Nepal-Bhutan-Bangladesh-Taktshang2
Nepal-Bhutan-Bangladesh-båt
Nepal-Bhutan-Bangladesh Tiger
Nepal-Bhutan-Bangladesh-färger
Nepal-Bhutan-Bangladesh-staty
resor-till-bhutan-08
resor-till-bhutan-06
bangladesh-resa
resa-till-indien
rundresa-bangladesh
bangladesh-resa
resa-till-bhutan

Nepal-Bhutan-Bangladesh

Typ av resa:

Spännande rundresa i Asien med Rosa Bussarna

Följ med Rosa Bussarna på en exotisk och färgstark rundresa i Nepal, Bangladesh och Bhutan. 

Rundresan börjar med flyg från Sverige till Nepals huvudstad Katmandu där vi får smaka på bergsluften och uppleva den myllrande staden. Därefter väntar ett stort äventyr när vi fortsätter resan till ett av världens mest isolerade länder, Bhutan. Vi reser runt i det lilla kungadömet och njuter av den storslagna naturen och den bevarade kulturen. 

Vi åker vidare till Bangladesh. Landet som ännu inte förstörts av massturism bjuder på exotiska miljöer. Vi  passar bland annat på att åka flodbåt och njuta av lugnet på vattnet. Äventyret avslutas i landets huvudstad Dhaka.

Denna resa sker utan rosa buss, i stället reser vi med flyg, båt och lokalt inhyrda transporter. Vi bor på hotell, oftast i tvåbäddsrum.

Välkommen till ett annorlunda reseäventyr som du sent kommer glömma!

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-3
Resa: Stockholm – Katmandu, Nepal

Äventyret börjar med flyg till Turkiets huvudstad Istanbul och därifrån flyger vi vidare till Nepals huvudstad Katmandu. Här stannar vi två nätter så vi har tid att utforska den spännande staden dels på egen hand, dels med guide. Nepal är ett litet land uppe i Himalaya med mycket spännande kultur och historia. Staden Katmandu erbjuder ett pulserande virrvarr av människor, djur, religiösa byggnader och snirkliga vägar. Vi kommer bli erbjudna en stadstur under första dagen i Katmandu, det är en halvdagstur och efter det är vi fria att göra egna aktiviteter. En spännande sevärdhet i Katmandu är Durbartorget, som med sina tempel och torn är värt ett besök. I staden finns flera buddhistiska stupor som också är intressanta att besöka. Missa inte ett besök till templet Swayambhunat (även kallat Monkey Tempel) eller att äta momos på någon lokal restaurang. I backpackerområdet Thamel finns det gott om restauranger och roliga souvenirbutiker att besöka för de som vill handla innan resan går vidare till nästa land.

Dag 4-8
Resa till Bhutan. Thimphu, Punakha & Paro

Resan fortsätter med flyg till Bhutan och huvudstaden Thimphu där vi ska bo ett par nätter. Landet, som varit ett ganska isolerad kungadöme, har strikta regler för hur man ska bevara landets nationalkänsla. Allt från hur hus ska dekoreras till lokalbefolkningens folkdräkter finns det strikta regler för. Tobak är också förbjudet i landet. Till skillnad från sina grannar Nepal och Indien är landet ganska glest befolkat och vi kommer märka hur stora kontrasterna är mellan de olika länderna. I Thimphu så kommer vi göra ett besök till National Institute for Zorig Chusum. På det här institutet får man lära sig om Bhutans tretton olika traditionella hantverksformer, som exempelvis målning, broderi, träsnideri. Här får vi se och imponeras av elevernas skicklighet och det kommer även finns möjlighet att köpa en del av deras hantverk till bra priser. Vi kommer också att besöka den enorma statyn Buddha Dordenma och stupan The Memorial Stupa innan vi lämnar Thimphu.

Vår bhutanska rundresa fortsätter till Punakha och vi åker över Dochula pass (3 080 m.ö.h.), som i likhet med andra pass är vackra platser, klädda i böneflaggor. I Bhutan kommer vi bland annat besöka fruktbarhetstemplet Chimi Lhakhang, som är känt för sina annorlunda och uppseendeväckande väggmålningar.  Innan besöket i Bhutan är över så åker vi till Paro. Därifrån beger vi oss ut på en fem timmar lång vandring upp till landets mest kända kloster, Taktshang (Tigers Nest). Det är en vacker och brant vandring som kräver lite kondition men de allra flesta klarar av den utan större ansträngning. 

