Namibia 50+ stjärnhimmel
Namibia 50+ lejonpar
Namibia 50+ Spitzkoppe
Namibia 50+ noshörning
afrika-fyrhjuling-i-öknen

Namibia 55+

Typ av resa:
 • Äventyr
 • Safari
 • Rosa Buss
 • Natur
 • 55+

Höstresa i Namibia 50+

Följ med Rosa Bussarna på en storslagen resa i Namibia. Resan börjar i huvudstaden Windhoek och därifrån åker vi till Etosha nationalpark. Under några dagar åker vi på spännande safari i Etosha och kan se massor av vilda djur.

Resan fortsätter till Swakopmund där du kan prova på äventyrliga sporter som att köra fyrhjuling, djuphavsfiska, åka sandboardning, åka på sälsafari eller hoppa fallskärm. Rundresan i Namibia avslutas i Windhoek innan hemresan till Sverige påbörjas.

Välkommen ombord på ett spännande safariäventyr i Namibia. 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-6
Resa från Sverige till Windhoek och safari i Etosha nationalpark

Resan startar med flyg till Namibias huvudstad Windhoek. Dagen efter sätter vi fart och rullar vidare i Namibia mot Etosha nationalpark. I Etosha blir det några dagars safari och vi kommer att bo i parken på en campingplats där vi har tillgång till både pool och restaurang. Vid varje campingplats finns också ett vattenhål dit djuren kommer på natten för att dricka. Att sitta vid ett vattenhål och se hur de vilda djuren smyger sig fram för att dricka i skymningen fullbordar den klassiska safariupplevelsen. Välkända Etosha är en av Afrikas största parker och det är i den här parken du kan se stora hjordar av zebror, gnuer och gemsbockar röra sig över slätten och med liten gnutta tur se giraffer, noshörningar, leoparder och elefanter. Det är även här du kan höra lejonen vråla på nätterna. I parken finns 114 däggdjursarter, de flesta mycket sällsynta och utrotningshotade, så det finns många spännande djur för oss att se.

Dag 7-10
Spitzkoppe och äventyrsaktiviteter i Swakopmund

Resan fortsätter och vi tar oss till Spitzkoppe, ett häftigt bergigt landskap med några av de mest fotograferade motiven i Namibia. Här gör vi en bushcamp och somnar med endast stjärnorna som täcke. Nästa stopp på resan är kuststaden Swakopmund som är Namibias främsta semesterort trots att det inte är någon badort. Swakopmund är väldigt omtyckt av både turister och lokalbefolkningen på grund av sin mysiga atmosfär och den tyskinspirerade arkitekturen som är fantasifull både vad gäller färg och form. Men framför allt är staden, tillsammans med grannstaden Walvis Bay, centrum för äventyrsaktiviteter och här möts vi av lite svalare temperatur, något som kan vara skönt efter de inledande varma dagarna. Här kan du tillbringa dagarna med att köra fyrhjuling på sanddynerna, fiska efter haj, testa kitesurfing, åka på sälsafri m.m. Vill du se landskapet uppifrån kan du göra det från en kamelrygg, en jeep, ett flygplan, en fallskärm eller från en luftballong.  Och gillar du sand i kläderna finns det alltid möjlighet att besöka välkända Dune 7 utanför Walvis Bay och åka kana utför sanddynerna. För de som är intresserade av lite lugnare aktiviteter så finns Namibias enda akvarium här i Swakopmund. Det finns även fina museer och gallerier att besöka eller så kan man gå på guidade turer med fokus på växt-och djurlivet i området.

Dag 11-14
Windhoek och hemresa till Sverige

Äventyrsresan avslutas i Namibias huvudstad Windhoek, en liten storstad med härlig atmosfär. Med över 350 000 invånare så är detta Namibias enda storstad i internationella termer. Besökare i staden blir ofta förvånade över hur ren och modern stadens centrum är. Här ser du många moderna byggnader tillsammans med äldre hus av tysk arkitektur som vittnar om landets historia av kolonisation. I staden finns ett stort utbud av museer, som Independence museum, restauranger och barer att besöka samt en del andra sevärdheter att ägna sig. Vi rekommenderar ett besök på den trevliga hantverksmarknaden. Från Windhoek finns det även möjlighet att göra ett besök till sanfolket. Sanfolket är en khoisantalande folkgrupp i sydvästra Afrika, förut kallades folkgruppen för bushmän. På 1600-talet var san utbrett över hela Afrika men koloniseringen drabbade gruppen hårt och numera har befolkningen nästan halverats. De lever i de mest ogästvänliga områdena och livnär sig som jägare och samlare men även som herdar, boskapsskötare, lantbrukare och arbetare inom hushåll och turism. Efter några dagar i huvudstaden så är det dags att hoppa på flyget hem till Sverige igen.

Med reservation för ändring av färdplanen.

 

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

8
3

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Resans höjdpunkter

 • Sanddynerna i Namiböknen
 • Swakopmund
 • Safari i Etosha NP
 • Windhoek

Vad ingår?

 • Flyg, allt boende & all gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 20 måltider (inkl. frukost)
 • Swakopmund
 • Safari i Etosha NP

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 4 100 kr
 • Lokala flyg- och flygplatsskatter
 • Fickpengar ca 600-800 USD, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. köra fyrhjuling i Namiböknen

Resetillfällen

Rosa Bussarna tipsar

Rosa Bussarna i samarbete med

Ethiopian Airlines

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan

blogg
30 september 2014

5 höjdpunkter på Madagaskar