afrika-bergsgorillor-02-AR-2
äventyrsresor-bergsgorillor-08
äventyrsresor-bergsgorillor-07
äventyrsresor-bergsgorillor-02

Jul & nyår med bergsgorillor i Rwanda & Uganda

Typ av resa:
 • Safari
 • Äventyr
 • Rosa Buss
 • Jul/nyårsresa

Spännande safariresa med bergsgorillor i Rwanda & Uganda 

Häng med på en safariresan till Afrika och besök bergsgorillorna i exotiska Rwanda. Äventyrsresan börjar i Rwandas huvudstad Kigali. Här får du besöka Gisozi Memorial som är en viloplats för offren från folkmordet år 1994. Det är också ett intressant museum om folkmordet, händelseförloppet och bakgrunden.

Från Kigali fortsätter rundresan i Afrika till Virungabergen i Ruhengeri. Tillsammans med en ”ranger” och en guide ger vi oss ut för att möta bergsgorillor. Du kommer att få tillbringa cirka en timme med gorillorna på bara några meters håll. Det är en upplevelse som garanterat blir ett kärt minne för livet. Safariresan går vidare in i Uganda till Lake Bunyonyi för sol och bad, sedan vidare till Mweya som ligger i Queen Elisabeth Park där vi campar för natten. I parken får du följa med på safari för att se elefanter, vårtsvin och spännande fåglar. Du får också åka båt på Kazinga Channel. Här finns goda chanser att fotografera flodhästar, krokodiler, bufflar och elefanter som svalkar sig i vattnet. För den äventyrslystne finns det under resan möjlighet att prova forsränning på Nilen, köra fyrhjuling, rida och paddla kajak. De sista dagarna spenderar du inne i Jinja, strosandes omkring i byn eller så kan du besöka Nilens källa.

Följ med på en oförglömlig resa och besök bergsgorillorna! 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-3
Resa: Sverige-Rwanda. Kigali

Vi börjar vår resa med att flyga till Rwandas huvudstad Kigali. Här besöker vi Gisozi Memorial, viloplats för många av offren från folkmordet. Det är även ett intressant museum där vi kan ta del av information om folkmordet, om själva händelseförloppet, bakgrunden och konsekvenserna. Utöver minnescentret besöker vi en kyrka utanför staden där tusentals människor miste livet. En mycket stark upplevelse. Ett annat besöksmål i staden är det riktiga Hotell Rwanda, Hotell Des Milles Collines.

Dag 4-6
Rwanda. Virungabergen, besöka bergsgorillor

Det är dags att ta sig vidare och vi åker upp till Virungabergen i Ruhengeri. Härifrån kommer vi att göra vårt besök till gorillorna. Vi går tillsammans med en så kallad ranger och en guide. Det kan ta upp till några timmar innan vi hittar gorillorna men vi lovar att det är värt det. Bergsgorillorna kan leva upp till 50 år och väga ca 200 kilo. De är sociala djur och lever i grupp med 5-50 andra gorillor. En grupp består oftast av ledaren, en silverrygg, och hans tre eller fyra fruar samt yngre gorillor i varierande ålder. Det uppskattas att det endast finns omkring 650 bergsgorillor kvar i hela världen och vi kommer att få träffa på några av dessa fantastiska djur. Vi tillbringar ca en timme med gorillorna, på bara några meters håll, och det är en upplevelse som blir ett minne för livet.

Dag 7-9
Rwanda-Uganda. Lake Bunyonyi

Fulla med minnen åker vi in i Uganda till Lake Bunyonyi som ligger i sydvästra hörnet av Uganda. Sjön ligger på 2 000 meters höjd och landskapet runt omkring är helt fantastiskt. Vi stannar här för sol och bad och här kan du paddla traditionell träkanot. För de som vill finns det möjlighet att göra en båttur på sjön eller ett besök till barnhemmet Hope Uganda, där vi får träffa barnen som bor där. Klicka här för att läsa mer om barnhemmet. 

Dag 10-11
Uganda- Mweya, Queen Elisabeth Park

Vi rullar in i Mweya som ligger i Queen Elisabeth Park och det blir vår campingplats för natten. På vår väg in i parken kan vi kanske få syn på elefanter, vårtsvin eller några av de 100-tals olika fågelarter som finns här. På förmiddagen beger vi oss ut på en båttur på Kazinga Channel som är förbindelsen mellan Lake George och Lake Edward. Här finns goda möjligheter att fotografera flodhästar, krokodiler, mängder av fåglar och eventuellt bufflar eller elefanter som svalkar sig i vattnet. Vi fortsätter med ytterligare några timmars safari innan vi lämnar parken.

Dag 12-14
Uganda, Kampala

Vi lämnar vildmarken och kör till den kaotiska huvudstaden Kampala där det finns möjlighet att besöka många intressanta museer, bra restauranger och marknader, prova souvenirshoppingen på Banana Boat eller gör ett besök till stadens casino.  På vägen stannar vi för ett fotostopp då vi korsar ekvatorn.

Dag 15-18
Uganda-Sverige. Jinja, möjlighet till forsränning på Nilen, Entebbe & flyg hem till Sverige

Resan går vidare till Jinja där det ges möjlighet till att prova på forsränning på Nilen för er som är sugna på mer äventyr. Ni som inte vill prova på forsränning kan i stället köra fyrhjuling, rida, paddla kayak eller spendera de sista dagarna inne i Jinja, strosa omkring inne i byn eller besöka Nilens källa. Efter några dagar är det dags att säga adjö för denna gång. Hemfärden går med flyg från Entebbe tillbaka hem till Sverige.

Med reservation för ändring av färdplanen.

En åldersgräns på 15 år gäller för besök till bergsgorillorna.

OBS! Om du reser med annat pass än svenskt är du själv skyldig att kontrollera om du behöver visum till Rwanda. Kontakta oss i så fall.

Bild, film och annan information från resan

Möte med Bergsgorillor (Stefan Liljegren)

Afrika, Uganda (Stefan Liljegren)

Rafting på Nilen (Anders P Hansson)

Bergsgorillor Rwanda Uganda - Mattias Laago

göran-höglund-blogg

Göran Höglund har fotat i Rwanda & Uganda

Se Görans bilder
blogg maldiverna sri lanka

Berit bloggar från Bergsgorillorna i Rwanda & Uganda

Med Rosa Bussarna till Rwanda och Uganda för att se bergsgorillorna, sedan vidare till Etiopien.

Läs mer

Boende på resan

0
15

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Resans höjdpunkter

 • Virungabergen
 • Bergsgorillorna
 • Lake Bunyonyi
 • Elisabeth NP
 • Forsränning på Nilen
 • Vad ingår?

  • Flyg, allt boende, all gemensam transport
  • Svensk reseledare
  • Ca 25 måltider (inkl. frukost)
  • Gorillatillstånd och besök hos gorillorna
  • Besök i Kigali Memorial Museum
  • Queen Elisabeth NP
  • Båttur på Kazinga Channel

  Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 3 000 kr
 • East Africa visum ca 100 USD, som gäller för både Rwanda och Uganda.
 • Fickpengar ca 650-950 USD
 • Resetillfällen

  ARU19c

  Datum: 2019-12-20 - 2020-01-06

  Preliminärt datum

  Reseledare: Ej fastställt

  X

  Bokningsinfo

  Bokas senast: 2019-05-31

  Mer än 5 platser kvar

  Pris: 32.800 kr

  Handpenning: 4.000 kr

  Rosa Bussarna tipsar

  Rosa Bussarna i samarbete med

  Ethiopian Airlines

  Instagrammat från resan

  Senaste inläggen från resan

  blogg
  30 september 2014

  5 höjdpunkter på Madagaskar