Golden monkey vandring

Typ av resa:

GOLDEN MONKEY TREK

Volcanoes National Park, Rwanda

En av de intressantaste och unika vandringarna man kan göra i Volcanoes nationalpark i norra Rwanda är den för att se de gyllene aporna. Arten är mer utrotningshotad än vad Bergsgorillorna är men de har i Rwanda lyckats hitta en plats där den trivs.

 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

GOLDEN MONKEY TREK

Vandring till de gyllene aporna

En annan unik och intressant vandring man kan göra i Volcanoes nationalpark i norra Rwanda är den för att se de gyllene aporna. Arten är mer utrotningshotad än vad Bergsgorillorna är men de har i Rwanda lyckats hitta en plats där den trivs.

De gyllene aporna lever normalt i de lägre regionerna av bambuskogar. De är inte lika socialt nära varandra som bergsgorillorna och chimpanserna men grupperna kan variera mellan 20 och ända upp till 80 st olika individer. Arten är livlig, nyfiken och ”pratsam” och med lite tur kan du få en nära kontakt med dem. Annars ser man dem oftast högt uppe i träden.

Tiden att vandra till de gyllene aporna är samma som för att vandra till antingen gorillorna eller Dian Fossey’s grav. Alla vandringar startar kl 07.00 med inskrivning i Kiningi nationalparks huvudkontor.

Efter inskrivning får man en kort introduktion till dagen och vandringen av parkpersonalen. Resan upp till startplatsen för vandringen tar ca 30 minuter och kl 8.00 börjar vi vandra tillsammans med guiden. Normalt sett är vandringen upp till aporna kortare än både gorilla- och Diane Fossey vandringen, men man kan aldrig veta var aporna väljer att vara just idag. Så kom ihåg att ta med gott om vatten (2 liter) och lite snacks, energy bars etc.
Någon gång mellan 11.00 och14.00 tar vi oss tillbaka ner till bilen och kör tillbaka till hotellet för en sen lunch och en skön eftermiddag.

Kom ihåg att det är en åldersgräns på 12 år för vandringen upp till de gyllene aporna.

Pris 1500 kr per person.

 

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

Resan innehåller

Resans höjdpunkter

Vad ingår?

Vad tillkommer?

Resetillfällen

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan