DSC_9721
fjällmarathon 1

Fjällresa till Åre

Typ av resa:
 • Träningsresa
 • Vandring
 • Rosa Buss

Nu åker Rosa Bussarna till Åre, Jämtland!

En resa för dig som vill vandra eller springa i fjällen. Vi har valt en period när fjällen är som vackrast och just under de här dagarna har Årefjällen extra mycket att erbjuda. Till exempel pågår Fjällmaratonveckan med flera tusen deltagare i Årefjällen.

Resan startar den 2 augusti från Stockholm och i rosa buss rullar vi uppåt till Jämtland och stannar två dagar i Åre vid Åre-Holiday Club och två dagar i Trilllevallen innan vi vänder tillbaka igen. 

Programmet är anpassat så att det passar dig som vill vandra eller springa i bergsmiljö och kanske testa på någon av tävlingarna. Du kommer att få möjlighet att uppleva nya stigar med löparskor eller vandringskängor och du väljer själv tempo och aktiviteter.

En av dagsetapperna kan vara att runda Åreskutan, 25 km vandring, en speciell upplevelse. En annan etapp kan vara att ta sig över det legendariska Ridvadet i Ottsjö.

Salomon kommer finnas på plats för att visa upp sina trailrunningskor och du kommer även få möjlighet att testa skor. Salomon erbjuder alla deltagare 20% rabatt. 

Häng med på en aktiv resa, vi har vaskat fram de bästa guldkornen ur Årefjällens rika utbud.

 

 
Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Transport från Stockholm

Vi lämnar Stockholm kl. 08.00 på onsdag morgon och beräknas komma fram till Åre sent på eftermiddagen. En utförligare färdplan kommer ni att få när resan närmar sig. Det finns möjlighet, för de som vill, att bli upphämtade längs vägen så ni behöver alltså inte ta er till Stockholm för att följa med. Om ni önskar hoppa på längs vägen kontakta Eddie, eddie@rosabussarna.com.

Boende

Vi kommer bo och sova på bussen utanför Holiday Club i Åre de första två nätterna.
De två sista nätterna kommer vi bo i Trillevallen, vid nummerlappsutdelningen för Fjällmaratontävlingarna, vid foten av fjället Välliste.

Onsdag 2 augusti

08.00: Avfärd från Stockholm.
Ca 18.30: Ankomst till Åre och Holiday Club Sports & Swim World med bad och bastu.
Middag äter vi gemensamt efter ankomst till Åre. Om du vill kan du delta i kvällstävlingen som är till för alla, ca 4 eller 10 km lång. Du kan självklart välja att heja på eller göra din egen tur med vandring och/eller löpning runt Totthummeln.
Bad och bastu är tillgängligt i upplevelsebadet Holiday Club.

Torsdag 3 augusti

Vi inleder dagen med att dela in oss i flera grupper. Du kan välja att gå eller springa runt Åreskutan, utforska stigarna runt Åre, ta kabinbanan och gå upp till toppen som ligger ca 1 420 m.ö.h., kanske hyra mountainbike, testa skärmflygning, åka zipline, paddla kanot, shoppa eller bara hänga på Holiday Clubs SPA-avdelning och koppla av.
Ni som vill runda Åreskutan, 25 km vandring, har en väldigt speciell upplevelse framför er. Ni kommer att få möjlighet att runda ett av Sveriges mest kända fjäll och se den från alla håll. 
Bad och bastu finns alltid tillgängligt i upplevelsebadet på Holiday Club.
På kvällen så är det den spektakulära tävlingen Sprinten, då vi antingen deltar eller hejar på.
Läs mer på: www.fjallmaraton.se
 

Fredag 4 augusti

09.00: Avfärd från Åre till Södra Årefjällen, framme ca 10.00.
Vi kör till Trillevallen och delar in oss i flera grupper och programmet kan se ut som följer:

* Utforska stigarna med kängor eller trailskor i Trillevallen med avslutning på Fjällmaratonbanan.

* Kanske göra en tur över Ridvadet. Då fortsätter vi med bussen efter Trillevallen till Vallbo. Där vandrar eller springer vi i snacktempo Bäverstigen ned till Ottsjön och över Ridvadet till Ottsjö by där vi blir upplockade. 13 km vandring/löpning på hemliga stigar och sen vadar vi (ca 1 km är något du aldrig kommer att glömma) över sjön vid sandstranden.

Lördag 5 augusti

Antingen vandrar eller springer du på någon av de otaliga stigarna i Södra Årefjällen eller kanske utmanar dig själv med att springa Kvartsmaraton eller Fjällmaraton.
 

Söndag 6 augusti

Avfärd till Stockholm.

OBS! Antalet platser är begränsat, det är först till kvarn som gäller så boka redan nu!
 
För mer information se:
www.fjallmaraton.se
www..salomon.com/se
www.holidayclub.se
www.are360.com
www.trillevallen.com/

Avbokning
Vad gäller avbokning av så får du tillbaka hela summan om du bokar av dig senast tre veckor innan avresa. Vid avbokning mindre än tre veckor innan avresa får du inte tillbaka några pengar alls.

 

Bild, film och annan information från resan

DSC_9721

Boende på resan

4

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Resans höjdpunkter

 • Löpning
 • Vandring
 • Vacker natur
 • Umgänge med likasinnade

Vad ingår?

 • Transport T&R  från Stockholm till Åre och Trillevallen
 • 4 nätter i eller på bussen
 • 4 frukostar och 4 middagar
 • 2 dagars fri entré till upplevelsebadet, Holiday Club i Åre

Vad tillkommer?

 • Lunch
 • Fickpengar

Resetillfällen

Instagrammat från resan