Bengt Djibouti
Salt-hav Djibouti
Panter Djibouti
Flamingos Djibouti
Hamn Djibouti
Eritrea stad
Eritrea strand
Etiopisk varg
Bergsnyala Etiopien
Etiopien landskap
Etiopien landskap2
Kratersjö Etiopien

Kenya-Etiopien-Djibouti-Eritrea-Nyhet!

Typ av resa:
 • Äventyr
 • Storstad
 • Safari
 • Natur
 • Rosa Buss

OBS! Det är omvänd färdväg på resan som går den 18 februari. Då börjar resan i Eritrea och avslutas i Kenya.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

OBS! I och med att detta är en förstagångsresa så är färdplanen preliminär och kan komma att ändras. Om gränsen till Eritrea inte är öppen så kommer de dagarna vi skulle vara där tillbringas i Etiopien i stället.

Dag 1-5
Flygresa från Sverige till Nairobi, Kenya, och besök till Samburu National Reserve

Resan startar med flyg från Sverige till Kenyas huvudstad Nairobi. Vi kommer fram dagen efter och då åker vi vidare på en gång till Nanyuki, där vi kommer att övernatta. Morgonen efter styr vi kosan mot Samburu National Reserve. Samburu bjuder på varierad natur med berg, flod och grässlätter. Här kommer vi åka ut på safari. Förutom de klassiska djuren som giraffer, zebror, elefanter etc. så finns det även flera djur i området som vara anses unika för den här regionen, bland annat den utrotningshotade grevyzebran, östafrikanska oryxen och somalistrutsen. Gerenuken, som även kallas giraffantilop på grund av sin långa hals, finns i stort antal. Förhoppningsvis får vi även se världens snabbaste landdjur, geparden. Dagen efter åker vi vidare och tar oss via Marsabit till Moyale, gränsstaden till Etiopien, och lämnar härmed Kenya.

 

Dag 6-7
Etiopien: besök till boranafolket och konsofolket, vandring ner i vulkanen Soda, Yabêlo och Weito

Vi rullar vidare från Moyale. Landskapet förändras och blir plattare och växtligheten består av stor del akaciaträd. Vi passerar åkrar och det finns möjlighet att se bushkråkor och vitstjärtade svalor längs vägen. Boranafolket bor i området och de lever mycket av boskapsskötsel. Innan vi når staden Mega så börjar vägen slingra sig uppför ett berg. Och när vi lämnat staden så kommer vi passera ett gammalt italienskt fort från kriget.  Vi styr vidare mot vulkanen Soda som har en saltsjö i botten. Från sjön har man forslat salt i hundratals år. Vi kommer vandra ner till sjön, det tar ca 30 minuter ner och ca 45 minuter tillbaka. Senare på eftermiddagen så fortsätter vi vår resa och vi når Yabēlo på kvällen där vi övernattar på en camping. Här finns möjlighet att se strutsar och gaseller. Efter frukost styr vi kosan mot Konso. Här kommer vi göra ett besök till konsofolket och förhoppningsvis få träffa deras kung. Han kommer berätta allt om livet i deras by. På eftermiddagen fortsätter äventyret och på vägen till Weito finns det möjlighet att besöka olika folkgrupper, bland annat themaifolket. Vi övernattar på en camping i Weito.

 

Dag 8-11
Etiopien: Jinka, möjlighet att besöka olika folkslag och Omodalen

Efter frukost kör vi till Jinka. Vi når vackra Omodalen som har ett förvånansvärt rikt djurliv. Här i området finns massa olika folkslag att besöka, som themai, ari och banna. På kvällen tar vi oss tillbaka till Jinka där vi övernattar på Rocky Valley camping. Morgonen efter gör vi ett besök till mursifolket och efter det tar vi oss till Jinka där vi äter lunch. Vi fortsätter till Turme där vi kommer att övernatta två nätter på en camping för att kunna ha möjlighet att utforska Omodalen ordentligt. På vägen dit finns flera olika folkgrupper att besöka. Vi fortsätter västerut mot Omofloden och här finns det möjlighet att besöka hammerfolket. Vid floden kan de som vill ta sig en båttur i urholkade trädstammar. Vi gör ett stopp hos ett dassanechfolket och där blir vi bjudna på halvljummet kaffe (som är gjort av kaffeskal) ur en kalebass.

 

Dag 12-15
Etiopien: Arba Minch, Goba och Afrikas största högplatå, Sanette

Vi startar tidigt med målet Arba Minch. Det blir en lång kördag denna dag, men det finns möjlighet att njuta av fantastisk natur längs med vägen och att göra kortare besök till någon av byarna vi passerar. När vi väl når Arba Minch så kommer resan vara värd besväret, vi checkar in på ett hotell med utsikt över Abayasjön. Efter en god hotellfrukost så rullar vi vidare och målet denna dag är Goba, som ligger i regionen Oromia. Även denna dag blir en lång kördag så bunkra upp med snacks och dryck. Efter en god natts sömn tar vi oss till Afrikas största högplatå, Sanette, som ligger på över 4 000 meter över havet, dess högsta punkt är 4 377 m.ö.h. På vägen upp passerar vi stora, vackra fält av ljung och lobelia. Uppe i detta unika månlandskap finns det många spännande djur att spana efter, som afrikanska rotråttor, starks hare, många olika fåglar och den speciella etiopiska vargen, som ser ut som en stor räv. Efter denna fantastiska naturupplevelse tar vi oss tillbaka till Goba, där vi övernattar.

