Familjeresa i Namibia barn lagar mat
Familjeresa i Namibia
Familjeresa i Namibia noshörning
Familjeresa i Namibia solnedgång
Familjeresa i Namibia elefant
Familjeresa i Namibia lejon
Familjeresa i Namibia bussar
Familjeresa i Namibia fyrhjuling

Familjeresa till Namibia

Typ av resa:
 • Äventyr
 • Trevligt & kul ska vi ha
 • Sol och bad
 • Safari
 • Rosa Buss
 • Nyårsresa
 • Natur
 • Kultur
 • Jul/nyårsresa
 • familjeresa

Följ med Rosa Bussarna till Namibia och fira jul och nyår på andra sidan ekvatorn. Vi flyger från Sverige till Namibia och äventyret börjar i huvudstaden Windhoek. Därifrån åker vi rosa buss till nationalparken Etosha för att spana in vilda djur som lejon, elefanter, zebror, giraffer mm. 

Bussresan i Namibia fortsätter och vi besöker Himbastammen och bushcampar i stenöknen innan vi tar oss till äventyrsstaden Swakopmund. Där finns det möjlighet att åka sandboarding, hoppa fallskärm och fiska. Det finns även möjlighet till bad i Atlanten.

Vi besöker även världens högsta och vackraste sanddynor i världens äldsta öken.

Innan julresan är slut finns möjlighet att även besöka lokala stammen San innan vi påbörjar flygresan hem till Sverige igen. 

Barnrabatt

Barn mellan 5-11 år: 5 000 kr
Barn mellan 12-16 år: 4 000 kr

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-2

Äventyrsresan startar med till Namibias huvudstad Windhoek, en liten storstad med härlig atmosfär. Med över 350 000 invånare så är detta Namibias enda storstad i internationella termer. Besökare i staden blir ofta förvånade över hur ren och modern stadens centrum är. Här ser du många moderna byggnader tillsammans med äldre hus av tysk arkitektur som vittnar om landets historia av kolonisation. I staden finns ett stort utbud av museer, som Independence museum, restauranger och barer att besöka samt en del andra sevärdheter att ägna sig. Vi rekommenderar ett besök på den trevliga hantverksmarknaden.

Dag 3-6

Resan fortsätter och det är dags att gå ombord på våra rosa bussar och få lära sig allt om busslivet. Vi slår läger vid en camping där kommer finnas möjlighet till och sol bad också. Efter det fortsätter äventyrsresan i Namibia och nu väntar besök till Etosha nationalpark. I Etosha blir det några dagars safari och vi kommer att bo i parken på en campingplats där vi har tillgång till både pool och restaurang. Vid varje campingplats finns också ett vattenhål dit djuren kommer på natten för att dricka. Att sitta vid ett vattenhål och se hur de vilda djuren smyger sig fram för att dricka i kvällningen fullbordar den klassiska safariupplevelsen. Välkända Etosha är en av Afrikas största parker och det är i den här parken du kan se stora hjordar av zebror, gnuer och gemsbockar röra sig över slätten och det är även här du kan höra lejonen vråla på nätterna. I parken finns 114 däggdjursarter, de flesta mycket sällsynta och utrotningshotade, så det finns många spännande djur för oss att se.

Dag 7-8

Resan fortsätter till Otjikandero och på vägen kommer vi göra ett besök till en liten ort där himbafolket lever. Himbafolket är halvnomader som lever i Kueneregionen  i norra Namibia. De har kor och getter som husdjur. De känns lätt igen på kvinnornas sätt att smycka sig. Varje dag smörjer de in sig i en rödaktig smet som består av fett, aska och ockra för att skydda sig mot solen, men också för att det är en viktig del av himbafolkets skönhetsideal. Även håret smörjs in. Utöver den rödaktiga blandningen bär kvinnorna endast ett höftkläde av getskinn och färgsprakande smycken som markerar var de befinner sig i stamhierarkin. Kvinnornas uppgift är att ta hand om barnen, mjölkningen av  djuren. De hämtar även oftast vattnet och ansvarar för hemmet. Männen bestämmer och hanterar de olika politiska uppgifterna i byn. Under vårt besök fårvi  inblick i himafolkets liv, traditioner, levnadsvanor, troslära och ritualer.

Resan fortsätter och vi tar oss till Spitzkoppe, ett häftigt bergigt landskap med några av de mest fotograferade motiven i Namibia. Här gör vi en bushcamp och somnar med endast stjärnorna som täcke.

Dag 9-11

Nästa stopp på resan är kuststaden Swakopmund som är Namibias främsta semesterort trots att det inte är någon badort. Swakopmund är väldigt omtyckt av både turister och lokalbefolkningen på grund av sin mysiga atmosfär och den tyskinspirerade arkitekturen som är fantasifull både vad gäller färg och form. Men framför allt är staden, tillsammans med grannstaden Walvis Bay, centrum för äventyrsaktiviteter och här möts vi av lite svalare temperatur, något som kan vara skönt efter de inledande varma dagarna. Här kan du tillbringa dagarna med att köra fyrhjuling på sanddynerna, fiska efter haj, testa kitesurfing m.m. Vill du se landskapet uppifrån kan du göra det från en kamelrygg, en jeep, ett flygplan, en fallskärm eller med luftballong.  Och gillar du sand i kläderna finns det alltid möjlighet att besöka välkända Dune 7 utanför Walvis Bay och åka kana utför sanddynerna. För de som är intresserade av lite lugnare aktiviteter så finns Namibias enda akvarium finns här i Swakopmund, det finns även fina museer och gallerier att besöka eller så kan man gå på guidade turer med fokus på växt-och djurlivet i området.

Dag 12-18

Efter detta kastar vi oss rakt ut i den äldsta öknen på jorden, Namiböknen. Trots att det regnar väldigt lite här så har Namiböknen ett komplext ekosystem som har förmåga att ta tillvara på fuktighet från dimmorna. Nästa mål är Sesriem och några av världens högsta sanddyner. Det här är ett fantastiskt vackert område. Sanden skiftar i många nyanser från ljust gul till djup orange. Färgskiftningarna är ett resultat av den järnrika sanden som rostar. Här kan ni testa på sandboarding på de magiska sanddynerna. Vi tar oss tillbaka till slutdestinationen Windhoek för att några dagars sol och bad innan hemresan. Här kommer det även finnas möjlighet att göra ett besök till sanfolket. Sanfolket är en khoisantalande folkgrupp i sydvästra Afrika, förut kallades folkgruppen för bushmän. På 1600-talet var san utbrett över hela Afrika men koloniseringen drabbade gruppen hårt och numera har befolkningen nästan halverats. De lever i de mest ogästvänliga områdena och livnär sig som jägare och samlare men även som herdar, boskapsskötare, lantbrukare och arbetare inom hushåll och turism.

Äventyrsresan går mot sitt slut och det är dags att packa ihop souvenirerna och hoppa på flyget hem till Sverige.

 

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

12
3

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Vandrarhem

Vandrarhem

X

Vandrarhem

Du bor i flerbäddsrum.

Resans höjdpunkter

 • Sanddynerna i Namiböknen
 • Swakopmund med äventyrs aktiviteter
 • Safari i Etosha NP
 • Besök hos lokala folkstammar

Vad ingår?

 • Flyg T&R
 • Allt boende
 • All gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 23 måltider (inkl. frukost)
 • Safari i Etosha NP

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 4 100 kr
 • Fickpengar ca 5000-7000 kr. Om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. fallskärmshoppning eller fyrhjuling på sanddynorna så behöver du ha med dig mer fickpengar än de rekommenderade beloppen.

Resetillfällen

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan

blogg
30 september 2014

5 höjdpunkter på Madagaskar