resor-till-galapagos-04
resor-till-galapagos-22
resor-till-galapagos-13
resor-till-galapagos-16
Galapagos
resor-till-galapagos-18

Galapagosöarna & Ecuador

Typ av resa:

Upptäck djur och natur på resan till Ecuador & Galapagosöarna

Följ med Rosa Bussarna och vandra i Charles Darwins fotspår bland unikt djurliv och fantastisk natur. Möjligheten att resa till Galapagosöarna gäller resorna till Quito, Ecuador. Missa inte denna unika chans att träffa på sjölejon & sköldpaddor i tropiskt klimat.  

Under 20 dagar varav sex nätter och sju dagar på Galapagos får du chansen att uppleva det bästa som en resa till Galapagosöarna erbjuder. Båtutflykter, Charles Darwins forskningsstation, möjlighet att dyka och snorkla i orörda vatten. Galapagosöarna är ett paradis för alla som gillar orörd natur och ett storslaget djurliv. Inte nog med det, du åker även med rosa bussen till ekvatorn, Otavalo och Banos under ytterligare 13 dagar totalt inkl flygdagarna! 

Äventyrsresan börjar i Quito där du kan ta linbanan upp till Pichincha som ligger 4 100 m.ö.h.  Vi flyger till Galapagos och tillbaka på fastlandet åker vi via ekvatorn till Otavalo och besöker den populära marknaden där. Vi fortsätter till Baños där vi kan besöka Amazonas och uppleva djungeläventyr som exempelvis forsränning innan vi åker tillbaka till Quito och flyger hem.

Galapagostillvalen bokar du här!

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Grundpriset inkluderar flyg T&R flyg till Ecuador och T&R till Galapagosöarna från Quito, Ecuador, boende 6 nätter på Galapagosöarna, 6 frukostar, gemensamma transporter, en heldagsutflykt med båt, flygplatstransfer. På fastlandet inkluderar det fyra nätter i Quito, två nätter i Banos och fyra nätter på rosa buss och ytterligare ca 10 måltider inkl frukost. Grundpriset betalar du på den här sidan medans tillvalsaktiviteterna på Galapagos bokar du på här och även betalar på den sidan.

Tillvalsaktiviteterna betalas separat innan resan.

Du kan skräddarsy din egen vistelse på Galapagosöarna och välja de aktiviteter du själv vill göra.

Nedan ser du tillvalen du kan välja mellan, vilken ö de olika aktiviteterna är på och vilka dagar de är. Väljer du inget tillval förutsätter vi att du den dagen roar dig på egen hand. Priserna för tillvalen ser du ovanför beskrivningen men även på bokningssidan där du bockar i tillvalet.

Reseinformation

Dag 1

Avresa från Sverige till Quito, Ecuador.

Dag 2

Heldag i Quito för egna aktiviteter.

Dag 3

Flyg från Quito till San Cristóbal, fri eftermiddag eller något av nedanstående tillval (du kan bara välja ett av tillvalen 1 eller 2)

Vi anländer till San Cristóbal och checkar in på hotellet och sedan har vi resten av eftermiddagen fri för egna aktiviteter eller något av nedanstående tillval.

Tillval 1: Kajaktur (pris: 1 250 kr)

På eftermiddagen kommer vi att göra en kajaktur längs San Cristóbal. Vi lämnar hamnen och paddlar mot Man Beach där vi kan, om vi har tur, se sälar. Efter det fortsätter vi mot Darwin Bay som var den plats där vetenskapsmannen Charles Darwin gick i land på när han kom till Galapagosöarna. Vi kommer att fortsätta längs med kusten där vi kan se fler sälar, havsleguaner, blåfotade boobies, fregattfåglar, pelikaner och andra fåglar. I denna region är strömmarna lite starkare och vi måste paddla lite hårdare. Den sista platsen vi besöker på turen är Frigate Bay, där det är möjligt att simma med sjölejon. Vi återvänder till hamnen i vår kajak eller om man känner att man inte orkar paddla mer på den medföljande båten som kommer att gå tillsammans med oss hela tiden. 