 

Dag 16-18
Etiopien: Dhera nationalpark, Balebergens nationalpark, Östafrikanska gravsänkesystemet, Awash nationalpark, Gewane och Logia

Dagen efter sätter vi fart mot Dhera med ett lunchstopp i staden Āsela. Vi åker genom Balebergens nationalpark och under den första timmen kommer vi kunna se bergsnyalor, rörbockar, vårtsvin och många endemiska fåglar. Det är högplatå på väg mot Āsela och vi passerar stora odlingsområden och mycket boskap längs vägen. Staden ligger vid berget Chilalo och här intar vi en god lunch innan vi fortsätter vår resa. Vi lämnar högplatån och tar oss neråt. Vi når Dhera nationalpark på kvällen och sover över inne i parken. Dhera är känd för sitt stora bestånd av både större kudu och mindre kudu och växtligheten består till stor del av akaciaträd. Dagen efter fortsätter vi resan och den här dagen blir en lång kördag då vi ska ta oss ända till Gewane. Efter några mil så kommer vi upp på den stora vägen som leder till Djibouti, den vägen är bitvis sönderkörd på grund av de många tunga lastbilarna som trafikerar sträckan Addis Abeba och Djibouti. Vi kommer passera en del av det Östafrikanska gravsänkesystemet (East-African Rift Valley), som är ett geografiskt område som består av sänkor och stora sprickor. Formationerna har uppkommit genom riftbildning, på grund av att den arabiska och den afrikanska kontinentalplattan rör sig ifrån varandra. Denna process påbörjades för ca 35 miljoner år sedan. Vi rullar vidare genom stora svarta lavafält, lågland med stora slätter och Awash nationalpark. Här finns det möjlighet att bland annat se zebror, soemmerrings gaseller och strutsar. När vi når Gewane så parkerar vi mitt i byn där vi bor på ett enkelt hotell. Morgonen efter fortsätter resan mot Djibouti. Vi kommer köra genom lågland och genom det Östafrikanska gravsänkesystemet under dagen. Stora öppna savanner breder ut sig längs vägen och det finns stora möjligheter att se en massa vilda djur, bland annat dromedarer och strutsar. Innan staden Mile så kommer vi in på vägen som leder till Röda havet. Vi når Logia på kvällen där vi övernattar.

 

Dag 19-21
Djibouti

Information om vad vi ska göra i Djibouti kommer senare.

 

Dag 22-25
Etiopien: Logia, Alamata och Adigrat

Vi lämnar Djibouti och tar oss till Logia i Etiopien igen och dagen efter åker vi vidare till staden Kombolcha, som ligger i en liten dal. Här kommer vi sova på ett trevligt hotell innan det är dags att åka vidare. Hela dagen kör vi längs slingriga vägar så hastigheten kommer vara ganska låg. Vi passerar staden Weldiya och till sist kommer vi fram till staden Alamata som ligger i en dalgång. Här övernattar vi på hotell och dagen efter fortsätter resan längs slingriga vägar och storslagna landskap. Vi stannar för lunch i storstaden Mekele innan vi fortsätter och anländer på eftermiddagen till Adigrat.

 

Dag 26-30
Eritrea: Asmara, utflykt till regnskog, Massawa, bad i Röda havet, dagsutflykt till Green Island och resa hem till Sverige

Morgonen efter rullar vi de tre milen tills vi når eritreanska gränsen. Här möts vi av vår eritreanska guide och vi kör in i Eritrea och vidare till huvudstaden Asmara. Vägen till Asmara är bitvis lite slingrig. Asmara är belägen på östkanten av den etiopiska platån och ligger på ca 2 35 0 m.ö.h. Asmara, som har en av världens främsta samlingar av modernistisk arkitektur, är utsett till världsarv av Unesco just på grund av stadens unika arkitektur. Det är få som har möjlighet att besöka denna stillsamma och vackra stad så strosa längs med paradgatan Harnet Avenue och njut av den speciella arkitekturen. Vi kommer bo på hotell Rainbow som ligger strax utanför staden. Dagen efter gör vi en utflykt norrut till staden Filfil, som ligger mitt i regnskogen mellan höglandet och havet. Njut av den vackra naturen längs den ringlande vägen. Vi är tillbaka i Asmara till lunch och efter lunch rullar vi vidare till Eritreas viktigaste hamnstad, Massawa. Vägen neråt går längs en vacker gammal väg. Vi checkar in på vårt hotell som endast ligger ca 100 meter från Röda havet, så passa på att ta ett svalkande dopp och njuta av goda fiskrätter på någon av stadens restauranger. Dagen efter gör vi en dagsutflykt till Green Island. Här väntar ännu mera bad och här finns det även många fåglar att titta på för de intresserade. Inga människor bor på ön, så det är lugnt och stilla här. En gammal ruin och en moské finns att titta på för de som vill. Vi tar oss tillbaka till Massawa där vi övernattar. Resan går mot sitt slut och dagen efter är det dags att ta sig till flygplatsen i Asmara och flyga hem till Sverige.

 

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

21
6

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Storstad

Storstad

X

Storstad

Vi besöker minst en storstad.

Resans höjdpunkter

 • Samburu National Reserve
 • Vulkanen Soda
 • Balebergens nationalpark
 • Omodalen
 • Djibouti
 • Asmara

Vad ingår?

 • Flyg, allt boende & all gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Lokala guider
 • Ca 50 måltider (inkl. frukost)
 • Inträden till vissa sevärdheter

Vad tillkommer?

 • Flygskatt 3 800 kr
 • Visum ca 3 000 kr
 • Fickpengar ca 7 000-10 000 kr

Resetillfällen

AKEDE20b

Datum: 2020-02-18 - 2020-03-20

Fastställt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2020-01-31

Ring innan du bokar!

+46 (0)8 673 25 20

Pris: 29.600 kr

Handpenning: 4.000 kr

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan

blogg
30 september 2014

5 höjdpunkter på Madagaskar