sydamerika äventyrsresa bolivia
Machu Picchu
sydamerika-vykort-risfält
sydamerika-vinka-med-rosa-bussarna
sydamerika-sockertoppen
sydamerika-saltoknen-SEB-2
sydamerika-rosa-bussarna-01-2
sydamerika-dödens-väg
sydamerika-iguacofallen-01

Brasilien-Peru

Typ av resa:
 • Äventyr
 • Vandring
 • Storstad
 • Sol och bad
 • Rosa Buss
 • Party
 • Natur
 • Kultur

Rundresa Brasilien – Peru. Äventyr från Copacabana till Machu Picchu

Följ med på en spännande äventyrsresa i Sydamerika. Vi startar resan i Brasilien och njuter av värme i Rio de Janeiro. Du kan besöka Sockertoppen och njuta av sambatakter. Via Paraty, där du kan åka båt och sola och bada, fortsätter resan till de storslagna Iguazúfallen. På väg norrut passerar vi Paraguay och Asunción och i Salta, Argentina, kan du passa på att forsränna eller rida. 

Resan i Sydamerika fortsätter till Bolivia där du kan cykla på Dödens väg, besöka gruvor i Potosí, shoppa på shamanmarknaden i La Paz och besöka storslagna saltöknen Salar de Uyuni. Vi besöker även lokalbefolkningen på vassöarna i Titicacasjön på vår väg mot Peru. Framme i Cusco förbereder vi oss för vårt besök till Machu Picchu. Du väljer själv om du vill åka tåg, vandra Inkaleden eller äventyrliga Inca Jungle Trail till den fantastiska bergsstaden. 

Rundresan fortsätter efter Machu Picchu till Nasca så att du kan flyga över de speciella lämningar som finns i området. I Peru kommer vi även besöka Ica, där du kan åka sandboard bland sanddynorna, och Ballestaöarna för sjösafari innan hemresan påbörjas i Lima. 

Unna dig ett äventyr utöver det vanliga – följ med Rosa Bussarna till Sydamerika! 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Viktigt att läsa om du vill gå Inkaleden till Machu Picchu

Vill du få en garanterad plats på vandringen på Inkaleden måste du boka detta så snart som möjligt, helst sex månader innan resans avgång, då antalet är begränsat. Skulle du boka in dig när det är färre än sex månader kvar innan avresa så hör av dig till kontoret för att höra om det finns platser kvar på Inkaleden. Observera också att det är bindande anmälan på samtliga tillval till Machu Picchu och att vårt avbeställningsskydd på 600 kr inte gäller för något av dem.

Det är viktigt att du kontrollerar att ditt pass är aktuellt innan din bokning. Det betyder att passet måste vara giltigt minst sex månader efter det att du beräknas komma hem från resan.

När du bokar in dig på en resa med oss och väljer att gå Inkaleden till Machu Picchu så måste vi ansöka om tillstånd för dig att gå leden. Det gör vi med hjälp av det passnummer du anger vid bokningen. Det betyder att ditt Inkaledstillstånd är kopplat till just det passnumret. Så om du av någon anledning byter pass efter det att du bokat in dig på resan med oss, MÅSTE du kontakta oss omedelbart. Och du får absolut INTE slänga ditt gamla pass. Detta eftersom ditt nya pass får ett nytt passnummer och på det passnumret finns inget Inkaledstillstånd. Det du behöver göra för att då kunna gå Inkaleden är att ta med både det nya och gamla passet till Peru. Byter du ditt pass och inte behåller det gamla passet och tar med det på resan kan du bli nekad att gå Inkaleden till Machu Picchu. 

 

Vecka 1

Resa: Flyg från Sverige till Brasilien, Rio de Janeiro, Sockertoppen, Copacabana, båtutflykt i Paraty, sol & bad

Äventyret börjar med några dagar i Rio de Janeiro. Vi kan ta linbanan upp till Sockertoppen, besöka den botaniska trädgården eller gå på fotbollsmatch på legendariska fotbollsarenan Maracanã, världens största fotbollsarena. Ett tips är att ta oss upp till Corcovadokullen och titta på den väldiga Kristusstatyn (ett av världens sju nya underverk) eller slappa på någon av de härliga stränderna Copacabana eller Ipanema. När kvällen närmar sig öppnar Rios samba- och salsaklubbar där kan vi dansa loss till gryningen. Efter några dagar lämnar vi Rio och färden går söderut mot Paraty. Missa inte båtutflykten med snorkling, bad och svalkande drinkar i den fantastiska skärgården.

Vecka 2
Iguazúfallen, Paraguay & Asunción

Vi gör en bushcamp på vägen mot ett av jordens mäktigaste vattenfall, de spektakulära Iguazúfallen, som bildas av att Paranáfloden vräker ner sina vattenmassor. Omgiven av regnskog med ett fantastiskt växt- och djurliv är Iguazúfallen en av de häftigaste upplevelserna på vår resa. Du kan också göra en avstickare in i Argentina och titta på fallen därifrån. Vi fortsätter resan in i Paraguay och stannar två nätter i huvudstaden Asunción där ni har fria dagar att utforska staden på. Vidare styr vi kosan mot Salta genom det stäppliknande Chacoområdet och stannar för en bushcamp på vägen dit.

Vecka 3
Argentina, Salta, möjlighet att forsränna eller rida. Bolivia, Potosí & saltöknen Salar de Uyuni

Vi rullar in i Argentina och mot den gamla staden Salta, som är den stad i landet som har bevarat mest av sin vackra koloniala arkitektur. Här finns det möjlighet att prova på många spännande extremsportaktiviteter, bland annat forsränning. Resan rullar vidare till Bolivia och Potosí, som ligger på 4 070 meters höjd. När vi närmar oss höga höjder är det viktigt att tänka på att ta det lugnt, annars kan man känna av höjdsjuka. Drick cocate, ät lätt och vila mycket. I Potosí utvanns enorma mängder silver en gång i tiden. Även idag bryter man mineraler här och vi har möjlighet att göra en tur in i berget. Stora delar av staden är koloniala med slingrande gator, rikt dekorerade kyrkor och palats. Härifrån kan du även göra en utflykt till världens största saltöken, Uyuni.

Vecka 4
La Paz, möjlighet att cykla på Dödens väg, besöka Måndalen eller shamanmarknaden. Titicacasjön, vassöar, Copacabana & Puno

Färden går vidare till Bolivias huvudstad La Paz som ligger ca 3 600 m.ö.h. La Paz är en vacker gammal stad med ett modernt centrum. Härifrån kan de som vill besöka Måndalen, med sitt märkliga förstenade bergslandskap, eller shamanernas marknad och studera aymaraindianernas kultur och religion. Och den modige har möjlighet cykla på Dödens väg. Vi fortsätter vidare mot Titicacasjön, världens högst belägna segelbara sjö på 4 000 meters höjd. Bredvid sjön ligger Copacabana med sin märkliga katedral och den berömda undergörande madonnan (som namngett den berömda stranden Copacabana i Rio de Janeiro). Vi gör rundturer i området, bland annat till Solön, innan vi åker in i Peru och staden Puno. Härifrån kan man ta en tur ut på sjön för att studera uroindianerna som bor på flytande öar av tortorasäv.

Vecka 5
Peru, Cusco & möjlighet att vandra Inkaleden (eller åka tåg eller Inca Jungle Trail) till Machu Picchu

Vårt äventyr fortsätter över den vackra högslätten Altiplanon med sina småbyar, städer, hjordar av lamadjur, alpacas och får. Vi kommer ner till den heliga floden Vilcanotas dalgång och närmar oss inkarikets gamla huvudstad Cusco. Här får vi ta del av minnen från det fascinerande inkariket. Soltemplet, inkans palats och det mäktiga fortet Sacsahuayaman vittnar om inkakulturens storhet. De som valt Inkaleden vandrar längs den till Machu Picchu (ett annat alternativ är att ta tåget eller cykla och vandra längs Inca Jungle Trail till Machu Picchu), som ligger vackert belägen högt uppe på en klipplatå med den brusande Urubambafloden djupt nedanför. Den gamla inkastaden är nästan helt intakt. Kombinationen av gammal historia och storslagen natur gör vistelsen till en oförglömlig upplevelse.

