Safari stora
massaj2 stora
safariresor-08
luftballong-masai-mara-03
safariresor-04
afrika-zanzibar-06-2 SAFARI 50
afrika-zanzibar-05-2 SAFARI 50

Nyårssafari & Zanzibar 50+

Typ av resa:
 • Jul/nyårsresa
 • Äventyr
 • Sol och bad
 • Safari
 • Rosa Buss
 • 50+

50+resa över nyår till Afrika. Safari & besök på Zanzibar

Njut av att resa över nyår och följ med Rosa Bussarna till Afrika. Resan inleds i Kenya där vi åker på safari i Masai Mara och besöker en massajby. Vi passerar även storslagna Great Rift Vally.

Resan fortsätter sedan till Tanzania där vi åker på safari i Ngorongokratern som även kallas för Edens Lustgård. Sedan åker vi via Dar es Salaam till Zanzibar. Vi strosar runt i Stone Towns gränder, åker på kryddtur och tillbringar lata dagar vid en vacker paradisstrand. Sol och bad ingår innan det är dags att påbörja hemresan till Sverige.

Passa på, du också, att åka på denna populära och uppskattade nyårsresa. 

OBS! Det är möjligt att flyga luftballong över Masai Mara på denna resa, mer information finns längst ner på sidan.  

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-5
Resa: Sverige-Kenya. Nairobi, safari i Masai Mara & Great Rift Valley

Resan startar med flyg till Nairobi där vi möts av buss som kör oss till hotellet. Nu väntar safari och vi styr kosan mot nationalparken Masai Mara. Vi åker i safaribilar med öppningsbara tak och det tar oss ca sex timmar ut till Mara. På vägen passerar vi Great Rift Valley och stannar här och ser ut över den mäktiga dalen. På eftermiddagen når vi fram till nationalparken och får uppleva en natur som är storslagen. Masai Mara är Kenyas artrikaste park och här har du goda chanser att se The Big Five men även hyenor, schakaler, giraffer, babianer, olika slags antiloper, krokodiler och mycket mer.

Dag 6-7
Besök i massajby & resa till Arusha i Tanzania

Vi börjar dagen med att besöka en massajby och det blir en stark upplevelse. Från massajbyn gör vi en kortare vandring tillsammans med massajerna tillbaka till campingen och efter det åker vi tillbaka till Nairobi och här övernattar vi på bussen. Nästa morgon kör vi mot Arusha i Tanzania och kan njuta av den storslagna naturen (bland annat Mount Meru) utanför bussfönstret när vi rullar framåt. Vi kommer bo på bussen på campingplatsen utanför Arusha och här gör vi oss klara för nästa safari, Ngorongorokratern.

Dag 8-12
Safari i Ngorongorokratern, Dar es Salamm, resa till Zanzibar & Stone Town

En tidig, kylig morgon kör vi ner i kratern. Här finns ett unikt djurliv och antalet däggdjur uppskattas till 20 000. Den sällsynta svarta noshörningen är den största attraktionen bland djuren, det finns endast ett 20-tal av den i kratern. Ngorongorokratern är den bästa platsen i norra Tanzania att se noshörningar på. Här finns även goda möjligheter att se lejon, geparder, hyenor och schakaler. När kvällen börjar närma sig lämnar vi denna exotiska djurvärld och tar oss tillbaka till campingen. Härifrån rullar vi mot Indiska oceanen. Innan vi kommer fram blir det en övernattning på vägen och ett fotostopp vid Kilimanjaro. Under en dag har vi möjlighet att besöka Dar es Salaam alternativt ligga på stranden. Vidare tar vi båten från Dar es Salaam till Zanzibar, där vi kommer bo i utkanten av Stone Town på hotell. På Zanzibar finns det massa kul att hitta på. Vi kan göra en historisk stadstur i området, åka på en exotisk kryddtur på ön (något den är känd för) eller ta en tur till Prison Island och titta på jättesköldpaddor och njuta av ett svalkande dopp i havet. När kvällen sedan kommer kan vi slappna av med en drink och titta på solnedgången.

 

Dag 13-17
Zanzibar, lata dagar med sol och bad på en vacker strand

För att se lite mer av kryddiga Zanzibar slår vi oss ner vid någon av de härliga stränderna. Här stannar vi under några dagar, bor nära havet och njuter av en miljö som är rena paradiset. Vi avslutar vår resa på ön med några avkopplande dagar och det kommer finnas möjlighet till både dykning och snorkling. Det blir svårt att slita sig från paradisön när det är dags att säga hejdå och ta sig tillbaka till Sverige.

 

Med reservation för ändring av färdvägen

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

2
6
7

Resan innehåller

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Jeep

4X4

X

4X4

Transport i fyrhjulsdrivet fordon t.ex. jeep, på delsträcka alternativt någon aktivitet som inte ingår i priset utan är ett frivilligt tillägg.

 

Resans höjdpunkter

 • Masai Mara
 • The Big Five
 • Ngorongorokratern
 • Kryddturer
 • Strosa i Stone Towns gränder
 • Sol & bad på Zanzibar

Vad ingår?

 • Flyg, allt boende & all gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca hälften av måltiderna (inkl. frukost)
 • Besök i massajby
 • Safariparken Masai Mara
 • Besök i Ngorongorokratern

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 3 500 kr
 • Visum ca 100 USD
 • Dricks till lokala guider/chaufförer
 • Fickpengar ca 550-950 USD, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. dykning eller snorkling

Resetillfällen

AKT19e+50

Datum: 2019-12-29 - 2020-01-14

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2019-05-31

Mer än 5 platser kvar

Pris: 28.900 kr

Handpenning: 4.000 kr

AKT20e+50

Datum: 2020-12-29 - 2021-01-14

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2020-05-31

Mer än 5 platser kvar

Pris: 28.900 kr

Handpenning: 4.000 kr

Rosa Bussarna tipsar

Rosa Bussarna i samarbete med

Ethiopian Airlines

Luftballongfärd över Masai Mara

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan

blogg
30 september 2014

5 höjdpunkter på Madagaskar