Etiopien landskap2

Kenya-Djibouti NYHET

Typ av resa:
 • Äventyr
 • Sol och bad
 • Kultur
 • Natur
 • Rosa Buss
 • Safari
 • Extreme
Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

https://www.google.com/maps/d/u/1/embed?mid=1GMuj5imuOmUpGTYE9da9gPcOCuLy8IpO

Reseinformation

Dag 1-4

Resan startar med flyg från Sverige till Kenyas huvudstad Nairobi, därifrån åker vi norrut i Kenya mot Samburu National Reserv. Morgonen efter blir vi hämtade av jeepar för en heldags safaritur i Samburu som bjuder på varierad natur med berg, flod och grässlätter. Förutom de klassiska djuren som giraffer, zebror, elefanter etc. så finns det även flera djur i området som vara anses unika för den här regionen, bland annat den utrotningshotade grevyzebran, östafrikanska oryxen och somalistrutsen. Gerenuken, som även kallas giraffantilop på grund av sin långa hals, finns i stort antal. Förhoppningsvis får vi även se världens snabbaste landdjur, geparden. Dagen efter åker vi vidare och tar oss via Marsabit till Moyale, gränsstaden till Etiopien, och lämnar härmed Kenya. 

Dag 5-9

Vi rullar vidare från Moyale. Landskapet förändras och blir plattare och växtligheten består av stor del akaciaträd. Vi passerar åkrar och det finns möjlighet att se bushkråkor och vitstjärtade svalor längs vägen. Boranafolket bor i området och de lever mycket av boskapsskötsel. Innan vi når staden Mega så börjar vägen slingra sig uppför ett berg. Och när vi lämnat staden så kommer vi passera ett gammalt italienskt fort från kriget.  Vi styr vidare mot vulkanen Soda som har en saltsjö i botten. Från sjön har man forslat salt i hundratals år. Den som vill kan vandra ner till sjön, det tar ca 30 minuter ner och ca 45 minuter tillbaka. Efter frukost styr vi kosan mot Konso. Här kommer vi göra ett besök till konsofolket och förhoppningsvis få träffa deras kung. Han kommer berätta allt om livet i deras by. På eftermiddagen fortsätter äventyret och på vägen till Weito finns det möjlighet att besöka olika folkgrupper. Vi övernattar på en camping i Weito. Efter frukost kör vi till Jinka. Vi når vackra Omodalen som har ett förvånansvärt rikt djurliv. Här i området finns massa olika folkslag att besöka, som themai, ari och banna. På kvällen tar vi oss tillbaka till Jinka där vi övernattar. Morgonen efter gör vi ett besök till mursifolket och efter det tar vi oss till Jinka där vi äter lunch. Vi fortsätter till Turme där vi kommer övernatta på en camping för att kunna ha möjlighet att utforska Omodalen. Vi fortsätter västerut mot Omofloden och här finns det möjlighet att besöka hammerfolket. Vid floden kan de som vill ta sig en båttur i urholkade trädstammar. Morgonen efter startar vi tidigt med målet Arba Minch. Det blir en lång kördag denna dag, men det finns möjlighet att njuta av fantastisk natur längs med vägen och att göra kortare besök till någon av byarna vi passerar. I Arba Minch kan vi göra ett besök till Abayasjön innan vi rullar vidare.

Dag 10-14

Resan fortsätter och målet denna dag är Goba, som ligger i regionen Oromia. Även denna dag blir en lång kördag så bunkra upp med snacks och dryck. Efter en god natts sömn tar vi oss till Afrikas största högplatå, Sanette, som ligger på ca 4 000 meter över havet, dess högsta punkt är 4 377 meter över havet. På vägen upp passerar vi stora, vackra fält av ljung och lobelia. Uppe i detta unika månlandskap finns det många spännande djur att spana efter, som afrikanska rotråttor, starks hare, många olika fåglar och den speciella etiopiska vargen, som ser ut som en stor räv. Efter denna fantastiska naturupplevelse tar vi oss tillbaka till Goba, där vi övernattar. Dagen efter sätter vi fart mot Dhera med ett lunchstopp i staden Āsela. Vi åker genom Balebergens nationalpark och under den första timmen kommer vi kunna se bergsnyalor, rörbockar, vårtsvin och många endemiska fåglar. Det är högplatå på väg mot Āsela och vi passerar stora odlingsområden och mycket boskap längs vägen. Staden ligger vid berget Chilalo och här intar vi en god lunch innan vi fortsätter vår resa. Vi lämnar högplatån och tar oss neråt. Vi når Dhera nationalpark på kvällen och sover över inne i parken. Dhera är känd för sitt stora bestånd av både större kudu och mindre kudu och växtligheten består till stor del av akaciaträd. Dagen efter fortsätter vi resan och den här dagen blir en lång kördag. Efter några mil så kommer vi upp på den stora vägen som leder till Djibouti, den vägen är bitvis sönderkörd på grund av de många tunga lastbilarna som trafikerar sträckan Addis Abeba och Djibouti. Vi kommer passera en del av det Östafrikanska gravsänkesystemet (East-African Rift Valley), som är ett geografiskt område som består av sänkor och stora sprickor. Formationerna har uppkommit genom riftbildning, på grund av att den arabiska och den afrikanska kontinentalplattan rör sig ifrån varandra. Denna process påbörjades för ca 35 miljoner år sedan. Vi rullar vidare genom stora svarta lavafält, lågland med stora slätter och Awash nationalpark. Här finns det möjlighet att bland annat se zebror, soemmerrings gaseller och strutsar. 

Dag 15-18

Vi tar oss till nästa land på resan, nämligen Djibouti, som är en av de hetaste och torraste platserna på jorden. Så gillar du värme har du kommit rätt. Djibouti ligger i nordöstra Afrika, vid ingången till Röda havet från Adenbukten och Indiska oceanen. Landet var en fransk koloni i nästan 80 år och blev självständigt 1977 och länderna har fortfarande ett nära band. Vi kommer bo i Djiboutis huvudstad (med samma namn som landet) tre dagar så ni har lite tid att utforska staden. Huvudstaden ligger vid kusten så passa på att njuta av svalkande bad som kan vara välbehövligt i värmen. Det finns möjlighet till dykning och snorkling. Havets korallrev innehåller flera hundra olika koraller och ger livsmiljö för ett mycket rikt djurliv. Här finns till exempel barracuda och kejsarsnapper och stora djur som valhajar, gråhajar och delfiner. Djibouti stad är en levande och kosmopolitisk plats med arabiska, europeiska och afrikanska influenser. Staden erbjuder många färgglada restauranger och ett bra nattliv. Efter dessa avkopplande dagar här så är det dags att sig till flygplatsen och påbörja resan hem till Sverige.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

5
7
3

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Extremt_klimat

Extremt klimat

X

Extremt klimat

Denna symbol innebär att en resa kan ha lite tuffare klimat. Vädret på resan kan antigen bli väldigt varmt eller väldigt kallt. I varma länder kan temperaturer överstiga 40 grader och på höga höjder kan det bli svalt och kallt. Tänk på att packa rätt kläder och eventuellt varm sovsäck vid behov.

Vandrarhem

Vandrarhem

X

Vandrarhem

Du bor i flerbäddsrum.

Resans höjdpunkter

 • Samburu National Reserve
 • Vulkanen Soda
 • Balebergens nationalpark
 • Omodalen
 • Djibouti

Vad ingår?

 • Flyg, allt boende & all gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Lokala guider
 • Ca 30 måltider (inkl. frukost)
 • Inträden till vissa sevärdheter

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 3 800 kr
 • Visumkostnad
 • Fickpengar ca 5 000-8 000 kr

Resetillfällen

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan

blogg
30 september 2014

5 höjdpunkter på Madagaskar