afrika-ballong-03-AKT-2
afrika-safari-AKT-2
afrika-masaier-01-AKT-2
afrika-leopard-01-AKT-2

Jul & nyår safari & Zanzibar

Typ av resa:

Safariresa till Afrika + besök på Zanzibar

Unna dig en fantastisk resa till Afrika som inleds i Nairobi, Kenya. Därifrån tar vi oss till safariparken Masai Mara. Under två dagar åker vi omkring i safariparken och har chans att få se The Big Five. På resan besöker vi även en massajby innan vi åker söderut.

I närheten av Karatu besöker vi Ngorongorokratern som ibland kallas för Edens lustgård. I den nedsjunkna kratern finns ett stort djurliv och besöket ger dig en safariupplevelse utöver det vanliga. Du kommer även ha möjlighet att under en dag vandra på berget Kilimanjaro.

Resan i Afrika fortsätter till Dar el Salaam och därifrån åker vi vidare till Zanzibar. Först har vi några dagar i Stone Town där vi kan vandra i stadens gränder, besöka fiskmarknad eller åka på utflykt till Prison Island och titta på jättesköldpaddor. Safariresan i Afrika avslutas med några dagar på en vacker kustresort där du kan ta en drink i solnedgången och njuta av havet och de kritvita stränderna. Missa inte en av Rosa Bussarnas mest populära resor!

Den här resan går även att kombinera med Bergsgorillaresan efter Zanzibar.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Reseinformation

Safariresa i Afrika; Masai Mara & Ngorongorokratern + resa till Zanzibar 

Dag 1-5
Resa: Sverige-Kenya. Nairobi & safari i Masai Mara

Resan startar med flyg till Nairobi i Kenya där ifrån tar vi oss direkt till vår camping i Naivasha. Nästa dag har de som vill möjlighet att cykla i Hells gate eller bara njuta av den afrikanska vardagen. Efter detta väntar safari och vi styr kosan mot nationalparken Masai Mara. Vi åker i safaribilar med öppningsbara tak och det tar oss ca sex timmar ut till Mara. På vägen passerar vi Great Rift Valley och här gör vi ett stopp för att kolla in den mäktiga dalen. På eftermiddagen når vi fram till nationalparken och får uppleva en natur som är storslagen. Masai Mara är Kenyas artrikaste park och här har du goda chanser att se The Big Five men även hyenor, schakaler, giraffer, babianer, olika slags antiloper, krokodiler och mycket mer. Vi stannar två nätter i Masai Mara.

Dag 6-8
Besök i massajby. Resa till Tanzania, Safari i Tanzania, Ngorongorokratern

Vi börjar dagen med att besöka en massajby och det blir en stark upplevelse. Från massajbyn gör vi en kortare vandring tillsammans med massajerna tillbaka till campingen och efter det åker vi tillbaka till Nairobi och här övernattar vi på bussen. Nästa morgon kör vi mot Karatu i Tanzania och kan njuta av den storslagna naturen (bland annat Mount Meru) utanför bussfönstret när vi rullar framåt. Vi kommer bo på bussen på campingplatsen strax utanför Karatu och här gör vi oss klara för nästa safari, Ngorongorokratern. En tidig, kylig morgon kör vi ner i kratern. Här finns ett unikt djurliv och antalet däggdjur uppskattas till 20 000. Den sällsynta svarta noshörningen är den största attraktionen bland djuren, det finns endast ett 20-tal av den i kratern. Ngorongorokratern är den bästa platsen i norra Tanzania att se noshörningar på. Här finns även goda möjligheter att se lejon, geparder, hyenor och schakaler. Efter lunch lämnar vi denna exotiska djurvärld och tar oss tillbaka till campingen. 

Dag 9-14
Moshi, resa till Zanzibar & Stone Town

Vi stannar till i Moshi varifrån det finns möjlighet att göra en dagsvandring på Kilimanjaro alternativt vandra till ett vattenfall eller bada i varma källor.
Härifrån rullar vi mot Indiska oceanen, ett fotostopp vid Kilimanjaro, innan vi kommer fram blir det en övernattning på vägen. Vi tar båten från Dar es Salaam till Zanzibar, där vi kommer bo på hotell i utkanten av Stone Town. På Zanzibar finns det massa kul att hitta på. Vi kan göra en historisk stadstur i området, åka på en exotisk kryddtur på ön (något den är känd för) eller ta en tur ut till Prison Island och titta på jättesköldpaddor och njuta av ett svalkande dopp i havet. När kvällen sedan kommer kan vi slappna av med en drink och titta på solnedgången.

 

Dag 15-20
Zanzibar och här blir det sköna dagar på en vacker strand innan hemresan till Sverige

För att se lite mer av vackra kryddiga Zanzibar slår vi oss ner vid någon av de härliga stränderna. Här stannar vi under några dagar, bor nära havet och njuter av en miljö som är rena paradiset. Vi avslutar vår resa på ön med några avkopplande dagar och det kommer finnas goda möjligheter till både till dykning och snorkling. Det blir svårt att slita sig från paradisön när det är dags att säga hejdå och ta sig tillbaka till Sverige.

 

Med reservation för ändring av färdplanen.

Resorna som går i februari och i juli kan kombineras med resan Bergsgorillor i Rwanda & Uganda, 5 veckor.

Bild, film och annan information från resan

afrika-masaier-01-AKT-2
afrika-safari-AKT-2

Boende på resan

2
9
6

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Jeep

4X4

X

4X4

Transport i fyrhjulsdrivet fordon t.ex. jeep, på delsträcka alternativt någon aktivitet som inte ingår i priset utan är ett frivilligt tillägg.

 

Traditionellt boende

Traditionellt boende

X

Traditionellt boende

Vi bor som lokalbefolkningen, t ex jurta i Mongoliet, futonmadrass i Japan eller hemma hos en lokal familj (homestay) på Kuba.
Storstad

Storstad

X

Storstad

Vi besöker minst en storstad.

Resans höjdpunkter

 • Masai Mara
 • The Big Five
 • Ngorongorokratern
 • Kryddtur
 • Sol, bad och dykning på Zanzibar
 • Strosa i Stone Towns gränder
 • Kilimanjaro

Vad ingår?

 • Flyg, allt boende & all gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca hälften av måltiderna (inkl. frukost)
 • Besök i massajby
 • Safariparken Masai Mara
 • Safari i Ngorongorokratern

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 2 800 kr
 • Visum ca 100 USD
 • Dricks till lokala guider/chaufförer
 • Fickpengar ca 700-1 000 USD, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. vandring på Kilimanjaro, dykning eller snorkling

Resetillfällen

Rosa Bussarna tipsar

Luftballongfärd över Masai Mara

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan

blogg
30 september 2014

5 höjdpunkter på Madagaskar