sydamerika-vinka-med-rosa-bussarna
sydamerika-utsikt-bussar
sydamerika-rosa-bussar-i-djungel
sydamerika-sandboardare
sydamerika-pelikaner
sydamerika-machu-picchu-02
sydamerika-båtar-till-havs
sydamerika-bussmänniskor
sydamerika-bussar-öken
sydamerika-peru-01-2 SEP

Ecuador-Peru

Typ av resa:
 • Jul/nyårsresa
 • Äventyr
 • Vandring
 • Rosa Buss
 • Natur
 • Kultur

Äventyrsresa i Sydamerika med Machu Picchu, Amazonas & Nascalinjerna! 

Rosa Bussarnas resor till Ecuador och Peru innehåller alla höjdpunkter som du inte vill missa. Äventyrsresan börjar i Quito där du kan ta linbanan upp till Pichincha som ligger 4 100 m.ö.h. Via ekvatorn åker vi till Otavalo och besöker den populära marknaden där.

Resan i Sydamerika fortsätter till Baños där vi kan besöka Amazonas och uppleva djungeläventyr som exempelvis forsränning. Vi lämnar Ecuador och kommer till Peru där vi stannar till utanför Tumbes för sol och bad. I Huanchaco finns möjlighet till att surfa och färden fortsätter via huvudstaden Lima till kuststaden Paracas som är känt för sitt djurliv vid Ballestasöarna.

I Peru åker vi även till staden Ica där vi kan roa oss med olika sandäventyr innan vi rullar vidare till Nasca och dess fascinerade linjer som endast ses från ovan. Därefter åker vi uppför Anderna mot inkarikets huvudstad Cusco.

Att vandra Inkaleden brukar ses som resans höjdpunkt men det går även att åka tåg eller ta sig via Inca Jungle Trail till Machu Picchu. När vi nått målet och besökt den gamla inkastaden återvänder vi till Cusco och därifrån påbörjar vår resa hemåt till Sverige igen.

Den här resan är första etappen av långresan Ecuador-Brasilien.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Viktigt att läsa om du vill gå Inkaleden till Machu Picchu

Vill du få en garanterad plats på vandringen på Inkaleden måste du boka detta så snart som möjligt, helst sex månader innan resans avgång, då antalet är begränsat. Skulle du boka in dig när det är färre än sex månader kvar innan avresa så hör av dig till kontoret för att höra om det finns platser kvar på Inkaleden. Observera också att det är bindande anmälan på samtliga tillval till Machu Picchu och att vårt avbeställningsskydd på 600 kr inte gäller för något av dem.

Det är viktigt att du kontrollerar att ditt pass är aktuellt innan din bokning. Det betyder att passet måste vara giltigt minst sex månader efter det att du beräknas komma hem från resan.

När du bokar in dig på en resa med oss och väljer att gå Inkaleden till Machu Picchu så måste vi ansöka om tillstånd för dig att gå leden. Det gör vi med hjälp av det passnummer du anger vid bokningen. Det betyder att ditt Inkaledstillstånd är kopplat till just det passnumret. Så om du av någon anledning byter pass efter det att du bokat in dig på resan med oss, MÅSTE du kontakta oss omedelbart. Och du får absolut INTE slänga ditt gamla pass. Detta eftersom ditt nya pass får ett nytt passnummer och på det passnumret finns inget Inkaledstillstånd. Det du behöver göra för att då kunna gå Inkaleden är att ta med både det nya och gamla passet till Peru. Byter du ditt pass och inte behåller det gamla passet och tar med det på resan kan du bli nekad att gå Inkaleden till Machu Picchu. 

 

Vecka 1
Resa: Sverige-Ecuador. Quito, Otavalo, Baños & Amazonas

Resan börjar i Ecuadors huvudstad Quito. Ta gärna en tur med linbanan upp på berget Pichincha (4 100 m.ö.h.) för en fantastisk utsikt över staden. Quito ligger bara någon mil från ekvatorn. Att stå med ena foten på norra och andra på södra halvklotet är en speciell känsla. Nästa anhalt blir Otavalo som är känd för sin populära marknad där man kan köpa hantverk av lokalbefolkningen. Färden går sedan vidare längs vulkanernas väg till Baños och där finns möjlighet att göra en vandring upp på vulkanen Tungurahua. De som vill kan även forsränna, cykla, rida eller åka på en djungeltur i Amazonas, med eller utan övernattning, innan vi fortsätter söderut.

Vecka 2
Peru. Mancora, Huanchaco & Chan Chan

Vi tar oss nerför Anderna till Peru. Vi stannar till vid den härliga sandstranden i Mancora för sol och bad. I Huanchaco finns det möjlighet till surfing och här kan du även besöka en av världens största lerstäder, Chan Chan.

Vecka 3
Lima, Paracas, Ballestaöarna, Nasca & Cusco

Färden går vidare längs Stillahavskusten till Perus huvudstad Lima där du bland annat kan besöka katedralen där erövraren Pizarros grav finns. Vi fortsätter utmed kusten till Paracas. I det kalla vattnet finns det oerhört rikt djurliv och vi har möjlighet att följa med på en båttur ut till Ballestasöarna. Där vi kan se flockar av sjölejon, pingviner och miljontals havsfåglar. Efter detta väntar staden Ica och möjlighet att sandboarda nedför de stora sanddynerna. Vi tar oss sedan till Nasca för att upptäcka de mystiska Nascalinjerna. Därefter bär det av på slingrande vägar uppför Andernas väldiga bergsmassiv mot inkarikets gamla huvudstad Cusco.

Vecka 4
Vandra Inkaleden till Machu Picchu (eller åka tåg eller Inca Jungle Trail)

Resans höjdpunkt för de flesta närmar sig; Inkaleden. Efter några dagars vandring anländer vi till Machu Picchu via Solporten och vi möts av en nästan helt intakt inkastad. Kombinationen av gammal historia och storslagen natur gör vistelsen till en oförglömlig upplevelse. De som inte vill vandra väljer i stället att åka tåg till Machu Picchu och får njuta av en hisnande vacker utsikt från tågfönstret. Efter rundvandring i Machu Picchu väntar varma källor och mysiga restauranger i Aguas Calientes. Tåget tar oss sedan tillbaka till Cusco och när vi återhämtat oss är det dags att säga hej då till Sydamerika för denna gång.

Med reservation för ändring av färdplanen

Bild, film och annan information från resan

Julia Nilsson bloggare SEB17

Julia Nilsson bloggar från Galapagos + Ecuador-Brasilien

Läs mer
erik-blogg

Erik berättar om sin resa i Sydamerika

Erik Ahlström skriver om sina upplevelser i Ecuador och Peru.

Läs mer

Boende på resan

11
14
3 (tillval)

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Tag

Tåg

X

Tåg

Vi reser helt eller delvis med tåg. Inga rosa bussar används och vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- eller flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Talt

Tält

X

Tält

Vi bor en eller flera nätter i tält, ibland är det som tillval som inte ingår i priset. Rosa Bussarna står för tält och liggunderlag och du behöver bara ha med sovsäck, kudde och ibland myggnät.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Resans höjdpunkter

 • Quito
 • Ekvatormonumentet
 • Marknaden i Otavalo
 • Nascalinjerna
 • Cusco
 • Inkaleden
 • Machu Picchu

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende
 • All gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 30 måltider (inkl. frukost)

Vad tillkommer?

 • Flygskatt 4 100 kr
 • Inkaleden till Machu Picchu 5 700 kr
 • Tågresa till Machu Picchu 4 200 kr
 • Inca Jungle Trail till Machu Picchu 4 000 kr
 • Huayna Picchu 1 200 kr
 • Paracas båttur 50 soles
 • Fickpengar ca 1 200 - 1 600 USD

Resetillfällen

SEP21

Datum: 2021-11-29 - 2021-12-28

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-04-30

Mer än 5 platser kvar

Pris: 26 900 kr

Handpenning: 8 000 kr

Rosa Bussarna tipsar

Gun bloggar från Peru-Ecuador 50+

En apa fick genast syn på mitt objektivlock och började leka och dra i det. Apor klängde runt benen och svingade sig därefter raskt upp på axeln och började dra i hår och halsband. Det var tur man lämnade glasögonen i bilen, annars hade man varit utan dessa.

Läs mer

Leif bloggar från resan Peru-Ecuador 50+

Tidig morgon, fantastiska vyer och en långtradare på rygg som slängt ut massa oljefat i terrängen. Senare landade vi i Nasca, i en underbar hacienda med pool och bra kök. Ikväll väntar grill och gott vin. I morgon ska vi upp tidigt och flyga över de mystiska linjerna innan vi besöker ett mumiemuseum.

Läs mer

Tillval 1. Vandra inkaleden till Machu Picchu

Tillval 2. Naturskön tågresa till Machu Picchu

Tillval 3. Inca jungle trail till Machu Picchu

Tillval Galapagos

Tillval: Huayna Picchu vandring

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan