20131205-Bagan-66
resa-burma-2
resa-burma-1
burmaresa4
burmaresa3
burmaresa2
burmaresa
bro-burma
resor-till-burma-10
resor-till-burma-12
resor-till-burma-14

Tillval: Burma

Typ av resa:

Rundresa i Burma

Följ med Rosa Bussarna till Burma i samband med din Asienresa. Vi flyger in till Rangoon för några dagar fyllda av upplevelser i staden. Bland annat besöker vi den gyllene pagoden Shwedagon.

Rundresan i Burma fortsätter med flyg till Heho och Inlesjön. Vi åker runt på den vackra sjön och besöker byarna i området. 

Resan i Burma fortsätter till Bagan där vi njuter av att vandra runt bland de många tempel och stupor som finns i området. Via Rangoon avslutar vi vårt äventyr i Burma och påbörjar resan hemåt.  

Detta tillval går att lägga till efter resorna:
Indokina 50+, pris 15 000 kr.
Jul & nyår i Vietnam & Kambodja, pris 15 000 kr
Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Detta tillval går att lägga till efter resorna:
Indokina 50+, pris 15 000 kr.
Jul & nyår i Vietnam & Kambodja, pris 15 000 kr.

Dag 1-3
Resa till Burma, Rangoon. Shwedagon

Gruppen som ska åka till Burma strålar samman i Bangkok den 9 januari och påbörjar sitt äventyr med en kväll och natt. Dagen därpå lämnar vi hektiska Bangkok och flyger till Rangoon, Burmas största stad och den tidigare huvudstaden där vi möts av en något lugnare atmosfär. Rangoon är dock en stad i förändring som nu sakta håller på att moderniseras, något man bland annat ser på de höghus som sticker upp över den gamla och mestadels koloniala bebyggelsen. I Rangoon erbjuder vi en gemensam ankomstlunch och en gemensam stadspromenad där vi fångar upp lite av stadens olika ansikten. Vi gör också en gemensam utflykt upp till den gyllene pagoden Shwedagon. Det är en cirka 100 meter hög guld- och ädelstensglittrande stupa omgiven av böneställen och andra mindre byggnader uppe på en hög kulle. Shwedagon rankar många som Asiens allra mest magnifika buddhistiska byggnad och den heligaste platsen för burmeserna. Därutöver kan det finnas lite tid för egna äventyr i Rangoon där en upplevelserik tågresa på ca tre timmar runt stadens centrum kan vara ett.

Dag 4-6
Nyaungshwe, Inlesjön, Bagan

Vi flyger från Rangoon norrut till Heho och därifrån åker vi vidare med egen transfer till Nyaungshwe, som är den största orten vid Inlesjön. Sjön ligger inramad av de vackra Shanbergen och runt sjön ligger ett antal byar till stor del byggda på pålar. Ithafolket som bor och lever på och kring sjön är anpassade till vattenlandskapet och odlar grönsaker på flytande öar. Vi gör en gemensam heldag med båt på sjön för att med många olika stopp utforska livet och den fantastiska miljön. Det finns också möjlighet och tid för egna små utflykter i och runt Nyaungshwe exempelvis till lokala marknader och till en av Burmas mycket få vingårdar som ligger strax utanför Nyaungshwe. På eftermiddagen dag sex tar vi oss åter till Heho för vårt flyg som tar oss till Bagan dit vi kommer tidig kväll.

Dag 7-9
Bagan

Bagan är en av de andra stora sevärdheterna i Burma. Regionen hade sin storhetstid från mitten av 1000-talet till slutet av 1200-talet och från den tiden finns tusentals tempel kvar som påminner om den prakt och rikedom som en gång fanns i Bagan. Under en hel dag besöker vi gemensamt några av de allra finaste byggnaderna och du kan välja att titta på flera av dem via cykel, hästkärra eller motorfordon, alternativt bara ströva runt i Old eller New Bagan. Dag åtta tar vi oss med flyg från Nyaung U till Rangoon och därifrån till Bangkok. Vi avslutar tilläggsresan med en natt i Bangkok för lite avslutande värme, shopping och roligheter innan det är dags att vända hem till Sverige igen. 

Med reservation för ändring av färdvägen.

Med möjlighet att lägga till några dagar i Thailand, se resan Burma & Thailand för program. Ring oss för pris 08-673 25 20.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

8

Resan innehåller

Resans höjdpunkter

 • Rangoon
 • Shwedagon
 • Inlesjön
 • Tusentals tempel och pagoder i Bagan

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende
 • Svensk reseledare
 • Alla transporter (flyg från/till Bangkok, inrikesflyg Burma med privata flygbolag samt lokala transporter till och från flyg)
 • ”Stadsskatterna” i Bagan och för Inlesjön
 • Transport till och entré för Shwedagon
 • Heldagsutflykt med båt på Inlesjön
  Utflykt till några tempel m.m. i Bagan
  Ca 10 måltider (inkl. frukost)

Vad tillkommer?

 • Visum ca 50 USD
 • Fickpengar ca 150-250 USD

Resetillfällen

Rosa Bussarna tipsar

Detta tillval tillhör resan Indokina 50+

Detta tillval tillhör resan Jul & nyår i Vietnam & Kambodja

Instagrammat från resan