Cykelresa i Vietnam flera som cyklar
Cykelresa i Vietnam flera som cyklar bild 2
Cykelresa i Vietnam 50+ Kvinnor som cyklar
Cykelresa i Vietnam 50+ Kvinnor som cyklar
Cykelresa i Vietnam 50+ Bron Huc
Cykelresa i Vietnam Ha Long-bukten
Cykelresa i Vietnam 50+ Ha Long-bukten 2
Cykelresa i Vietnam 50+ Sapa
Cykelresa i Vietnam 50+ Stad
Cykelresa i Vietnam två som cyklar
Cykelresa i Vietnam folk i båtar
Cykelresa i Vietnam 50+ Hoi An at night
Cykelresa i Vietnam 50+ Sapa2
resa-vietnam
asien-cykelresa-vietnam-03-QV50cykel-2

Cykelresa i Vietnam 55+

Typ av resa:
 • Aktiv resa
 • Äventyr
 • Ej Rosa Buss
 • Cykelresa
 • 55+

Cykla i Vietnam, en aktivitetsresa för 50+are

Kanske har du alltid drömt om att resa och se det vackra och spännande Vietnam? Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa från norr till söder i Vietnam där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad cykelresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider. 

Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an bergspass, floddeltan, röda sanddyner och exotiska stränder. För säkerhets skull har vi också med oss en backup-bil ifall du skulle behöva bryta turen. Cykeläventyret startar med en guidad rundtur i Hanoi där vi får besöka bland annat Dong Xuan Market och Ba Dinh Square. Vi börjar cykla till West Lake och tar oss runt sjön och stannar vid olika pagoder och tempel. Vägarna är mysiga och miljön typisk för norra Vietnam med lummiga risfält, bambuträd och bufflar som simmar i träsk. Via Lao Cai och Sapa tar vi oss söderut till Muong Hoa-dalen och får njuta av vackra vyer över risterrasser och berg. På cykel når vi platser som de flesta andra turister missar och möter en rad olika folkslag i byarna längs med vägen. Under resan hinner vi också med att kryssa med båt från Halong Bay till Bai Tu Long Bay. 

Vi har god erfarenhet av att arrangera aktivitetsresor, cykelresor och seniorresor. Följ med och cykla i Vietnam med oss - boka din resa idag! 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-4
Resa från Sverige-Vietnam, Hanoi, flodtur på Ngo Dong och Lao Cai

Cykeläventyret startar med en guidad rundtur i Hanoi där vi får besöka bland annat Dong Xuan market, den äldsta marknaden i Hanoi, Ba Dinh Square, One Pillar Pagoda och Ho Chi Minh museum. Morgonen efter kan de som vill vakna tidigt och delta i Hanoibornas morgongymnastik och prova tai chi quan, kampsport eller jogging. Efter lunch gör vi vår första cykeltur. Vi cyklar till West Lake och fortsätter sedan runt sjön och kommer stanna till vid olika pagoder och tempel. Dagen efter väntar en tvåtimmars båttur på floden Ngo Dong och efter en lunch i Tam Coc hoppar vi på cyklarna och tar oss längs med floden till Hoa Lu. Vägen är mysig och miljön väldigt typisk för norra Vietnam med lummiga risfält, bambuträd och bufflar som simmar i träsk. I Hoa Lu besöker vi templet King Dinh innan vi tar oss tillbaka till Hanoi och hoppar på nattåget till Lao Cai.

 

Dag 5-7
Lao Cai, Sapa, rundresa med cykling och vandring i Y Linh Ho och Ta Van

Tidigt på morgonen kommer vi fram till Lao Cai och härifrån fortsätter vi mot Sapa. Från Sapa tar vi oss neråt längs med Muong Hoa-dalen, som är hem för folkslagen black h´mong, giay och red dao, och får möjlighet att njuta av vackra vyer över risterasser och berg. När vi når Su Pan så hoppar vi på cyklarna och cyklar neråt på asfalterade vägar som dock kan vara lite gropiga. Cyklingen kommer bli lite mer utmanande under dagen och vi kommer cykla uppåt och neråt. Vyerna fortsätter hänföra oss och vi kommer passera floden Muong Bo. Vi når byn Thanh Phu, som är hem för det vänliga tayfolket, och här gör vi ett lunchstopp. Under eftermiddagen blir det en kortare cykeltur som mestadels går uppförs. Vi tar oss till de mest avlägsna delarna av Sapa som nästan inga turister besöker. Här lever red dao-folket och i området hittar vi djupa dalar, vackra vattenfall och grönskande risfält. På eftermiddagen kommer vi fram till Nam Cang Riverside House som ligger vackert vid floden Muong Bo och här kommer vi att övernatta. Morgonen efter äter vi frukost med flodens sus i bakgrunden innan vi sätter fart med cyklarna. Dagens cykeltur kommer inte gå lika mycket uppförs men den kommer ändå vara utmanande eftersom vi kommer cykla på kuperade vägar och vi kommer inte ha support av följebilen denna dag. Vi når olika byar där vi får se bergsfolket blue h´mong göra sina dagliga sysslor, långt borta från alla turister. På vägen kommer vi även passera andra byar där invånarna inte är vana vid turister. Vi äter lunch på vägen och på eftermiddagen kommer vi fram till Thanh Phu-bron där vi får transport tillbaka till Sapa. Resten av eftermiddagen och kvällen har vi fri till att utforska staden. Dagen efter lämnar vi cyklarna för vandringsskorna och idag kommer vi vandra ca 1 mil på ungefär 4-5 timmar. Vi inleder vandringsdagen med en kort promenad genom Sapa innan vi når vandringsleden som tar sin början genom dignande grönsaksträdgårdar. Leden fortsätter neråt och vägen blir mer jordig då vi tar oss genom risfält och njuter av den fantastiska utsikten längs vägen. När vi når floden så går vi ett tag längs stranden tills vi når byn Y Linh Ho som är hem för folkgruppen black h´mong. Här vilar vi ett tag och äter en välbehövlig lunch längs med floden. Efter det så fortsätter vi vandringen och leden tar oss nu djupare in i Muong Hoa-dalen. Vi kommer passera byn Lao Chai och når till sist byn Ta Van, som är hem för folkgruppen giay.  Här slutar vår vandring och vi blir hämtade och körda tillbaka till Sapa. Därifrån tar vi oss sedan till Lao Cai för att ta nattåget tillbaka till Hanoi.

 

Dag 8-11
Halong City, Bai Tu Long-bukten, Cat Ba-öarna och Danang

Vi beger oss till Halong City och här bordar vi kryssningsfartyget som under ett dygn ska ta oss runt i den nordöstra delen av Ha Long-bukten som heter Bai Tu Long Bay. Denna del av bukten har nyligen blivit introducerad för turister och är därför mycket lugnare och inte alls exploaterat. I området finns vackra kalkstensöar, öde stränder, kristallklart vatten, mystiska grottor att utforska och höga berg som tornar upp sig i bukten. I bukten finns också två olika ekosystem som är hem för hundratals olika sorters flora och fauna. Vi kryssar igenom den orörda vackra naturen och njuter av stillheten. Det finns flera olika sevärdheter i området som är tillgängliga för besök, som exempelvis grottorna Thien Canh Son och Thay, fiskebyn Vung Vieng, Cong Do Area, Ban Chan Beach och mycket mer. Vi startar morgonen med ett thai chi-pass på soldäcket där vi kan njuta av den vackra soluppgången. Efter det så bjuds det frukost och lokala bakverk i restaurangen. När vi är klara så gör vi en gemensam tur till den mysiga fiskebyn Vung Vieng och efter det börjar vi sakta kryssa mot hamnen. Ungefär vid 11-tiden så går vi iland i Gia Luan. Härifrån cyklar vi längs med västra kusten av Cat Ba-öarna genom laguner och nationalparker och stannar till sist i Suoi Goi. Vi tar på oss vandringsskorna och vandrar uppför till en härlig utsikt i den vackra Cat Ba nationalpark. Dagen efter har du hela dagen fri för egen aktivitet. Våra cyklar kommer att vara kvar för dem som vill cykla på egen hand. Passa på att utforska den mysiga fiskestaden eller bara slappa på stranden och ta ett första efterlängtat dopp innan vi hoppar på snabbåten som under 45 fartfyllda minuter tar oss till Hai Phong och sedan är det transfer till flygplatsen för att ta flyget till Danang.

