asienresor-qjul03
asienresor-qjul07
asienresor-qjul01
asienresor-qjul02
asienresor-qjul05
asienresor-qjul06
asienresor-qjul04
filippinerna11
filippinerna12
filippinerna09
filippinerna07
asien-filippinerna-04-2 QJUL
asien-filippinerna-02-2 QJUL

Jul & nyår i Filippinerna

Typ av resa:
 • Jul/nyårsresa
 • Äventyr
 • Sol och bad
 • Ej Rosa Buss
 • Båtresa

Resa till Filippinerna över jul och nyår!

Rosa Bussarna erbjuder en jul- och nyårsresa till Filippinerna så att du kan fira högtiderna i tropiskt klimat där det är varmt och skönt i vattnet. Resan börjar i Manila och därifrån flyger vi till Puerto Princesa, sedan vidare till mysiga Sabang och besöker den fantastiska undervattensfloden som är upptagen på Unescos världsarvslista. Resan på Filippinerna fortsätter när vi åker till El Nido som är känt för sina vackra kalkstensöar, sitt kristallklara vatten och mysiga små stränder. 

Höjdpunkten på resan till Filippinerna är båtturen med Tao Philippines där vi åker båt från El Nido till Coron. På dagarna njuter vi på båten, stannar för badstopp och äter lokalt lagad mat som exempelvis bananblomburgare med bananketchup och stekt fisk med sötsur sås. På kvällarna lägger vi till vid små öar där vi sover i nipa huts i det tropiska klimatet. Vi besöker byar, äter färsk frukt och njuter av sol, bad och snorkling.

Efter båtresan kommer vi till Coron i Palawan. Här finns riktigt bra dykning och snorkling. Bland annat ligger mängder av japanska krigsskepp på havsbottnen som blev nerskjutna av USA under slutet av andra världskriget. Vi lämnar Coron och därifrån flyger vi tillbaka till Manila innan vi reser hem till Sverige.

Passa på att fira jul och nyår i Filippinerna, i varmt klimat tillsammans med andra glada resenärer.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-5
Resa: Sverige-Filippinerna. Manila, Puerto Princesa 

Äventyret börjar i den dynamiska metropolen Manila. Här får vi en tur till Intramuros, den historiska stadskärnan och äldsta distrikt i huvudstaden. Efter två nätter i Manila flyger vi vidare till Palawans huvudstad, Puerto Princesa.  Här kommer vi att göra vår första utflykt till stranden med att besöka Honda Bay. Öhoppning till olika vita stränder, sola, bada och snorkla blir en bra början på semestern.

Dag 6-7
Sabang & Subterranean River

Vi lämnar Puerto Princesa och åker vidare till mysiga byn Sabang. Vi kommer att bo vid stranden. Vi gör en utflykt till Filippinernas kanske största sevärdhet, den underjordiska floden (officiellt heter den Puerto Princesa Subterranean River National Park). Den 8,2 km långa floden i kalkstensberget är upptagen på Unescos världsarvslista och är numera utnämnd till en av världens sju naturliga underverk. Den ca en timmes långa båtresan bland stalaktiter (droppstensformationer från taket) och stalagmiter (från marken) får de flesta att tappa andan. Utflykten avslutas med en traditionell filippinsk lunch. Sedan är det fritt att utforska byn på egen hand. Dagen efter lämnar vi Sabang och åker vidare till El Nido.

Dag 8-9
El Nido 

Nästa stopp på resan blir dykparadiset El Nido. El Nido är till stora delar skogsbevuxen, bergig och relativt svårframkomlig. Här kan du njuta av öde paradisstränder och den fascinerande Bacuitarkipelagen med sina enorma 250 miljoner år gamla kalkstensklippor. Vi bor på El Nido town som är inklämd mellan höga kalkstenklippor och Bacuitbukten. Strosa runt i den mysiga lilla byn och bli inte överraskad om alla lokalbefolkningen hälsar och välkomnar dig glatt. 

Dag 10-14
Båtäventyr med Tao Philippines i Palawan

Det är dags att gå ombord på Tao Philippines som är den enda kryssningen i sitt slag som åker till denna avlägsna region. Vi kryssar runt utan färdplan och dagsplanering och hur resan blir är helt upp till oss själva. Under båtresan kommer vi göra stopp på mysiga öar, i små byar, sova i nipa huts (små filippinska hyddor), äta fantastiska skaldjur, snorkla, plocka kokosnötter, dricka exotiska drinkar och sola och njuta av semestern. För att ta sig iland på de olika öarna måste man antingen simma iland från båten eller bli skjutsad i kajak. Observera att vi inte sover på båten utan på olika öar. Våra stora bagage lämnar vi på båten och tar bara med oss en liten övernattningsväska.

Dag 15-19
Coron, Manila & resa hem till Sverige

Efter sex äventyrsfyllda dagar med Tao Philippines lämnar vi båten och besättningen. Vi går i land i Coron. Coron är den största staden på ön Busuanga och är känd för sina många vrak från andra världskriget. Är du intresserad av att dyka och utforska vrak är detta paradiset. Vi gör en utflykt till Maquinit Hot Springs och här kan de som vill ta ett dopp i de varma källorna som anses vara läkande. Vi stannar här i två nätter innan vi flyger tillbaka till Manila.  Passa på att shoppa dina sista souvenirerna innan vi flyger hem till Sverige för att planera nästa resa med Rosa Bussarna.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Flyginformation

Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Bild, film och annan information från resan

Att resa med Tao Expeditions

Boende på resan

5
11

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Resans höjdpunkter

 • Julafton på mysiga Sabang
 • Puerto Princesa Subterranean River National Park
 • El Nido
 • Intramuros
 • Coron
 • Sol, bad  & snorkling 
 • Dykning (extra tillägg)
 • Sexdagars båtexpedition med Tao Philippines

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende 
 • All gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Lokal guide i Manila
 • Guidad tur i Intramuros
 • Inträde till gemensamma underjordiska floden
 • Barbequemiddag i Sabang
 • Snorkelutrustning, kajak, campingutrustning under båtturen
 • Ca 33 måltider (inkl. frukost)

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 4 000 kr
 • Dricks till lokal personal ombord på båten
 • Fickpengar ca 3 000-5 000 kr

Resetillfällen

QFjul20

Datum: 2020-12-19 - 2020-01-06

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2020-03-31

Mer än 5 platser kvar

Pris: 34.900 kr

Handpenning: 5.000 kr

Instagrammat från resan