (ingår ej) i den fantastiska miljön nere i kratern innan vi lämnar vildmarken och åker vidare. På vägen får vi förhoppningsvis se en skymt av Kilimanjaro. I Dar es Salaam lämnar vi bussarna för att ta båten till kryddön Zanzibar för några sköna dagar med sol och bad. Vi kommer bo i Stone Town, Zanzibars huvudstad och har gott om tid att utforska staden och dess labyrintliknande gränder. Vi kan gå på stadsvandring, åka på krydd- och frukttur (ingår ej) eller njuta av solnedgången från terrassen på Africa House Hotel. Vistelsen på Zanzibar avslutas med några dagar längs kritvita stränder och i turkost vatten.

Vecka 3
Tanzania, Mikumi nationalpark. Malawi, Malawisjön

Tillbaka på fastlandet kliver vi på bussarna och kör söderut i Tanzania. På vägen kör vi genom Mikumi nationalpark och tittar på de spännande djurarter som lever där. Vi passerar gränsen till Malawi, färdas längs med Malawisjön och stannar till i Chitimba och en populär aktivitet är vandringen från campingen upp till Livingstonia där vi bjuds på en fantastisk utsikt.

Vecka 4
Malawi: Lilongwe. Zambia: Lusaka

Resan fortsätter mot Malawisjöns sydspets och sedan västerut till Malawis huvudstad Lilongwe. Passa på att shoppa lite innan vi drar vidare och korsar ytterligare landsgränsen mot Zambia som vi mer eller mindre transiterar. Vi stannar för natten i Chipata varefter färden fortsätter genom det gröna landskapet till Zambias huvudstad Lusaka.

Vecka 5
Zimbabwe: Victoriafallen, Zambezifloden & hemresa till Sverige

Bron över Zambezifloden tar oss till nästa land, Zimbabwe, och de spektakulära Victoriafallen. VI stannar några dagar för att uppleva de fantastiska vattenfallen. De som vill utmana sig kan exempelvis forsränna nerför Zambezifloden eller testa bungyjumping med Victoriafallen i bakgrunden. Resan avslutas med flyg hem till Sverige från Victoria fallen. 

Med reservation för ändring av färdvägen.

Aktiviteter på resan

Här får du uppslag och information om spännande aktiviteter som går att göra under resan (förslagen och prisuppgifterna är ungefärliga och kan ändras):

Kenya

Luftballong över Masai Mara
Pris 425 USD

Tanzania

Safari i Ngorongorokratern
Pris 1550 SEK

Zanzibar

Prison Island tour halvdagstur ca 3 timmar
Snorklingsutrustning, mineralvatten och lunch ingår.
Pris 50 USD

Spice tour
Rundvandring på en kryddgård, lukta och smaka på olika kryddor.
Lunch ingår.
Pris 35 USD

Zimbabwe

Helikopter över Victoriafallen

”Zambezi Spectacular flight” omfattar den traditionella " Flight of Angels " som sedan fortsätter nedströms för en spännande resa över Batokaklyftan. 
Flygtid ca 26 min.

Pris 284 USD

 "Flight of Angels " är en fantastisk resa över en 1700 meter stor ridå av vatten längs Zambezifloden och Zambezi National Park. Flygtid ca 13 min.

Pris 150 USD

Bungee Jump

Bridge swing solo
Kliv av Victoria Falls Bridge i Batokaklyftan över den mäktiga Zambezifloden i upprätt läge för ett 80 meter fritt fall för att sedan bli en mänsklig pendel. 
Pris 160 USD

Bungee jump Solo jump
Den ursprungliga och slutliga spänningen! Platsen är oslagbar - framför den största ridå av fallande vatten i världen.
Pris 160 USD

Big air experience: Bungee, Swing & slide combo
Det bästa, enormt rabatterade äventyret i Victoriafallen. Kombinera en Bungee Jump, Bridge Swing och Bridge Slide 
Pris 295 USD

High water rafting Jan-feb
Högvattenkörning där floden stiger efter de tidiga regnen och avtar där den torra säsongen börjar.

Pris 150 USD

 

 

Bild, film och annan information från resan

Sydafrika-Kenya Sandy Stadelmann vloggar från resan

Magne Håheim, Tanzania-Sydafrika

Rosa Bussarna Kenya-Zimbabwe

Dyka med vithaj i Sydafrika

resebloggare

Christer bloggar från Afrika

Läs Christers blogg
bloggare-roar

Roar bloggar från resan i Afrika

Follow my African Pink Caravan Adventure 2013 which takes me from South Africa to Kenya.

Läs mer

linda-runarsdottir

Linda skrev en bok från sin resa i Afrika

En resa kan innehålla så mycket. Allt från äventyr till vänner för livet. Boken finns som storpocket och som e-bok.

Läs mer

tina-axelsson-bloggare

Tina bloggar från resan Zimbabwe-Kenya

THIS IS AFRICA
The #africanadventure Hakuna Matata! Karibu! Jambo! Jambo!
Rosa Bussarna. 5 veckor. 6 länder. 500 mil. 26 nya vänner. 

Läs mer

göran-höglund-blogg

Göran Höglund har fotat i Afrika

Titta på Görans bilder

Boende på resan

2
22
5
1

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Party

Party

X

Party

Denna symbol berättar att det på tidigare resor, denna rutt, har förekommit en del fester. Det beror också på vilken slags grupp man reser med och hur mycket man själv medverkar.

Jeep

4X4

X

4X4

Transport i fyrhjulsdrivet fordon t.ex. jeep, på delsträcka alternativt någon aktivitet som inte ingår i priset utan är ett frivilligt tillägg.

 

Resans höjdpunkter

 • Safari i Masai Mara
 • Safari i Ngorongorokratern (tillval)
 • The Big Five
 • Zanzibar
 • Stone Town
 • Malawisjön
 • Victoriafallen

Vad ingår?

 • Flyg, allt boende, all gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Båt till Zanzibar
 • Ca 40 måltider (inkl. frukost)
 • Safari i Masai Mara

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 4 100 kr
 • Visum ca 200 USD
 • Dricks till chaufförer på safari
 • Fickpengar ca 800-1000 USD. Om du väljer att göra extra aktiviteter som t.ex. ballongflyg över Masai Mara eller safari i Ngorongorokratern så behöver du ha med dig mer fickpengar än de rekommenderade beloppen.

Resetillfällen

AKZ22

Datum: 2022-01-11 - 2022-02-10

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-06-30

Mer än 5 platser kvar

Pris: 30 400 kr

Handpenning: 4 000 kr

Rosa Bussarna tipsar

Rosa Bussarna i samarbete med

Ethiopian Airlines

Luftballongfärd över Masai Mara

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan

blogg
30 september 2014

5 höjdpunkter på Madagaskar