Next generation stora
resa safari barn äventyr
safariresa afrika rundresa äventyr
safariresa äventyrsresa sydafrika
godahoppsudden sydafrika barnresa vinter
resa safari sydafrika visum fakta
safariresa med barn sydafrika
safariresa sydafrika med barn
resa med barn safari jullov rundresa
resa med barn safari vinter
safariresa med barn sydafrika
julresa vinter safari

Familjeresa i Sydafrika

Typ av resa:
 • Äventyr
 • Storstad
 • Sol och bad
 • Safari
 • Rosa Buss
 • Natur
 • Kultur
 • familjeresa

Fira jul och nyår i Sydafrika, rundresa med safari och äventyr för hela familjen

Följ med Rosa Bussarna till Sydafrika och fira jul och nyår på andra sidan ekvatorn. Vi flyger från Sverige till Sydafrika och äventyret börjar i Paarl. Därifrån åker vi buss till safariparken Garden Route Game Lodge för att spana in vilda djur. 

Resan till Sydafrika fortsätter när vi åker vidare till Plettenberg Bay som erbjuder turkost vatten och långa badvänliga stränder. I närheten finns olika djurreservat som man kan besöka för att titta på apor, kattdjur, olika sorters fåglar och elefanter. Resan fortsätter till Oudtshoorn och där besöker vi spännande grottor och en strutsfarm. 

Bussresan i Sydafrika fortsätter och vi åker till Kogelbay där vi kan bada i havet. Morgonen efter besöker vi en pingvinkoloni innan vi åker vidare till den vackra staden Stellenbosch, som omgärdas av vingårdar. I området finns även en ankfarm där man får se hur ankorna föds upp och hur de lever. Vinterresan som går i djurens tecken fortsätter till Eagle Encounters där vi får se hur jakt tillsammans med falkar går till. 

Efter djur och safari kommer vi till Kapstaden för att uppleva Sydafrikas storstadspuls. Det går att åka linbana upp till Taffelberget eller ta en båtutflykt till Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad.  Andra aktiviteter som man kan göra i Kapstaden är att besöka ett stort akvarium, gå på marknad eller så kan man åka ut i någon av kåkstäderna utanför staden. 

Innan julresan är slut gör vi ett gemensamt besök till Godahoppsudden. Efter några sista bad i havet påbörjar vi resan hem till Sverige igen. 

Barnrabatt

Barn mellan 5-11 år: 5 000 kr
Barn mellan 12-16 år: 4 000 kr

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-4
Resa: Sverige-Sydafrika. Kapstaden & Paarl

Vi inleder äventyret med flyg till Kapstaden och tar oss med bussarna raskt vidare till Paarl. Väl på plats kommer vi att informera lite om vad busslivet går ut på och vad som gäller när vi är i och på bussarna. I Paarl stannar vi ett par dagar och njuter av campingliv, sol och bad. Vi kommer även fira julafton här. Juldagen inleder vi med en ganska lång kördag till en safaripark där gör vi en eftermiddagssafari med hopp om att få se lejon, elefanter, bufflar, noshörningar, giraffer, zebror och många fler. Efter det tar vi oss till Gourits River Guest Farm där vi äter middag och övernattar.  

Dag 5-9
Sydafrika: Plettenberg Bay, Oudtshoorn, Cango Caves & Swartberg

Efter frukost gör vi ytterligare en safaritur i parken innan vi bryter för lunch och rullar vidare till den populära semesterorten Plettenberg Bay. Vi möts av turkost vatten och vackra, långa, badvänliga stränder och här finns massa aktiviteter att sysselsätta sig med, både för barn och vuxna. I området finns flera djurreservat där man tar hand om olika sorters djur och vi kommer bland annat att besöka Monkeyland, Birds of Eden och Jukani Wildlife Sanctuary där vi får se apor, spännande kattdjur och olika sorters fåglar. Det kommer även finnas möjlighet att besöka Elephant Sanctuary. Vi fortsätter resan och rullar vidare till strutshuvudstaden nummer ett, Oudtshoorn där vi kommer bo på camping. Njut av den fantastiska naturen med bergskedjan Swartberg som tornar upp sig i bakgrunden. Här i området finns massa spännande djurarter som elefanter, noshörningar, giraffer, afrikanska bufflar, flodhästar och över 200 fågelarter. Kring Oudtshoorn finns också många strutsfarmar och en av dem kommer vi att besöka för ett nära möte med ett av Afrikas mest besynnerliga djur. Under ett besök på en strutsfarm kan vi få vara med om kläckning av strutsägg (om vi har tur) och vi får även mata och klappa strutsarna. Vi kommer även göra ett besök till de världsberömda vackra grottorna Cango Caves, som ligger ca 30 km norr om Oudtshoorn och som är den största kända samling av grottor med droppstensformationer. Här finns möjlighet till att ta sig igenom grottor som inte lämpar sig för dem som lider av klaustrofobi, men de är otroligt roliga att undersöka om du inte är rädd för trånga utrymmen.

 

Dag 10-12
Sydafrika: Kogelbay, pingviner i Bettys Bay,  Stellenbosch &  Vergenoegd

Vi styr kosan mot Kogelbay och det blir en ganska lång kördag denna dag, men väl framme belönas vi med sandstränder och svalkande dopp i havet. Morgonen efter ska vi besöka en pingvinkoloni som ligger i Bettys Bay, här finns det även möjlighet för de lite äldre barnen att testa sandboarding på sanddynerna. Resan fortsätter och vi tar oss till Stellenbosch, som är en av de vackraste småstäderna i Sydafrika. Byggnaderna och odlingarna i staden är väl bevarade och här finns arkitektur i flera olika stilar från de senaste 300 åren. Stellenbosch är en populär stad för turister både för den vackra naturen som omger staden med de mäktiga bergen som tornar upp sig i bakgrunden, men även för att flera av världens mest kända vingårdar finns här. Här finns över ett hundratal olika vinproducenter som odlar sina viner. De mest kända vinerna är de bordeauxliknande röda vinerna, men på senare år har även deras vita viner blivit mer populära. Vi gör ett besök till Vergenoegd där det självklart väntas vinprovning av sydafrikanska viner för de vuxna. För barnen finns massa aktiviteter de kan sysselsätta sig med, som kakdekorering, olika typer av utomhusaktiviteter och den mest populära aktiviteten av alla, ett besök till ankfarmen. Här får man se hur ankorna föds upp och får en guidad tur runt på ankfarmen. Resan fortsätter och vi tar oss till Eagle Encounters, där vi, om vi har tur, kommer får se hur jakt tillsammans med falkar går till.

Dag 13-17
Sydafrika: Kapstaden, Taffelberget, Robben Island, Godahoppsudden & Kapudden

Resan börjar gå mot sitt slut och på väg till slutdestinationen, metropolen Kapstaden, kommer vi att göra ett gemensamt besök till Godahoppsudden och Kapudden. I Kapstaden kan vi besöka Taffelberget, Robben Island (ön där Nelson Mandela satt fängslad), South African Museum, någon av kåkstäderna utanför staden, ett akvarium där man får se massa spännande vattendjur eller Green Market Square, där vi kan handla afrikanska souvenirer, tyger och hantverk. Runt torget finns även mysiga små uteserveringar. Är man shoppingsugen så kan man besöka Waterfront, Kapstadens modernaste och största shopping- och krogområde. Vill du i stället bara ligga och slappa på stranden så finns även den möjligheten. Efter några dagar i Kapstaden så är det dags att vinka hejdå till Afrika och hoppa på flyget hem till Sverige igen.


Med reservation för ändring av färdväg.

 

Resan rekommenderas för alla som fyllt 5 år. 

 

Barn mellan 5-11 år: 4 000 kr
Barn mellan 12-16 år: 3 000 kr

Vill ni följa med?

Om du och din familj är intresserade av att följa med på denna resa så kontakta Eddie på kontoret innan ni bokar in er så får ni mer information om resan, tel: 08-673 25 20.

Bild, film och annan information från resan

barnresa-rosabussarna

Hur är det att vara barn ombord?

Läs mer

Boende på resan

12
5

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Storstad

Storstad

X

Storstad

Vi besöker minst en storstad.

Resans höjdpunkter

 • Godahoppsudden
 • Kapstaden
 • Safari 
 • Afrikanska djur
 • Strutsfarm
 • Taffelberget
 • Sol och bad
 • Vinprovning
 • Grottor

Vad ingår?

 • Flyg, allt boende & all gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 25 måltider (inkl. frukost)
 • Safari 

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 4 100 kr
 • Fickpengar ca 4 000 - 6 000 kr + ev extra aktiviteter

Resetillfällen

Rosa Bussarna tipsar

Rosa Bussarna i samarbete med

Ethiopian Airlines

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan

blogg
30 september 2014

5 höjdpunkter på Madagaskar