Vecka 6
Cusco, Nascalinjerna, Ica, Paracas, Ballestaöarna & Lima

Väl tillbaka i Cusco har ni möjlighet att vila upp er en dag innan vi rullar vidare i nedförsbacke och på slingrande vägar nedför Andernas bergskedja mot Stillahavskusten. Vi stannar till i Nasca. Där finns det möjlighet att göra en flygtur över de mystiska Nascalinjerna. Dessa väldiga geometriska figurer är uthuggna i ökenjorden och föreställer olika djur. Ingen vet varför de skapades eller av vem/vilka. Vår färd går vidare mot Ica och Paracas. I det kalla Stilla havet finns ett oerhört rikt djurliv och ute på Ballestasöarna samlas flockar av sjölejon och miljontals havsfåglar av skilda arter. Resans sista uppehåll är landets huvudstad Lima. Här kan vi besöka centralplatsen Plaza Mayor, ta en titt in i katedralen med erövraren Pizarros grav, kolla in ärkebiskopspalatset och stadshuset och insupa lite mer kultur innan vi avslutar vår upptäcktsresa och tar flyget tillbaka hem till Sverige.

Med reservation för ändring av färdplanen

.

 

Bild, film och annan information från resan

Peru-Brasilien Kostik Harju vloggar från resan

https://youtu.be/607fKLOWY2E
göran-höglund-blogg

Göran Höglund har fotat i Sydamerika

Titta på Görans bilder från Sydamerika

Boende på resan

13
21
5
3 (tillval)

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Tag

Tåg

X

Tåg

Vi reser helt eller delvis med tåg. Inga rosa bussar används och vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- eller flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Underverk

Underverk

X

Underverk

Vi kommer passera något av världens gamla eller nya underverk.

Till exempel kan vi passera Kinesiska muren/Kina, Petra/Jordanien, kristusstatyn/Brasillien, Machu Picchu/Peru, Chichen Itza/Mexiko, Colosseum/Italien, Taj Mahal/Indien eller Pyramiderna/Egypten.

Symbolen innebär att möjligheten finns att besöka dem, även om de inte alltid ingår i priset.

Party

Party

X

Party

Denna symbol berättar att det på tidigare resor, denna rutt, har förekommit en del fester. Det beror också på vilken slags grupp man reser med och hur mycket man själv medverkar.

Vandrarhem

Vandrarhem

X

Vandrarhem

Du bor i flerbäddsrum.
Storstad

Storstad

X

Storstad

Vi besöker minst en storstad.

Resans höjdpunkter

 • Copacabana
 • Ipanema
 • Kristusstatyn
 • Rio de Janeiro
 • Iguazúfallen
 • Saltöknen Uyuni
 • La Paz
 • Cusco
 • Inkaleden
 • Machu Picchu

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende
 • All gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 50 måltider (inkl. frukost)

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 3 500 kr
 • Inkaleden till Machu Picchu 5 700 kr
 • eller tågresa till Machu Picchu 4 200 kr
 • eller Inca Jungle Trail till Machu Picchu  4 000 kr
 • Tillval: Huayna Picchu 1 200
 • Fickpengar ca 1 000-1 400 USD

Resetillfällen

SBP22

Datum: 2022-01-31 - 2022-03-15

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-06-30

Mer än 5 platser kvar

Pris: 36 900 kr

Handpenning: 5 500 kr

Rosa Bussarna tipsar

Tillval 1. Vandra inkaleden till Machu Picchu

Tillval 2. Naturskön tågresa till Machu Picchu

Tillval 3. Inca jungle trail till Machu Picchu

Tillval: Huayna Picchu vandring

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan