Afrika 1
åka-på-safari-afrika
resor-till-afrika-rosa-bussarna
afrika-sydcentralafrika-01-2 ASM
afrika-sydcentralafrika-03-2 ASM

Sydafrika-Moçambique

Typ av resa:
 • Rosa Buss
 • Äventyr
 • Natur
 • Sol och bad

Rundresa i Afrika: Sydafrika – Moçambique, äventyr, sol & bad, kultur & safari


Följ med Rosa Bussarna söderut på en vacker rundresa som startar i Sydafrika. Resan till Afrika inleds med besök i Johannesburg innan vi åker vidare till Sun City där vi kan varva sol och bad med safari. Afrikaresan fortsätter till Botswana och Gaborone där vi kan vandra i ”Damernas detektivbyrås” fotspår innan resan fortsätter till Zimbabwe. Vi besöker ruinstaden Great Zimbabwe innan rundresan i södra Afrika fortsätter till Vilankulo i Moçambique. I Vilankulo finns möjlighet att dyka och snorkla och har man tur så kan man få se valhajar, mantor och knölvalar. Det finns också långa stränder för den som är sugen på sol och bad.  

Rundresan fortsätter till Tofo bay där vi kan unna oss några lata dagar på stranden innan resan fortsätter till huvudstaden Maputo där hemresan till Sverige påbörjas. Denna resa är en del av resan Sydöstafrika.
Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Vecka 1
Resa: Sverige-Sydafrika. Benoni, Pilansberg, Sun City & safari

Äventyrsresan inleds i staden Benoni, som ligger i närheten av storstaden Johannesburg. Passa på att ta en dagstur in till Johannesburg för att få känna på lite storstadspuls innan vi fortsätter vidare till Pilansberg. Härifrån finns det möjlighet att göra dagsturer till Sydafrikas mest kända resort, Sun City, för lite sol och bad i härlig miljö. Det finns också möjlighet att göra safariturer.

Vecka 2
Botswana, Gaborone. Zimbabwe, Great Zimbabwe. Moçambique, Vilankulo

Botswanas huvudstad Gaborone blir vårt nästa mål och här får vi uppleva lite storstad igen och de som vill kan vandra i ”Damernas detektivbyrås” fotspår. Vi fortsätter till Francistown där vi stannar en natt innan vi tar oss in i Zimbabwe och sedan väntar Stora Zimbabwe (Great Zimbabwe), som är en arkeologisk ruinstad i sydöstra Zimbabwe och är den äldsta kända staden i södra Afrika. Staden byggdes och beboddes av shonafolket mellan ca 400-1400-talet e. Kr. Sedan 1986 finns Stora Zimbabwe upptagen på Unescos världsarvslista. Vilankulo i Moçambique blir nästa stopp på resan och här känns det som att tiden stått stilla. Här hittar man inga stora hotell och ingen kommersiell exploatering. Från Vilankulo finns det möjlighet att ta sig ut i den fantastiska Bazarutoarkipelagen. Här hittar du en fängslande undervattensvärld. Vattnet har en temperatur på 22–28 grader året runt, vilket gör att en mångfald av koraller och marina däggdjur lever i det. Här kan du uppleva några av havets giganter som mantor, valhajar och knölvalar. Tillbringa dagarna i området med att bara njuta av den vackra naturen, strosa längs med paradisstränderna, bada i det turkosa vattnet, snorkla över sagolika korallrev eller dyk med jättesköldpaddor.

Vecka 3
Moçambique, Tofo, strand, sol och bad innan hemresan till Sverige

Vi fortsätter till Tofo för några riktigt avkopplande dagar med sol och bad. För er som är intresserade av snorkling och dykning så finns det goda möjligheter att prova på det här, du har till och med möjlighet att snorkla med valhaj. Resan avslutas i Moçambiques huvudstad Maputo. Här finns det möjlighet att utforska den vackra arkitekturen i kolonialstil som staden är känd och shoppa de sista souvenirerna innan hemresan.

Med reservation för ändring av färdplanen.

 

Bild, film och annan information från resan

Adrenalin i Sydafrika, Botswana, Zimbabwe & Mocambique

bloggare-roar

Roar bloggar från resan Sydafrika-Moçambique

Läs mer

Boende på resan

16
2

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Resans höjdpunkter

 • Sun City
 • Stora Zimbabwe
 • Vilankulo
 • Bazarutoarkipelagen
 • Dykning och snorkling
 • Valhaj och mantor
 • Tofo & Maputo

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende 
 • All gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 20 måltider (inkl. frukost)

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 3 700 kr
 • Visum ca 130 USD
 • Fickpengar ca 1 400-1 700 USD, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. forsränning eller bungyjump

Resetillfällen

ASM20

Datum: 2020-01-28 - 2020-02-17

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2019-09-30

Mer än 5 platser kvar

Pris: 25 900 kr

Handpenning: 4 000 kr

Rosa Bussarna tipsar

Rosa Bussarna i samarbete med

Ethiopian Airlines

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan

blogg
30 september 2014

5 höjdpunkter på Madagaskar