Brasilien blå grottan
Brasilien kanjon
Brasilien Barra Grande kvinna på strand
Brasilien strand och palmer
sydamerika-sockertoppen
Brasilien byggnad och vatten
Brasilien Barra Grande
Brasilien Barra Grande strand
Brasilien Barra Grande solnedgång
sydamerika-jesusstatyn

Jul & nyår i Brasilien- Nyhet!

Typ av resa:
 • Äventyr
 • Natur
 • Sol och bad
 • Vandring
 • Rosa Buss
 • Storstad
 • Jul/nyårsresa

Fira jul och nyår i exotiska Brasilien! 

Följ med Rosa Bussarna till exotiska Brasilien och fira jul och nyår med oss! Resan går med klassiska rosa bussar och startar i sprudlande Rio de Janeiro där vi kan njuta av sevärdheter som Kristusstatyn eller Sockertoppen. Varför inte varva sevärdheter med att besöka några av stränderna Copacabana eller Ipanema? På kvällarna finns det salsaklubbar som är öppna och har du tur kan du även besöka en fotbollsmatch på legendariska fotbollsarenan Maracanã.

Gruppresan fortsätter till nationalparken Chapada Diamantina för härliga naturupplevelser. Vi vandrar, njuter av dopp i naturliga källor, besöker historiska städer i området och stannar till vid det coola vattenfallet Buracão. Äventyrsresan fortsätter sedan till Lencóis där vi beger oss ut på vandring och stannar till vid lockande badställen längs med vägen. Vi tar oss till Andarai för ett besök till den blå grottan och vandrar uppför Pai Inácio Hill.

De ljuva stränderna i Barra Grande blir nästa stopp på resan och här väntar några avkopplande dagar med sol och bad. Och efter det så tar vi oss till vår slutdestination Salvador för storstadsliv och möjlighet till lite shopping innan vi flyger tillbaka till Sverige igen.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-5
Resa: Sverige-Brasilien, Rio de Janeiro

Äventyrsresan börjar med flyg till exotiska Rio de Janeiro där vi kommer tillbringa de närmaste dagarna. Väl framme möts vi av vår rosa buss med personal som tar oss till hotellet. Vi går en promenad under förmiddagen och sen äter vi en gemensam lunch. Efter det checkar vi in på vårt hotell. Dagen efter rullar vi iväg med bussen längs med stränderna till de norra delarna av Rio med ett stopp vid Sambódromo sambaarena, som är specialbyggd för att ge plats åt sambaskolornas årliga parad under karnevalen. Turen fortsätter mot Rios historiska centrum. Vi kör på de smala gatorna, förbi katedralen Metropolitana mot huvudgatan Rio Branco. På väg mot Sockertoppen passerar vi bland annat Flamengo Park, bohemdistriktet Lapa och stränderna Flamengo och Botafogo. På kvällen kan man ta sig till Lapa där man bland annat kan se Carioca-akvedukten, som är ett fint exempel på kolonial arkitektur och ingenjörskonst. Här i området finns också bra klubbar och restauranger att tillbringa kvällen på. De resterande dagarna i Rio är fria för egna aktiviteter. Ta linbanan upp till Sockertoppen, besök den botaniska trädgården eller gå på fotbollsmatch på fotbollsstadion Maracana, världens största fotbollsarena. Ett tips är att ta sig upp till Corcovadokullen och titta på den väldiga Kristusstatyn (ett av världens sju nya underverk) eller slappa på någon av de härliga stränderna Copacabana eller Ipanema. När kvällen närmar sig öppnar Rios samba- och salsaklubbar där man kan dansa loss till gryningen. 

 

Dag 6–8
Chapada Diamantina, Mucagê och vandringstur till vattenfallet Buracão

Efter frukost så lämnar vi Rio för att ta oss till höglandet Chapada Diamantina. På vägen gör vi en övernattning i Itaobim. Dagen efter fortsätter vi vår resa tills vi når staden Mucagê. Chapada Diamantina ligger i staten Bahia, ca 40 mil från Salvador. Det är en vacker storslagen nationalpark med djupa dalar och höga bergstoppar. Här finns många kalla, klara vattendrag, spektakulära vattenfall och djupa naturliga källor som man kan bada i. På eftermiddagen kommer vi att göra en rundtur i en av de historiska städerna i området och vi får ta del av dess historiska arv och bysantiska arkitektur. Dagen efter tar vi oss till den närliggande staden Ibicoara. Här beger vi oss ut på vandringstur i ca två timmar. Vi kommer göra ett stopp vid det häftiga vattenfallet Buracão, som är 85 meter högt, där vi kan passa på att ta ett svalkande dopp som belöning efter vandringen. Området kring vattenfallet är vackert med grönskande landskap och hisnande kanjoner. På eftermiddagen tar vi oss tillbaka till Mucagê där vi också övernattar.

 

Dag 9–11
Vandringstur i Lencóis, Igatu, besök till den blå grottan och vandringstur uppför Pai Inácio

Resan fortsätter till Lencóis, även där går vi ut på en vandringstur och stannar till på lockande badställen längs med vägen. Vi besöker staden Igatu och kollar in spännande stenkonstruktioner innan vi fortsätter till Andarai för ett besök till den blå grottan (Enchanted well). Detta naturfenomen är en underjordisk sjö som är ca 40 meter djup och består av så kristallklart vatten så man kan se botten på sjön. Men framför allt så blir sjön blå när solen kommer in genom i klyfta i berget och skapar en blå reflektion på vattnet. Hela grottan lyses upp av ett blekt, blått ljus så det ser ut som att grottan är helt blå. Den här magiska grottan är väl värd ett besök. På eftermiddagen tar vi oss tillbaka till Lencóis och där har vi kvällen fri för egna aktiviteter i staden. Morgonen efter väntar en utflykt till Pai Inácio. Det blir en vandringstur uppför Pai Inácio och utsikten därifrån kommer vara värd besväret. Även denna dag kommer vi passera vackra vattenfall och kan stanna till och njuta av ett dopp. Sista dagen i Lencóis är fri för egna aktiviteter. Det finns vacker natur att utforska så vandra runt i området och njut av den speciella miljön.

 

Dag 12–14
Strandslappande i vackra Barra Grande

Vi lämnar Lencóis för ljuva stränder när vi tar oss till en liten del av paradiset, Barra Grande. I denna mysiga by är atmosfären lugn och avslappnad, människorna är vänliga och det finns gott om restauranger och barer att tillbringa kvällarna på. Dagarna kan avnjutas på kilometerlånga sandstränder varvat med dopp i turkosblåa havet. Vi kommer göra en heldagstur med båt kring öarna i området och vi gör badstopp under dagen såklart. Sista dagen i Barra Grande är fri för egna aktiviteter eller strandslappande. Ett tips är att en utflykt till Taipús de fora eller Algodões.

 

Dag 15–16
Salvador och hemresa till Sverige

Vi lämnar paradiset för Salvador, Brasiliens första huvudstad. Salvador var en gång i tiden landets viktigaste hamnstad men framför allt var staden en enorm plattform för slavmarknad. Nästan fyra miljoner slavar från Afrika fraktades hit och det afrikanska arvet har präglat staden tydligt. Salvador ligger vackert beläget mellan gröna tropiska höjder och breda fina sandstränder längs Allhelgonaviken. Väl framme tar vi oss till den gamla stadsdelen Pelourinho, som bjuder på ett rikt utbud av kolonialarkitektur i form av kyrkor och gamla vackra hus. Men det är också här som vi kan ta del av Salvadors historia, nöjesliv och stadens vibrerande puls av sambarytmer och capoeira. Dagen efter blir det en stadstur i Salvador och efter det har du sista kvällen fri för egna aktiviteter. Dagen efter är det dags att packa ihop och ta sig till flygplatsen för att flyga hem till Sverige igen.
 

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

7
8

Resan innehåller

Underverk

Underverk

X

Underverk

Vi kommer passera något av världens gamla eller nya underverk.

Till exempel kan vi passera Kinesiska muren/Kina, Petra/Jordanien, kristusstatyn/Brasillien, Machu Picchu/Peru, Chichen Itza/Mexiko, Colosseum/Italien, Taj Mahal/Indien eller Pyramiderna/Egypten.

Symbolen innebär att möjligheten finns att besöka dem, även om de inte alltid ingår i priset.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Storstad

Storstad

X

Storstad

Vi besöker minst en storstad.
Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Resans höjdpunkter

 • Rio de Janeiro
 • Chapada Diamantina
 • Buracão
 • Den blå grottan
 • Pai Inácio
 • Barra Grande
 • Salvador

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende
 • All gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 25 måltider (inkl. frukost)
 • City tour i Rio de Janeiro med guide
 • Båt tour i Barra Grande 

Vad tillkommer?

 • Flygskatt
 • Inträde till vissa utflykter som inte ingår i programmet
 • Fickpengar

Resetillfällen

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan