mat resa island sommar billigt
färöarna resa båt sommar billigt
island resa rundresa buss
sommar europa resa island
resa sommar billigt buss
sommar resa billigt färja
sevärdhet island resa
bussresa island billigt
rundresa buss island
rundresor island färöarna
åka till reykjavik island
åka till island och färöarna
resor till island färöarna
island08
europa-faroarna-island-01-2 EI

Island & Färöarna

Typ av resa:
 • Rosa Buss
 • Natur
 • Äventyr

Rundresa på coola Island och natursköna Färöarna

Följ med på ett storslaget äventyr som tar dig från Sverige, via Danmark till Färöarna. Vi rullar framåt i rosa bussar genom Norden och vi får upptäcka Färöarnas huvudstad Tórshavn där vi kan strosa omkring i det gamla tingområdet Tinganes eller göra en utflykt till Kirkjuböur. Vår resa fortsätter till Vestmanna där vi tar en båttur för att imponeras av den vackra kustlinjen, de massiva klipporna och det rika fågellivet. Vi har även tid att utforska andra delar av Färöarna som exempelvis vackra Gjógv. På väg till Eidi passerar vi även klippformationerna Risin och Kellingin (jätten och kärringen) innan vi går ombord på Norröna-färjan och fortsätter vår resa till Island.

Sommarresan till Island börjar i Seyðisfjörður där färjan lägger till. Därifrån åker vi till Húsavík där vi kan passa på att rida eller åka på valsafari. Äventyret fortsätter via Akureyri mot Reykjavik och på vägen stannar vi en natt på höglandet där vi njuter av de öde vidderna och bad i en varm naturlig källa. Innan vi når den isländska huvudstaden passar vi också på att besöka Golden Circle med dess sevärdheter Gullfoss, Geysir och Thingvellir.

I Reykjavik kan vi antingen njuta av staden och dess stora utbud av kultur och restauranger eller åka till Blå lagunen och bada. När vi åker vidare passerar vi vattenfall och vackra naturformationer som exempelvis glaciärsjön Jökulsárlón innan vi avrundar vårt isländska äventyr och tar färjan tillbaka till Danmark och vidare hem till Sverige.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-6
Resa: Stockholm, Sverige, Hirtshals, färja till Tórshavn, Färöarna & vidare till Island

Vi börjar resan med rosa buss från Stockholm och rullar söderut. I danska Hirtshals stiger vi ombord på färjan M/S Norröna med Färöarna och Tórshavn som första destination. Till havs kan du njuta av god mat, allt från lokala delikatesser till den populära Simmer Dim Steakhouse. Från fartygets skybar kan du skåda ut över havet och kanske se en val eller två. Förutom barer och taxfree finns det relaxavdelning, pool, utomhusjacuzzi, gym, fotbollsplan, bio och lekhörna. Under tre dagar på Färöarna kommer vi upptäcka Tórshavn och du kan vandra runt i den pittoreska huvudstaden som har 12 000 invånare. Vi kommer åka på båtutflykt till Vestmanna fågelklippor och du har möjlighet att vandra i vikingarnas spår genom storslagen natur och beskåda de unika lunnefåglarna. Det finns hembygdsmuseum, nationalmuseum, kyrkor och det sägs att världens bästa sushi finns på Etika som ligger i centrala Tórshavn. Vi åker runt på Färöarna, upplever det fantastiska landskapet och om vädret tillåter så kanske vi även kan gå upp för Färöarnas högsta berg, Slættaratindur. Efter några härliga dagar tar vi oss ombord på kvällsfärjan till Island.

Dag 7-10
Island runt, Seyðisfjörður, Húsavík, Hveravellir & Golden Circle (Gullfoss, Geysir & Thingvellir)

Tidigt på morgonen anländer vi till Seyðisfjörður och då börjar vårt isländska äventyr. Vi styr kosan nordöst och efter ett stopp vid ett vattenfall åker vi till Húsavík. Här finns det möjlighet att åka på valsafari eller göra andra utflykter i området. Efter Húsavík åker vi till Akureyri för att upptäcka vad Islands näst största stad har att erbjuda. Sedan tar vi vägen över isländska höglandet som endast är öppen ett par månader om året. Vi kommer bo vid en camping mitt i ödemarken där vi kan bada i en naturlig varm källa och spana på glaciärer. Vill det sig väl kan matlaget ordna geysirkokta ägg till frukost. Innan vi når Reykjavik hinner vi med att besöka tre av landets stora sevärdheter; den sprutande gejsern Strokkur, det magnifika vattenfallet Gullfoss och Islands viktigaste nationalpark Thingvellir. I Thingvellir hölls tinget i gamla dagar och det är även platsen där du kan gå i förkastningssprickan mellan den nordamerikanska och den eurasiska kontinentalplattan.

Dag 11–17
Reykjavik, Sydlandet med bland annat Jökulsárlón & färja hemåt

Vi bor i Reykjavik några nätter för att ha tid att uppleva staden, äta gott och kanske dricka en Egils Gull på någon av stadens många barer. Det går att besöka den välkända Blå lagunen, det berömda fallosmuseet eller kanske gå på konsert i den nya vackra konsertbygganden Harpa. Efter ett par dagar i huvudstaden åker vi vidare längs sydlandet och stannar till vid issjön Jökulsárlón där bland annat Bondfilmen Die Another Day delvis spelades in. Inför sista natten åker vi och äter lokal buffé i  Skriðuklaustur och spanar efter renar innan vi avrundar vår Islandsvistelse med en övernattning i Seyðisfjörður. Morgonen därpå tar färjan mot Danmark och sedan vidare hem till Sverige och Stockholm.

Med reservation för ändring av färdplanen.

På färjan mellan Danmark, Färöarna och Island har vi couchetteplats ombord. Det betyder att 6-9 personer delar hytt på däck 2. Om någon vill uppgradera sitt boende måste ni höra av er till kontoret för att få hjälp med eventuellt andra hyttalternativ.

Vädret på Färöarna och Island är varierande och kan skifta snabbt. Det betyder att vissa utflykter kan bli inställda på grund av dåligt väder och att resrutten kan ändras under resans gång. När du reser med Rosa Bussarna till Island och Färöarna är det bra om du har med dig en varm sovsäck och lite extra varma kläder. Och badkläder såklart. Ingen Islandsresa blir fulländad utan att bada i en varm källa!

Bild, film och annan information från resan

Island & Färöarna. Roar Myklebust

bloggare-roar

Roar åkte till Island & Färöarna

Läs mer
andreas-arnehall-bloggare

Andreas bloggar från Island & Färöarna

Läs Andreas blogg

Boende på resan

12
4

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Extremt_klimat

Extremt klimat

X

Extremt klimat

Denna symbol innebär att en resa kan ha lite tuffare klimat. Vädret på resan kan antigen bli väldigt varmt eller väldigt kallt. I varma länder kan temperaturer överstiga 40 grader och på höga höjder kan det bli svalt och kallt. Tänk på att packa rätt kläder och eventuellt varm sovsäck vid behov.

Resans höjdpunkter

 • Tórshavn
 • Vestmanna fågelklippor
 • Húsavík
 • Akureyri
 • Isländska höglandet
 • Golden Circle: Gullfoss, Geysir & Thingvellir
 • Reykjavik
 • Jökulsárlón

Vad ingår?

 • Allt boende
 • All gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 19 måltider (inkl. frukost)

Vad tillkommer?

 • Fickpengar ca 8 000 kr

Resetillfällen

EIF21

Datum: 2021-07-02 - 2021-07-18

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-04-30

Ring innan du bokar!

+46 (0)8 673 25 20

Pris: 26 900 kr

Handpenning: 3 000 kr

Rosa Bussarna tipsar

Tillval Blå lagunen

Ett måste för de flesta är att unna sig ett besök i Blå lagunen. I priset ingår inträde och transport tur och retur från boendet i Reykjavik till Blå lagunen. Observera att det ofta kan bli fullbokat sommartid så boka om du vill försäkra dig om en badplats. 

Instagrammat från resan