Familjeresa i Namibia 5

Namibia julresa 2020

Typ av resa:
 • Äventyr
 • Trevligt & kul ska vi ha
 • Sol och bad
 • Safari
 • Rosa Buss
 • Nyårsresa
 • Natur
 • Kultur
 • Jul/nyårsresa

Följ med Rosa Bussarna till Namibia och fira jul och nyår på andra sidan ekvatorn

Vi flyger från Sverige till Namibia och äventyret börjar i huvudstaden Windhoek. Därifrån åker vi rosa buss till nationalparken Etosha för att spana in vilda djur som lejon, elefanter, zebror, giraffer m.m. 

Resan i Namibia fortsätter och bushcampar i stenöknen innan vi tar oss till äventyrsstaden Swakopmund. Där finns det bland annat möjlighet att åka sandboarding, hoppa fallskärm och fiska. Det finns även möjlighet till bad i Atlanten.

Innan julresan är slut finns det möjlighet att besöka den lokala folkstammen san utanför Windhoek innan vi påbörjar flygresan hem till Sverige igen. 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Reseinformation

Dag 1-7
Flyg från Stockholm-Windhoek och safari i Etosha NP

Resan startar med flyg till Addis Abeba och därifrån tar vi oss via Windhoek till Ondekaremba där vi slår läger vid en camping. Eftermiddagen och kvällen ägnas åt att komma i ordning och få lära sig allt om busslivet. Men det kommer även finnas tid för sol och bad. Dagen efter sätter vi fart och rullar vidare i Namibia mot Etosha nationalpark. Vi kommer göra två stopp på vägen till Etosha, väl där blir det några dagars safari och vi kommer att bo i parken på campingplatser där vi har tillgång till både pool och restaurang. Vid varje campingplats finns också ett vattenhål dit djuren kommer på natten för att dricka. Att sitta vid ett vattenhål och se hur de vilda djuren smyger sig fram för att dricka i kvällningen fullbordar den klassiska safariupplevelsen. Välkända Etosha är en av Afrikas största parker och det är i den här parken du kan se stora hjordar av zebror, gnuer och gemsbockar röra sig över slätten och det är även här du kan höra lejonen vråla på nätterna. I parken finns 114 däggdjursarter, de flesta mycket sällsynta och utrotningshotade, så det finns många spännande djur för oss att se. Innan vi kommer till Etosha kommer vi att fira julafton.

Dag 8-10
Bushcamp i Spitzkoppe

Resan fortsätter och vi tar oss till Spitzkoppe, ett häftigt bergigt landskap med några av de mest fotograferade motiven i Namibia. Här gör vi en bushcamp och somnar med endast stjärnorna som täcke. Ett av de mest uppskattade stoppen på resan.

Dag 11-13
Äventyrsaktiviteter i Swakopmund

Nästa stopp på resan är kuststaden Swakopmund som är Namibias främsta semesterort trots att det inte är någon badort. Swakopmund är väldigt omtyckt av både turister och lokalbefolkningen på grund av sin mysiga atmosfär och den tyskinspirerade arkitekturen som är fantasifull både vad gäller färg och form. Men framför allt är staden, tillsammans med grannstaden Walvis Bay, centrum för äventyrsaktiviteter och här möts vi av lite svalare temperatur, något som kan vara skönt efter de inledande varma dagarna. Här kan du tillbringa dagarna med att köra fyrhjuling på sanddynerna, fiska efter haj, testa kitesurfing m.m. Vill du se landskapet uppifrån kan du göra det från en kamelrygg, en jeep, ett flygplan, en fallskärm eller från en luftballong.  Och gillar du sand i kläderna finns det alltid möjlighet att besöka välkända Dune 7 utanför Walvis Bay och åka kana utför sanddynerna. För de som är intresserade av lite lugnare aktiviteter så finns Namibias enda akvarium här i Swakopmund. Det finns även fina museer och gallerier att besöka eller så kan man gå på guidade turer med fokus på växt-och djurlivet i området. Vi kommer även fira nyår i Swakopmund.

 Dag 14-17

Namibias huvudstad Windhoek, möjlighet att besöka sanfolket och hemresa till Sverige

Äventyrsresan avslutas i Namibias huvudstad Windhoek, en liten storstad med härlig atmosfär. Med över 350 000 invånare så är detta Namibias enda storstad i internationella termer. Besökare i staden blir ofta förvånade över hur ren och modern stadens centrum är. Här ser du många moderna byggnader tillsammans med äldre hus av tysk arkitektur som vittnar om landets historia av kolonisation. I staden finns ett stort utbud av museer, som Independence museum, restauranger och barer att besöka samt en del andra sevärdheter att ägna sig. Vi rekommenderar ett besök på den trevliga hantverksmarknaden. Från Windhoek finns det även möjlighet att göra ett besök till sanfolket. Sanfolket är en khoisantalande folkgrupp i sydvästra Afrika, förut kallades folkgruppen för bushmän. På 1600-talet var san utbrett över hela Afrika men koloniseringen drabbade gruppen hårt och numera har befolkningen nästan halverats. De lever i de mest ogästvänliga områdena och livnär sig som jägare och samlare men även som herdar, boskapsskötare, lantbrukare och arbetare inom hushåll och turism.

Resan börjar gå mot sitt slut och det är dags att packa ihop souvenirerna och hoppa på flyget hem till Sverige.

 

Med reservation för ändring av färdplanen.

Bild, film och annan information från resan

Namibia 50+ Spitzkoppe

Boende på resan

11
3

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Party

Party

X

Party

Denna symbol berättar att det på tidigare resor, denna rutt, har förekommit en del fester. Det beror också på vilken slags grupp man reser med och hur mycket man själv medverkar.

Vandrarhem

Vandrarhem

X

Vandrarhem

Du bor i flerbäddsrum.

Resans höjdpunkter

 • Äventyrsaktiviteter i Swakopmund
 • Safari i Etosha NP
 • Besök hos lokala folkstammar
 • Det fantastiska ökenlandskapet

Vad ingår?

 • Flyg T&R
 • Allt boende
 • All gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 20 måltider (inkl. frukost)
 • Safari i Etosha NP

Vad tillkommer?

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 4 100 kr
 • Fickpengar ca 5 000-7 000 kr. Om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. fallskärmshoppning eller fyrhjuling på sanddynorna så behöver du ha med dig mer fickpengar än de rekommenderade beloppen.
 • PCR-test ca 1 500-2 000 kr

Resetillfällen

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan

blogg
30 september 2014

5 höjdpunkter på Madagaskar