Tillval 2: Följebåt till kajakturen (pris: 600 kr)

Samma färdplan som ovan men i stället för att paddla kajak så åker man med i följebåten.

Dag 4

Fri dag på San Cristóbal eller något av tillvalen nedan (du kan bara välja ett av tillvalen 3,4,5 eller 6)

Tillval 3: Båttur till ön Lobos (pris: 1000 kr)

Simning och snorkling inkl. lunch, halvdagstur.
Tidigt på morgonen tar vi båten till Lobosön där vi får möjlighet att snorkla med sjölejon och se massa olika spännande fågelarter som exempelvis blåfotade boobies. Efter det finns det tid att promenera till Ochoa Beach.

Tillval 4: El Junco-lagunen och Galapaguera (pris: 1 700 kr)

Utflykt, halvdagstur.
Efter frukost gör vi ett besök till högländerna på ön. Vädret i det här området är ofta molnigt och lite regnigt och vi fortsätter vidare till Galapaguera där öns egen sköldpaddart Geochelone chatamensis lever. Här får vi lära oss allt om sköldpaddans historia och om hur den lever. Efter detta tar vi oss till El Junco-lagunen som ligger mitt i en vulkankittel. Lagunen består av regnvatten som bildar en färskvattensjö och här brukar fregattfåglarna dyka för att bli av med saltet på deras kroppar. Vi avslutar dagen med en promenad på ön för att njuta av omgivningarna innan vi tar oss tillbaka till vårt hotell.

Tillval 5: Kombination av tillval 3 och 4 (pris: 2 650 kr)

Vi besöker ön Lobos, Ochoa beach, El Junco-lagunen och Galapaguera.

(Minst 3 deltagare krävs för att detta tillval ska bli av.)

 Tillval 7: Dykning vid Kicker Rock (pris: 2 900 kr)

Dykning, 2 dyk inkl. utrustning och lunch, heldag, DYKCERTIFIKAT KRÄVS.
Efter en tidig frukost så tar vi oss till Kicker Rock, som är känd för att vara en av de bästa platserna för dykning och snorkling i Galapagosområdet, eftersom det finns möjlighet att se hajar, rockor och olika typer av fiskar här. Vi dyker ner till 18 meters djup och här finns det chans att se hammarhajar, Galapagoshajar och havssköldpaddor. Båtturen avslutas med ett stopp vid Lobosön där vi får simma med sjölejon.

Dag 5

Santa Cruz, Puerto Ayora, Charles Darwins forskningsstation, & Tortuga Bay

Vi inleder morgonen med att åka motorbåt till Santa Cruz. Strax utanför Puerto Ayora kan de som vill göra ett besök till Charles Darwins forskningsstation och titta på uppfödningsprogrammet för jättesköldpaddor. Här finns det också möjlighet att se imponerande kaktusskogar och många landfåglar. I Puerto Ayora får vi se invånarna på ön i deras dagliga liv i detta magiska paradis. Vi rekommenderar en ca 45 minuters vacker promenad till Tortuga Bay. Här finns två stränder, en strand som inte passar för bad men som erbjuder vacker natur och möjlighet att se havsleguaner. Den andra stranden är en naturlig pool där vi kan koppla och njuta av en simtur i. På vägen dit finns det möjlighet att se Darwins finkar, lavaödlor och njuta av den varierande växtligheten.

 

Dag 6

Båttur till ön Bartalomé eller South Plazas (ingår) eller tillval 6

 

Tidigt på morgonen startar vi vår första utflykt till Bartolomé som är en liten ö nära Santiagoön. En av öns huvudattraktioner är "the Pinnacle rock " ( spetsig bergstopp ) som tar ca en timme att bestiga i medelsvår i terräng. Under vandringen får du kännedom om vulkanlandskapet på ön och se olika arter av ödlor och kaktusar.

Väl uppe på toppen av " the Pinnacle rock " har vi en spektakulär utsikt över ön med dess vulkanlandskap och stränder med turkost vatten.

Efter vår utflykt på berget fortsätter vi att snorkla bland koraller och om vi har tur får vi se havssköldpaddor, sjölejon, mångfärgade fiskar och pingviner.

Lunch serveras på båten och på eftermiddagen återvänder vi till Santa Cruz. Lunchen är inkluderad.

 

Tillval 6: Dykning vid Punta Carrion/Mosquera norte & Gordon Rock (pris: 850 kr)

För den dykintresserade med DYKCERTIFIKAT. Väljer du detta tillval så missar du hela dagen på North Seymour. 

Punta Carrion
Punta Carrion är den mest berömda delen i den nordöstra delen av Santa Cruz. Dykplatsen är vid en klippa som faller trettio meter ner och som formats av fallande stenar. I norr finns den 12 till 14 meter djupa kanalen som skiljer Santa Cruz från Baltra Island. Här är dykningen till största delen skyddad och lugn.

Den östra sidan kan beroende på vindar vara lite ojämn och strömmarna är milda till medium. Detta är en bra plats för att hitta temperaturskikten som är fulla av näringsämnen. Korallhajar, spjutrockor, örnrockor, drakhuvudsfiskar, sköldpaddor, sjölejon och stim av revfiskar hittar vi här. 

Gordon Rocks 
Här krävs det mest erfarenhet för att delta, minst 25 loggade dyk eller en godkänd utvärdering från någon av våra guider.

Klippformationen är en världskänd dykplats för mellan-avancerade dykare, mycket på grund av de starka strömmarna och vågorna i området. Här kan vi bland annat se hammarhajar, Galapagoshajar, korallhajar, sköldpaddor, spjutrockor, örnrockor, barracudor, revfiskar och en variation av ryggradslösa djur.

Dag 7

Santa Cruz och Isabela

Transportdag mellan öarna Santa Cruz och Isabela (du kan bara välja ett tillval denna dag, tillval 8)

Tillval 8: Cykeltur ca 10 km T&R till Wall of Tears (pris: 500 kr)

Efter frukost, kommer vi cykla till Humedales, ön Isabelas våtmarker. Vi cyklar ca 5 km längs en trevlig cykelled kantad av mangroveträsk. I området finns även naturliga pooler och stränder och det finns stor chans att se land- och havsleguaner samt en massa fåglar. Vi kommer göra ett besök till Wall of Tears för att få ta del av historien om denna ö, bland annat om åren då ön fungerade som fängelse.

Dag 8

Fri dag på ön Isabela eller något av tillvalen (du kan bara välja ett av tillvalen denna dag, 9 eller 10)

Tillval 9: Vulkanvandring (pris: 700 kr)

Efter frukosten hoppar vi i bilarna som tar oss till vulkanen Sierra Negra. Denna vulkan anses vara en av de äldsta vulkanerna på ön Isabela. Vi kommer börja med en 40 minuters vandring och efter det fortsätter vi på hästryggen och rider fram tills vi når kraterkanten. Med lite tur ser vi kanske några sparvhökar på vår väg.

 Tillval 10: Snorkling vid Los Tuneles (pris: 1 900 kr)

Idag besöker vi en unik plats på öarna, Los Tuneles. Vi inleder dagen med en 45 minuters tur med motorbåt tills vi når området Los Tuneles. Området bildades för många miljoner år sedan efter vulkanerna haft utbrott. Floder av flytande lava rann ut i havet. Det kalla vattnet frös det ytliga lagret och isolerade det inre. Efter utbrottet bildades det en ihålig struktur som vattnet har format till unika lavaformationer. Vår guide kommer att visa oss lavatunnelsformationer medan vi snorklar och utforskar det marina livet. Här kan vi få se hajar, humrar, pingviner, sjölejon, blåfotade boobies, havssköldpaddor och mycket mer. (Vi rekommenderar starkt denna utflykt)

Dag 9

Isabela-Santa Cruz-Baltra & flyg till fastlandet

Vi tar oss till flygplatsen i Baltra för att därifrån ta flyget till fastlandet igen.

