safariresor-08
safariresor-04
safari-luftballong-afrika
resor-till-zanzibar-hotell
afrika-zanzibar-01-2 TOMTEN

Tomtens julsafari

Typ av resa:
 • Jul/nyårsresa
 • Safari

Julresa till Afrika, safari i Masai Mara och soliga dagar på Zanzibar

Följ med på årets bästa julklappsresa till Afrika. Tomtens julsafari startar med flyg till Nairobi och därifrån åker vi till Masai Mara för en spännande safari. Besök i massajby ingår också.

Julresan fortsätter med flyg till Tanzania och Zanzibar. Där väntar vackra Stone Town, kryddtur och boende vid en paradisstrand. På Zanzibar kan du sola och bada, snorkla med sköldpaddor eller dyka.

Tomtens julsafari är den bästa presenten till alla som vill komma till värmen över jul och nyår. Denna resa görs utan rosa buss, i stället åker vi i inhyrda fordon, bor på hotell och i traditionella hus. Det finns även möjlighet att flyga luftballong i soluppgången över Masai Mara, se information längre ner.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-5
Resa: Sverige-Kenya. Nairobi, Great Rift Valley & safari i Masai Mara

Resan drar igång i ett högt tempo direkt efter ankomst till Afrika. Då vi börjar med information om resan och sedan packar vi i ordning det vi behöver för safarituren dagen efter. Kvällen kan ni tillbringa på en av Nairobis många trevliga restauranger. Morgonen efter blir vi upphämtade kl. 7.000. Vi kör längs med det dramatiska Östafrikanska gravsänkesystemet (Great Rift Valley) på väg till Masai Mara nationalpark, Kenyas artrikaste park. Vi gör ett kortare fotostopp här. I Narok gör vi ett stopp på ca 20 minuter för toalettbesök och tankning. Vi anländer till campingen och äter lunch där. Efter lunchen så finns det tid för avkoppling innan vi gör en kvällstur in till Masai Mara för att titta på djuren. Safarin avslutas ungefär vid kl. 18.30 och middagen serveras kl. 19.30. Efter maten blir det underhållning av massajer runt lägerelden. Det förväntas att man betalar 2 USD per person för detta. Det blir en tidig morgon dagen efter, vi äter frukost redan kl. 6.00 och kl. 6.30 är vi redo för avfart och en full dags tur inne i fantastiska Masai Mara. Här får vi (om vi har tur) se lejon, bufflar, elefanter, zebror och många andra djur, förhoppningsvis alla djuren i The Big Five.  I Mara finns den största populationen av lejon i hela Kenya. Andra djur man kan se här är svarta noshörningar, flodhästar, leoparder, hartebeestar, vitskäggiga gnuer, vårtsvin, gaseller med mera. Fågellivet i Mara är minst lika imponerande som däggdjurslivet. Vi äter lunch medan vi tittar på krokodiler och flodhästar. Efter lunch så fortsätter safarin ett tag till. Vi lämnar parken ca kl. 16.00 och fortsätter till massajbyn. Detta kostar ca 10 USD per person men det innebär att vi får ta del av massajernas unika livsstil och se hur de bor. Vi får även se massajer sjunga och dansa, något som hör till deras dagliga liv och heliga ritualer. Tillsammans med våra guider går vi tillbaka till vår camping och där väntar middag som serveras kl. 19.00. Kl. 04.00 morgonen efter blir de som valt tillvalet att flyga luftballong över Masai Mara upphämtade. Kl 6.00 blir de som inte ska åka luftballong upphämtade för en morgonsafari i parken. Kl. 08.00 åker vi tillbaka till campingen och kl. 09.00 serveras brunch. Efter det väntar vi in de som åkt luftballong och fortsätter vidare till Nairobi där vi har en kväll att tillbringa i staden.

 

Dag 6-7
Flyg till Tanzania & Zanzibar, Stone Town

Dagen efter flyger vi till Tanzania och Zanzibar. Här kommer vi bo fint, ca 30 minuters promenad från Stone Town, på en klippavsats med en fantastisk utsikt över solnedgången. Under vistelsen på ön finns det möjlighet att göra en stadstur i stenstaden och höra historier om svunna tider, åka på en exotisk kryddtur (något som ön är känd för) eller ta en tur ut till Prison Island och titta på jättesköldpaddor. Du kan även boka in dyk- och snorkelutflykter för att prova de lokala reven. På kvällen kan vi slappna av med en drink på Afrika House Hotels vackra terrass och titta på solnedgången.

Dag 8-13
Zanzibar: Kryddtur och boende vid paradisstrand. Sol och bad innan hemresa till Sverige påbörjas

För att se lite mer av vackra kryddiga Zanzibar slår vi oss ner vid någon av de härliga stränderna. Här stannar vi under några dagar, bor nära havet och njuter av en miljö som är rena paradiset. Vi avslutar vår resa här på ön och det blir några avkopplande dagar med möjlighet till dykning och snorkling. Det blir svårt att slita sig från paradisön när det är dags att säga hejdå och ta sig tillbaka till Sverige.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

2
8

Resan innehåller

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Resans höjdpunkter

 • Masai Mara
 • Massajby
 • The Big Five (om man har tur)
 • Kryddtur
 • Sol, bad och dykning på Zanzibar
 • Strosa i Stone Towns gränder

Vad ingår?

 • Flyg, boende & all gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca hälften av måltiderna (inkl. frukost)
 • Besök i massajby
 • Safariparken Masai Mara

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 4 100 kr
 • Visum ca 100 USD
 • Dricks till de lokala safariguiderna/chaufförerna ca 30 USD
 • Fickpengar ca 550-850 USD, det beror på om du väljer att göra extra aktiviteter förutom de som ingår i resan, t.ex. dykning, snorkling eller luftballongtur.

Resetillfällen

AKT21d

Datum: 2021-12-21 - 2022-01-02

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-05-31

Mer än 5 platser kvar

Pris: 27 900 kr

Handpenning: 4 000 kr

Rosa Bussarna tipsar

Rosa Bussarna i samarbete med

Ethiopian Airlines

Luftballongfärd över Masai Mara

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan

blogg
30 september 2014

5 höjdpunkter på Madagaskar