Dag 9-13
Bangladesh. Faridpur och båtresa på Sundurbans

Vi lämnar Bhutan och flyger till Bangladesh och huvudstaden Dhaka. Härifrån tar vi oss vidare till Faridpur. Väl framme blir det gemensam lunch och efter det sightseeingtur i staden. Under turen kommer vi bland annat att besöka en bengalisk familj och få se hur de lever och bor i byn. Vi gör även ett besök till Dibalay, en förskola för fattiga barn som Rosa Bussarna är engagerad i. Efter det besöker vi en tegelfabrik och åker det klassiska färdmedlet riksha. Resan fortsätter och nästa stopp blir Bagerhat. Här bordar vi båten som ska bli vårt hem de närmsta fyra dagarna när vi glider fram genom Sundarbans.  Sundarbans är världens största delta- och mangroveträsk och formas av sammansmältningen av de tre floderna Ganges, Brahmaputra och Meghna. Sundarbans är med på Unescos världsarvslista och här finns den viktigaste boplatsen för den bengaliska tigern. Vi övernattar ombord på båten och kommer göra flera utflykter från den. Exempelvis kan vi vandra, besöka en strand och åka i mindre båtar och utforska den spännande djur-och växtligheten i området.

Dag 14-17
Dhaka. Resa till Sverige

Vi återvänder till huvudstaden Dhaka. I området runt och i Dhaka är textilbranschen den viktigaste inkomstkällan. Här gör vi några besök för att se hur traditionell tygframställning går till och vi har även möjlighet att besöka ett kvinnokooperativ som säljer lokalt producerade varor.  Vi kommer även bli erbjudna en sightseeingtur i staden där vi bland annat kommer få se många vackra byggnader, tempel och palats i staden som exempelvis det väldigt unika National Assembly Building of Bangladesh. Efter några dagar i pulserande Dhaka är det dags att påbörja vår resa hem till Sverige igen.

 
Med reservation för ändring av färdplanen.


Flyginformation

Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg eller Köpenhamn. Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Bild, film och annan information från resan

Bangladesh Sundorbon båttur

Boende på resan

13
3

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Underverk

Underverk

X

Underverk

Vi kommer passera något av världens gamla eller nya underverk.

Till exempel kan vi passera Kinesiska muren/Kina, Petra/Jordanien, kristusstatyn/Brasillien, Machu Picchu/Peru, Chichen Itza/Mexiko, Colosseum/Italien, Taj Mahal/Indien eller Pyramiderna/Egypten.

Symbolen innebär att möjligheten finns att besöka dem, även om de inte alltid ingår i priset.

Extremt_klimat

Extremt klimat

X

Extremt klimat

Denna symbol innebär att en resa kan ha lite tuffare klimat. Vädret på resan kan antigen bli väldigt varmt eller väldigt kallt. I varma länder kan temperaturer överstiga 40 grader och på höga höjder kan det bli svalt och kallt. Tänk på att packa rätt kläder och eventuellt varm sovsäck vid behov.

Traditionellt boende

Traditionellt boende

X

Traditionellt boende

Vi bor som lokalbefolkningen, t ex jurta i Mongoliet, futonmadrass i Japan eller hemma hos en lokal familj (homestay) på Kuba.
Storstad

Storstad

X

Storstad

Vi besöker minst en storstad.

Resans höjdpunkter

 • Katmandu
 • Bhutan
 • Taktshang (Tigers Nest)
 • Husbåt i Sundarbans delta
 • Mangroveskog
 • Besök på Tegelfabrik
 • Dhaka

Vad ingår?

 • All transport
 • Allt boende
 • Vissa lokala utflykter
 • Helpension, förutom en dag i Katmandu
 • Svensktalande reseledare

Vad tillkommer?

 • Flygskatt 3 900 kr
 • Dricks ca 300 kr
 • Fickpengar ca 2 000- 4 000 kr
 • Visum ca 1 000 kr

Resetillfällen

QNB20

Datum: 2020-10-13 - 2020-10-29

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2020-02-29

Mer än 5 platser kvar

Pris: 35.500 kr

Handpenning: 5.000 kr

Instagrammat från resan