Cykelresa i Vietnam 50+ Bron Huc
Cykelresa i Vietnam 50+ Sapa
Cykelresa i Vietnam Ha Long-bukten
Cykelresa i Vietnam 50+ Ha Long-bukten 2
Cykelresa i Vietnam 50+ Stad

Cykelresa i norra Vietnam 55+ Nyhet

Typ av resa:
 • Natur
 • 55+
 • Cykelresa
 • Båtresa
 • Ej Rosa Buss
 • Kultur
 • Sol och bad
 • Storstad
 • Tågresa
 • Vandring
 • Äventyr

Cykla i norra Vietnam, en aktivitetsresa för 50+

Kanske har du alltid drömt om att resa och se det vackra och spännande Vietnam? Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa i norra Vietnam där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad cykelresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider. 

Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an bergspass, floddeltan och exotiska stränder. För säkerhets skull har vi också med oss en backup-bil ifall du skulle behöva bryta turen. Cykeläventyret startar med en guidad rundtur i Hanoi där vi bland annat får besöka Dong Xuan Market och Ba Dinh Square. Vi börjar cykla till West Lake och tar oss runt sjön och stannar vid olika pagoder och tempel. Vägarna är mysiga och miljön typisk för norra Vietnam med lummiga risfält, bambuträd och bufflar som simmar i träsk. Via Lao Cai och Sapa tar vi oss söderut till Muong Hoa-dalen och får njuta av vackra vyer över risterrasser och berg. På cykel når vi platser som de flesta andra turister missar och möter en rad olika folkslag i byarna längs med vägen. Under resan hinner vi också kryssa med båt i Ha Long-bukten.

Vi har god erfarenhet av att arrangera aktivitetsresor, cykelresor och seniorresor. Följ med och cykla i Vietnam med oss - boka din resa idag! 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-4
Resa: Sverige-Vietnam. Hanoi, West Lake och Duong Lam

Cykeläventyret startar med flyg till Vietnams huvudstad Hanoi. Här börjar vi med en guidad rundtur i staden där vi får besöka bland annat Dong Xuan Market (den äldsta marknaden i Hanoi), Ba Dinh Square, One Pillar Pagoda och Ho Chi Minh museum. Morgonen efter kan de som gillar att stiga upp i ottan delta i Hanoibornas morgongymnastik och prova tàijíquán. Efter lunch gör vi vår första cykeltur. Vi cyklar till West Lake och fortsätter sedan runt sjön och kommer stanna till vid olika pagoder och tempel. 
Morgonen efter rivstartar vi med en två timmars cykeltur till den forntida byn Duong Lam. En liten by som inte verkar ha berörts av tidens framfart. Här får du utforska Vietnams ursprung vad gäller kultur, traditioner och arkitektur. Vi cyklar längs mysiga bakgator och småpratar med lokalbefolkningen som bor i de välbevarade månghundraåriga husen. Här blir vi också bjudna på lunch innan vi fortsätter. Efter lunch hoppar vi på cyklarna och tar oss till Mia Pagoda. Pagoden är byggd på 1400-talet och består av 287 statyer i olika storlekar. Vi cyklar vidare och besöker kungarna Phung Hungs och Ngo Quyens tempel innan vi tar oss tillbaka till vårt hotell i Hanoi där vi också övernattar. 
 

 

Dag 5-6
Flodtur på Ngo Dong och Hoa Lu


Dagen efter väntar en två timmar lång båttur på floden Ngo Dong där vi kommer passera gröna risfält, mysiga byar, berg och grottor. Vi stannar för lunch i Tam Coc och på eftermiddagen hoppar vi på cyklarna igen och cyklar längs med floden till Hoa Lu, Vietnams forntida huvudstad. Vägen är mysig och miljön väldigt typisk för norra Vietnam med lummiga risfält, bambuträd och bufflar som simmar i träsk. Eftermiddagen och kvällen tillbringar vi i Hoa Lu, hem för tre dynastier och sex kungar. Vi besöker templen King Dinh och Kindg Le och äter middag på en restaurang tillsammans.  
Morgonen efter lämnar vi Ninh Binh och åker vidare med buss till Dong Dao plantage där vi påbörjar vår cykeltur för dagen. Vi kommer cykla ca 30 km idag längs med det vackra vidsträckta landskapet tills vi når Cuc Phuong nationalpark. På vägen passerar vi snåriga ananasplantage, gröna dalar och mysiga små byar. Vi kommer fram till nationalparken kring lunchtid och äter en gemensam måltid på en lokal restaurang. Efter lite välförtjänt vila så hoppar vi på cyklarna igen och cyklar ca två timmar inne i parken där vi även kommer göra kortare stopp för promenader och ett besök till Cave of Ancient Men. På eftermiddagen tar vi oss tillbaka till Hanoi där vi äter middag innan vi tar nattåget till Lao Cai.
 

 

Dag 7-9
Lao Cai, Sapa, rundresa med cykling, vandring i Ban Khoang

Tidigt på morgonen kommer vi fram till Lao Cai och härifrån fortsätter vi mot Sapa. Från Sapa tar vi oss neråt längs med Muong Hoa-dalen, som är hem för folkslagen black h´mong, giay och red dao, och får möjlighet att njuta av vackra vyer över risterasser och berg. När vi når Su Pan så hoppar vi på cyklarna och cyklar neråt på asfalterade vägar som dock kan vara lite gropiga. Cyklingen kommer bli lite mer utmanande under dagen och vi kommer cykla uppåt och neråt. Vyerna fortsätter hänföra oss och vi kommer passera floden Muong Bo. Vi når byn Thanh Phu, som är hem för det vänliga tayfolket, och här gör vi ett lunchstopp. Under eftermiddagen blir det en kortare cykeltur som mestadels går uppför. Vi tar oss till de mest avlägsna delarna av Sapa som nästan inga turister besöker. Här lever red dao-folket och i området hittar vi djupa dalar, vackra vattenfall och grönskande risfält. På eftermiddagen kommer vi fram till Nam Cang Riverside House som ligger vackert vid floden Muong Bo och här kommer vi att övernatta. Morgonen efter äter vi frukost med flodens sus i bakgrunden innan vi sätter fart med cyklarna. Dagens cykeltur kommer inte gå lika mycket uppför men den kommer ändå vara utmanande eftersom vi kommer cykla på kuperade vägar och vi kommer inte ha support av följebilen denna dag. Vi når olika byar där vi bland annat får se bergsfolket blue h´mong göra sina dagliga sysslor, långt borta från alla turister. På vägen kommer vi även passera andra byar där invånarna inte är vana vid turister. Vi äter lunch på vägen och på eftermiddagen kommer vi fram till Thanh Phu-bron där vi får transport tillbaka till Sapa. Resten av eftermiddagen och kvällen har vi fri till att utforska staden. Dagen efter lämnar vi cyklarna för vandringsskorna och beger oss norrut. Under vår väg kommer vi
passera grönskande landskap och det majestätiska berget Fansipan. Och när vi närmar oss byn Ban Khoang så kommer vi kunna njuta av en fantastisk vy över dalen. Vi gör en kort promenad till byn där red dao-folket lever. Här får vi ta del av deras liv och se deras vackra traditionella kläder och broderier, som de gör själva. Det här bergsfolket är fortfarande självförsörjande och odlar ris på det traditionella sättet med hjälp av bufflar. Vi kommer även göra ett kortare besök till byn Ta Giang Phinh, som är hem för black h´mong-folket. Black h´mong är väldigt duktiga på att göra sina egna
kläder av hampa och de färgar även kläderna själva med indigo.

Dag 10-15
Ha Long, Cat Ba-öarna, Danang och resa tillbaka till Sverige

Vi beger oss till Ha Long och här bordar vi kryssningsfartyget som under ett dygn ska ta oss runt i Ha Long-bukten. Efter lunch ombord väntar ett besök till grottan Sung Sot och sedan fortsätter vi eftermiddagen med att paddla kajak kring mysiga fiskebyar innan vi återvänder till kryssningsfartyget för bad och middag. Dagen efter kommer vi fram till Gia Luan. Härifrån cyklar vi längs med västra kusten av Cat Ba-öarna genom laguner och nationalparker och stannar till sist i Suoi Goi. Vi tar på oss vandringsskorna och går på vandringstur i vackra Cat Ba nationalpark. Resan går mot sitt slut och nu har vi två heldagar fria för egna aktiviteter. Våra cyklar kommer att vara kvar för dem som vill cykla på egen hand. Passa på att utforska den mysiga fiskestaden eller bara slappa på stranden och ta ett efterlängtat dopp. Efter två sköna dagar tar vi oss tillbaka till Hanoi där vi hoppar på flyget hem till Sverige igen.

 

Med reservation för ändring av färdplanen.

Flyginformation 
Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Information om cyklingen
Nedan ser du vilka dagar som vi kommer cykla på under resan samt hur många kilometer vi kommer cykla/dag. På nästan alla cykelturer har vi en backup-bil som kan hjälpa oss om det skulle behövas.

 

Dag 3: ca 20 km

Dag 4: ca 4 km

Dag 5: ca 30 km

Dag 6: ca 17 km

Dag 7: ca 25 km

Dag 8: ca 24 km

Dag 11: ca 35 km

 

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

8
1
2
1

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Tag

Tåg

X

Tåg

Vi reser helt eller delvis med tåg. Inga rosa bussar används och vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- eller flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Traditionellt boende

Traditionellt boende

X

Traditionellt boende

Vi bor som lokalbefolkningen, t ex jurta i Mongoliet, futonmadrass i Japan eller hemma hos en lokal familj (homestay) på Kuba.
Storstad

Storstad

X

Storstad

Vi besöker minst en storstad.

Resans höjdpunkter

 • Street food i Hanoi
 • Dong Xuan Market
 • Thang Long Citadel
 • West Lake
 • Duong Lam
 • Ninh Binh
 • Sapadalen
 • Besök hos bergsfolken i olika byar
 • 24 timmars kryssning i Ha Long-bukten
 • Vandring i Cat Ba nationalpark
 • Sol & bad på Cat Ba-öarna

Vad ingår?

 • Flyg (internationellt och inrikes)
 • Allt boende 
 • All gemensam transport
 • Ca 27 måltider (inkl. frukost)
 • Snacks under cykelturerna
 • 1 liter vatten/person/cykeldag
 • Våtservetter
 • Cyklar (mountainbike) & hjälm
 • Kryssning i Bai Tu long Bay
 • Snabbåt från Halong till Gia Luan Pier
 • Snabbåt från Cat Ba till Hai Phong
 • Inträde till Cu Chi tunneln
 • Inträde till vissa utflykter
 • Engelsktalande lokal cykelguide/turistguide
 • Svensk reseledare
 • Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 2 000 kr
 • Visum ca 600 kr
 • Fickpengar ca 4 000 kr
 • Dricks till lokala guider, mekaniker & chaufförer ca 120 USD
 • Resetillfällen

  Instagrammat från resan