 

Dag 12-16
Danang och Hoi An

Första dagen i Danang börjar med en lätt stadscykeltur till Son Tra Peninsula som ligger ca 10 km från centrumet. Vi cyklar längs floden Han på väg mot Hanbron som är en av Danangs mest kända byggnader. Här stannar vi i några minuter för att ta bilder och bara njuta av utsikten. Vi trampar vidare till bergstoppen Thuy Son som ligger i Marmorbergen. Här gör vi ett stopp för att gå 156 steg uppför en trappa för att nå toppen. Väl framme kan du njuta av den häftiga utsikten. Cyklarna tar oss tillbaka till Danang för middag och övernattning. Vi åker vidare till Hoi An och här kommer vi att stanna i fyra nätter. Första dagen blir en dag full av aktiviteter. Vi kommer cykla, fånga krabbor och fisk, njuta av lokala rätter som pannkakor, vårrullar och friterad fisk. Sedan har du tid att utforska Hoi An på egen hand. Vår sista dag i Hoi An cyklar vi ca 70 km fram till My Son och åker buss tillbaka. Under denna dag cyklar vi den längsta sträckan under hela resan. Men vi kommer dela upp sträckan under dagen och det blir flera pauser. Om man ändå känner att det blir för tungt och att man inte orkar cykla hela dagen så går det utmärkt att i stället åka med i följebilen, som för det mesta är tillgänglig under cykelturerna.

 

Dag 17-20
Ho Chi Minh City, Mekongdeltat, Cu Chi-tunnlarna och flyg hem till Sverige

 Vi lämnar sköna Hoi An och flyger vidare till Ho Chi Minh City. Efter vi landat så checkar vi in på vårt hotell och gör ett gemensamt besök till Cu Chi-tunnlarna, en av de få bevarade monumenten efter Vietnamkriget. Under jorden finns ett ca 200 km långt av tunnelsystem som grävts fram för hand och som beboddes av den vietnamesiska gerillan under kriget. När tunnlarna var som störst var de bas för ca 10 000 soldater. Tunnlarna användes som gömställen i samband med strider, vapengömmor, logi för de stridande, sjukstugor och som kommunikations- och försörjningsleder. Dagen efter väntar sista cykelturen på denna resa och det blir en kortare sådan. Vi cyklar genom ett lummigt landskap genom idylliska byar och fantastiska fruktträdgårdar kring Mekongdeltat. Vid ankomst till My Tho Pier tar vi en båt för att kryssa genom kanalen sedan kliver vi av båten på en av de små öarna för en avkopplande promenad längs palmkantade stigar. Vi promenerar genom de mysiga byarna och ser kokosgodis tillverkas innan vi åker tillbaka till hotellet. Dagen efter är det fritt för egna aktiviteter. Passa på att shoppa dina sista souvenirer eller gör ett besök till War Remnant Museum innan vi säger hejdå till Vietnam och hoppar på flyget till Sverige.

 

Med reservation för ändring av färdplanen.

Flyginformation 
Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Information om cyklingen
Nedan ser du vilka dagar som vi kommer cykla på under resan samt hur många kilometer vi kommer cykla/dag. På nästan alla cykelturer har vi en backup-bil som kan hjälpa oss om det skulle behövas.

Dag 3: ca 20 km

Dag 4: ca 30 km

Dag 5: ca 25 km

Dag 6: ca 24 km

Dag 7: vandring

Dag 9: ca 35 km

Dag 12: ca 40 km

Dag 13: ca 40 km

Dag 16: ca 40/70 km

Dag 18: ca 25 km

 

 

 

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

13
1
2
1

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Tag

Tåg

X

Tåg

Vi reser helt eller delvis med tåg. Inga rosa bussar används och vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- eller flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Resans höjdpunkter

 • Street food i Hanoi
 • Dong Xuan Market
 • Thang Long Citadel
 • West Lake
 • Sapadalen
 • Besök hos bergsfolken i olika byar
 •  24 timmars kryssning i Halong Bay
 • Cat Ba-öarna
 • My Son
 • Hoi An
 • Tra Que Vegetable Village
 • Mekongdeltat
 • Ho Chi Minh City/ Saigon

Vad ingår?

 • Flyg (internationellt och inrikes)
 • Allt boende 
 • All gemensam transport
 • Ca 34 måltider (inkl. frukost)
 • Snacks under cykelturerna
 • 1 liter vatten/person/cykeldag
 • Våtservetter
 • Cyklar (mountain bike) & hjälm
 • Kryssning i Halong Bay/Bai Tu Long Bay
 • Snabbåt från Cat Ba till Hai Phong
 • Inträde på vissa utflykter
 • Besök till Cu Chi tunnlarna
 • Engelsktalande lokal cykelguide/turistguide
 • Svensk reseledare

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 3 200 kr
 • Visum ca 600 kr
 • Fickpengar ca 5 000 - 7 000 kr
 • Dricks till lokala guider, mekaniker & chaufförer ca 170 USD

Resetillfällen

QVcykel21b+50

Datum: 2021-11-03 - 2021-11-22

Fastställt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-03-31

Mer än 5 platser kvar

Pris: 29 900 kr

Handpenning: 5 000 kr

Instagrammat från resan