Stuga
Hjortronplockare
SKog med vatten
Hjortron i skogen
Skog
Hjortron

Hjortronsafari i Dalarna-Nyhet!

Typ av resa:
 • Kultur
 • Natur
 • Extremt klimat
 • Vandring
 • Rosa Buss
 • Aktiv resa

Angående coronasituationen

Vi hoppas att kunna köra denna resa i sommar, men det beror helt på myndigheternas rekommendationer. Som det ser ut nu så är planen att denna resa ska gå.

Om du bokar dig på resan och betalar för den och det visar sig att myndigheterna avråder från att resa inom landet vid den tidpunkt som resan är tänkt att gå, så får du naturligtvis tillbaka alla pengar du betalat in.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-2

Resan startar med buss från Stockholm till Mora camping som vi når på eftermiddagen och här gör vi en gemensam middag tillsammans i härlig rosa buss-anda. Morgonen efter gör vi ett gemensamt besök till Zornmuseet i Mora, som är ett av Sveriges mest omtyckta konstmuseum. Museet är tillägnat konstnären Anders Zorn som föddes och också levde större delen av sitt liv i Mora. Zornmuseet kan stoltsera med världens största samling verk av Zorn. Eftermiddagen och kvällen kan vi tillbringa i Mora centrum. Kanske ett besök till museet Vasaloppets hus lockar eller en tur ut till gravfälten på Sollerön. Här ute finns två gravfält från vikingatidens slutskede 950-1050 e.Kr. och de innehåller ca 100-150 gravar.

Dag 3-4

Vi fortsätter resan i Dalarna och tar oss till Orsa och Orsa Grönklitt. Orsa Grönklitt är en komplett året runt-anläggning med ett brett utbud för hela familjen oavsett årstid. Under sommaren kan man testa traillöpning, cykla på spännande leder, vandra i den vackra naturen, paddla kanot, fiska och mycket mer. Vi kommer göra ett gemensamt besök till Orsa Rovdjurspark, som med sina 325 000 kvm är Europas största rovdjurspark.  Parken har valt en inriktning med stora rovdjur från norra halvklotet och flera av dem är utrotningshotade. Här kan du bland annat se isbjörn, kodiakbjörn, amurtiger, persisk leopard och snöleopard. Vi tar oss till Orsa Finnmark där vi besöker en jaktkoja. Morgonen efter så ska vi ut och leta efter Norrlands guld. De bärnstensfärgade bären växer främst på de stora myrarna i Norrland och Dalarna, men kan även hittas i andra delar av landet. Ta gärna med en glasburk, typ honungsburk, för eventuell hjortronsyltskokning på plats. Under eftermiddagen kommer vi förhoppningsvis kunna åka på björn-och älgsafari.

Dag 5-7

Dagen efter ägnar vi åt vandring i Orsa Finnmark och här finns vandringsleder som går i prästernas fotspår. Vi kommer vandra genom vacker natur längs Prästvägen, som är fylld av mer än 300 års spännande historia. Efter det tar vi oss till Orsa camping där vi slår läger för natten. Orsa Camping är en femstjärnig camping, vackert belägen längs Orsasjöns strand. Här erbjuds allt från färgsprakande solnedgångar till fartfyllda vattenlekar. Förutom den kilometerlånga stranden finns ett uppvärmt poolområde med piratskepp och vattenrutschkanor. Sista kvällen på resan avslutas så klart med en traditionell pinkfest och efter det ett besök på Orsayran, Sveriges äldsta och största gatumusikfestival. Denna musikfest blir en perfekt avslutning på vår resa. Dagen efter packar vi ihop och börjar rulla söderut mot Stockholm.

 

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

6

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Party

Party

X

Party

Denna symbol berättar att det på tidigare resor, denna rutt, har förekommit en del fester. Det beror också på vilken slags grupp man reser med och hur mycket man själv medverkar.

Extremt_klimat

Extremt klimat

X

Extremt klimat

Denna symbol innebär att en resa kan ha lite tuffare klimat. Vädret på resan kan antigen bli väldigt varmt eller väldigt kallt. I varma länder kan temperaturer överstiga 40 grader och på höga höjder kan det bli svalt och kallt. Tänk på att packa rätt kläder och eventuellt varm sovsäck vid behov.

Resans höjdpunkter

 • Hjortronplockning
 • Zornmuseet
 • Orsa rovdjurspark
 • Vandring
 • Orsayran

Vad ingår?

 • Entré till Orsa rovdjurspark
 • Hjortronen du plockar
 • Boende och transport i rosa buss

Vad tillkommer?

Fickpengar

Resetillfällen

Instagrammat från resan