Dag 10 Quito, Otavalo, Baños & Amazonas

Nu börjar resan på fastlandet med Rosa Buss.

Resan börjar i Ecuadors huvudstad Quito. Ta gärna en tur med linbanan upp på berget Pichincha (4 100 m.ö.h.) för en fantastisk utsikt över staden. Quito ligger bara någon mil från ekvatorn. Att stå med ena foten på norra och andra på södra halvklotet är en speciell känsla. Nästa anhalt blir Otavalo som är känd för sin populära marknad där man kan köpa hantverk av lokalbefolkningen. Färden går sedan vidare längs vulkanernas väg till Baños och där finns möjlighet att göra en vandring upp på vulkanen Tungurahua. De som vill kan även forsränna, cykla, rida eller åka på en djungeltur i Amazonas, med eller utan övernattning, innan transporten går tillbaka till Quito för en övernattning innan flyget tar oss tillbaka till Sverige.​

Pris- och bokningsinformation

Observera att du inte kan boka Galapagostillvalen på den här sidan.

Hela beloppet för Galapagosresan och tillvalen betalas i samband med betalning av handpenningen för huvudresan.

Platsantalet är begränsat, det är först till kvarn som gäller.

Reservation för prisändringar och valutahöjningar.

Avbokning på Galapagosresan 
* Fram till 15 juli 2020 får du tillbaka hela beloppet vid avbokning.
* Från 16 juli till och med 13 augusti 2020 får du tillbaka 50 procent av beloppet.
* Om du däremot bokar av dig efter den 13 augusti 2020, får du inga pengar tillbaka från oss.

OBS! Vårt avbeställningsskydd på 600 kr gäller gäller inte på Galapagosresan utan endast för den ordinarie resan.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Bild, film och annan information från resan

Galapagos, Isabela, Los Tuneles 1 (Eddie Gustin)

Galapagos, Isabela, Los Tuneles 4 (Eddie Gustin)

Galapagos, Isabela, Los Tuneles 2 (Eddie Gustin)

Galapagos, Isabela, Los Tuneles 3 (Eddie Gustin)

Boende på resan

4
13

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Storstad

Storstad

X

Storstad

Vi besöker minst en storstad.
Vandrarhem

Vandrarhem

X

Vandrarhem

Du bor i flerbäddsrum.

Resans höjdpunkter

  • Öarna Santa Cruz
  • San Cristobal
  • Isabella
  • Jättesköldpaddor
  • Havsleguaner
  • Blåfotade boobies
  • Landiguaner
  • Möjlighet till dykning och snorkling
  • Unikt växt-och djurliv som endast finns i detta område
  • Fantastiska stränder
 • Quito
 • Ekvatormonumentet
 • Marknaden i Otavalo
 • Banos (vulkanvandring, Amazonas utflykt)

Vad ingår?

 • Flyg T&R Ecuador
 • Allt boende på fastlandet
 • All gemensam transport
  • Flyg T&R Quito-Galapagosöarna
  • Allt gemensamt boende/transport (varav samtliga nätter på hotell på öarna San Cristobal, Santa Cruz och Isabela)
  • 9 måltider inkl. frukost
  • Snorkelutrustning
  • Bränsletillägg

Vad tillkommer?

 • 100 USD i nationalparksavgift
 • 20 USD + 10 USD Galapagos Migration Card (Santa Cruz och Isabella)
 • Ev tillval
 • Lokala flyg-& flygplatsskatter
 • Dricks till guider/besättning
 • Internet/wifi
 • Fickpengar ca 2 500 kr 
 • Flygskatt ca 4 100 kr

Resetillfällen

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan