State-Children-2
Adams-Peak_-11-Copy
Nuwara-Eliya-Tea-Plucking-1-by-Martin
AMBEPUSSA-SRI-LANKA-people-travel-in-the-train-Colombo-to-Nuwara-Eliya-2005_154733735-Copy
Ahangama-Stilt-Fishing-by-Martin
resor-till-maldiverna-01
resor-till-maldiverna-02
resor-till-maldiverna-04
resor-till-maldiverna-03
asien-sri-lanka-maldiverna-04-2
asien-sri-lanka-maldiverna-03-2
asien-sri-lanka-maldiverna-02-2
asien-sri-lanka-maldiverna-01-2

Nyårsresa i Maldiverna & Sri Lanka

Typ av resa:
 • Nyårsresa
 • Äventyr
 • Sol och bad
 • Natur
 • Kultur
 • Jul/nyårsresa
 • Ej Rosa Buss

Nyårsfirande i Sri Lanka och all inclusive på Maldiverna!

Häng med Rosa Bussarna till Asien och fira nyårsafton i Sri Lanka. Vi börjar resan med flyg till Colombo och Negombo för att sedan åka till Dambulla och besöka grottor och titta på vackra målningar. Nyårsresan fortsätter till Sigiriya där vi kan vandra uppför klippan och beskåda den vackra utsikten. Har vi tur kan vi även se vilda elefanter i området.

Rundresan på Sri Lanka fortsätter sedan till Kandy där dansuppvisning och nyårsfirande väntar. I staden kan vi även passa på att besöka det kända Tandtemplet. Därefter väntar en vacker tågresa till Nuwara Eliya där vi besöker en teplantage. Via djungelboendet i Kitugala där vi får möjlighet att forsränna kommer vi till Galle. Här finns tid för sol och bad eller besök till Galle Fort.

Efter händelserika dagar på Sri Lanka fortsätter nyårsresan till Maldiverna där vi njuter av all inclusive på en fin resort. Här kan vi dyka, snorkla, åka på fiskeutflykter eller bara njuta av sol och bad innan hemresan till Sverige. 

 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-3
Resa: Sverige-Sri Lanka. Negombo & Dambulla

Vi flyger till Sri Lankas  huvudstad Colombo, som ligger vackert belägen vid Indiska oceanen. Därifrån tar vi oss till den lilla mysiga fiskebyn Negombo, som idag är en populär turistort där fiske och turismen är de viktigaste inkomstkällorna för orten. Här får vi eftermiddagen till att själva utforska staden. Dagen efter gör vi en kort stadstur i Negombo innan vi fortsätter till nästa destinationen. Vi styr vidare mot Dambulla där vi besöker det gyllene templet som är upptagen på UNESCO:s världsarvlista.  Vi lämnar Dambulla och far vidare till Sigiriya där vi stannar i två nätter.

Dag 4-6
Vandra uppför Sigiriya, Kandy, Tandtemplet & dansshow. Kryddtur i Matale

En av resans höjdpunkter väntar oss då vi tar oss till Sigiriya (Lejonets berg). Denna 200 meter imponerande klippa reser sig över det vackra landskapet. Sigiriya var en gång huvudstad i norra Sri Lanka. Idag återstår dock bara ruiner av den gamla stenfästningen som uppfördes under kung Kasyapas regeringstid. Sigiriya räknas numera till en av Sri Lankas sju världsarvsplatser och är ett populärt turistmål. Resan fortsätter till kungastaden Kandy som var huvudstad i landet mellan 1500-talet och 1800-talet. På vägen dit gör vi ett stopp i Matale, en färgstark stad med många intressanta kryddträdgårdar för dig som vill lära dig mer om nejlika, kanel och ingefära. Vi gör en spännande kryddtur som avslutas med en härlig lunch vid risfältet innan vi fortsätter till Kandy. I Kandy stannar vi i två nätter så det finns gott om tid att utforska staden på egen hand. Ca fem kilometer utanför Kandy ligger den stora kungliga botaniska trädgården Peradeniya, som är ett trevligt utflyktsmål. Besök även gärna Den heliga tandens tempel, där en av Buddhas tänder förvaras. Sista kvällen i Kandy tillbringar vi med att titta på traditionell singalesisk dans.

Dag 7-11
Tågresa till Nuwara Eliya. Teplantage. Rafting i Kitugala. Galle & Galle Fort

Dagen efter åker vi tåg från Kandy till Sri Lankas populäraste bergsstad Nuwara Eliya, som ligger ca 1 990 m.ö.h. Staden är populär mycket på grund av de fantastiska vyerna och det milda klimatet. Nuwara Eliya är också hjärtat i Sri Lankas teproduktion och här hittar du även landets högsta berg Pidurutalagala. Vi kommer besöka en tefabrik där vi får se världens bästa teer produceras så prova gärna en kopp med rykande hett Ceylonte innan vi rullar vidare ner för berget. Nästa stopp blir Kitulgala, den blötaste platsen på Sri Lanka. De som vill har möjlighet att prova på forsränning på floden Kelani innan vi tar oss vidare till Galle där vi kommer bo vid det berömda fortet i Galle. Fortet är upptagen på UNESCO:s världsarvslista sedan år 1988 och anses vara det bästa exemplet på en befäst stad byggd av européer i södra eller sydöstra Asien. Det är också därför detta byggnadsverk är en historisk juvel och en stor del av Sri Lankas värdefulla arv.

Dag 12–17
Flyg: Sri Lanka-Maldiverna. All inclusive på resort. Hemresa till Sverige

Nu är det dags att lämna Sri lanka för att uppleva exotiska Maldiverna. Här kan alla dina drömmar om att strosa längs med vita sandstränder och bada i turkosa vatten besannas. Vi kommer under några dagar bo på en all inclusive resort så nu är det slappa dagar i paradismiljö som hägrar. Vill du snorkla eller dyka så finns det gott om vackra korallrev och färggranna fiskar att utforska, men vill du i stället bara koppla av under solen med en drink i handen så är det ett lika bra alternativ. De sista dagarna på resan går i avkopplingens tecken så passa på att njuta innan det till slut är dags att hoppa på flyget tillbaka till verkligheten igen.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Bild, film och annan information från resan

blogg maldiverna sri lanka

Berit bloggar från Maldiverna & Sri Lanka

Besökte Galle idag, cirka 34 grader varmt. Blev lite shopping och så lunch på minsta haket HulaHula med största portionerna och godaste fruktdrinkarna. Fläktade gott när vi gick tillbaka på stadens ringmur. La mig vid poolen.

Läs mer

Boende på resan

1
13

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Resans höjdpunkter


 • Negombo 
 • Dambulla Grottempel
 • Sigiriya
 • Kryddtur i Matale
 • Den heliga tandens tempel
 • Nuwara Eliya
 • Teplantage
 • Kitulgala
 • Galle
 • Sol & bad på Maldiverna

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende 
 • All gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Engelsktalande lokal guide
 • Ca 28 måltider (inkl. frukost)
 • Inträde till Sigiriya Rock Fortress
 • Inträde till Dambulla Cave Temple
 • Kryddtur i Matale
 • Singalesisk Show i Kandy
 • Nyårsgalamiddag
 • Guidad tur i Galle
 • All inclusive på Maldiverna

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 3 700  kr
 • Dricks till lokal guide och chaufför
 • VISUMKOSTNAD 100 USD
 • Fickpengar ca 5 000 kr

Resetillfällen

QMS21

Datum: 2021-12-27 - 2022-01-12

Fastställt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-04-30

Mer än 5 platser kvar

Pris: 36 900 kr

Handpenning: 5 000 kr

Rosa Bussarna tipsar

Anders P Hansson om Sri Lanka & Maldiverna

Så här kan det vara på en resa till Sri Lanka & Maldiverna.

Läs mer.

Instagrammat från resan