Bjärehalvön & Ullared bussen Lina Vesterlund
Bjärehalvön & Ullared folk i bussen Lina Vesterlund
Bjärehalvön & Ullared folk som äter Lina Vesterlund
Bjärehalvön & Ullared matlagning Lina Vesterlund
Bjärehalvön & Ullared gruppfoto Lina Vesterlund
bussresa-ullared
europa-ullared-2-02

Bjärehalvön & Ullared-Nyhet!

Typ av resa:

Häng med oss på en weekend med vandring, shopping och trevligt umgänge! Vi börjar resan med buss från Stockholm till Torekov. Dagen efter blir det vandring längs Skåneleden till Båstad via Hovs Hallar. Vi lagar middag tillsammans och tillbringar kvällen i Båstad. Morgonen efter tar vi på oss spenderarbyxorna och rullar vidare till Ullared. Shopping med gemensam middag på kvällen bjuder lördagen på innan vi på söndagen tar oss hemåt.

Fokus denna helg kommer ligga på det sociala. Vi umgås och äter de flesta måltider tillsammans. Detta är därför en perfekt prova på-resa med Rosa Bussarna för dig som aldrig åkt med oss tidigare.

OBS!
Pris för dig som inte åkt med Rosa Bussarna tidigare: 2 900 kr
Pris för tidigare resenärer (s.k. pinkare): 2 500 kr

          

          

 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1
Stockholm-Gränna

Vi styr vår weekendresa från huvudstaden kl. 16.00 och vi stannar i Gränna för övernattningen.

Dag 2
Gränna-Torekov

Vår weekendresa fortsätter söderut. Resan ner till Torekov beräknas ta ca 4 timmar och vi anländer kring 13.00. Väl framme på First Camp Torekov får vi en genomgång om hur det är att bo och åka med Rosa Bussarna. Efter det sätter vi upp taket tillsammans. Ni kommer även ha möjlighet att utforska mysiga Torekov. Den lilla badorten som ligger på Bjärehalvöns yttersta spets är en liten pärla. Torekov har en mysig hamn som rymmer både fiskebåtar och lyxiga segelbåtar. Här kan du slå dig ner och äta rökt makrill, njuta av en glass eller bara titta på båtarna. Det finns många fina sandstränder att strosa längs innan skymningen kommer eller varför inte besöka Torekovs Warmbadhus och bada varmbad eller kanske tångbad innan natten sänker sig över Bjärehalvön.

 

Dag 3
Vandring från Torekov-Båstad

Morgonen efter äter vi frukost tillsammans och sen packar vi ihop. Sedan påbörjar vi vandringen till sommarstaden Båstad. Vi kommer vandra en del av Skåneleden som går mellan Torekov och Båstad. Skåneleden bjuder på en vacker kustvandring i varierande terräng. På vägen kommer vi att passera Norrvikens trädgårdar, Englandsdals naturreservat och Knösen, som är Bjärehalvöns högsta punkt. Man kan antingen vandra hela sträckan på ca 25 km (ca sju timmars vandring), eller bara den första etappen av vandringsleden, som tar ca 1,5-2 timmar och är av svårighetsgrad medel. Den första etappen avslutas vid Hovs Hallar (innan vi når Norrvikens trädgårdar) som är känt för sina dramatiska röda klippor och vackra solnedgångar. Här gör vi ett lunchstopp och det kommer även finnas möjlighet till ett svalkande bad innan vi fortsätter mot Båstad. Den sista etappen på vandringen är mer utmanande och det kommer finnas klippor längs vägen. Om man inte vill fortsätta vandringen till Båstad så finns det möjlighet att åka buss härifrån. Vill man inte vandra alls så kan man åka med bussen från Torekov till Båstad. Väl framme i Båstad väntas en trevlig middag och kväll tillsammans.

Dag 4-5
Shopping i Ullared och hemresa till Stockholm

Dagen efter åker vi vidare till Ullared. Väl framme så kan de som vill tillbringa hela dagen i varuhuset och shoppa loss. På kvällen gör vi middag tillsammans. Dagen efter äter vi frukost, packar ihop och lämnar Ullared 11.00. De morgontidiga hinner en sväng till varuhuset innan vi åker hemåt. 

 

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

3

Resan innehåller

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Resans höjdpunkter

 • Torekov
 • Vandring på Skåneleden
 • Hovs Hallar
 • Norrvikens trädgårdar
 • Båstad
 • Ullared
 • Shopping
 • Prova på-resa med Rosa Bussarna 

Vad ingår?

 • Buss Stockholm T&R
 • Boende på rosa buss
 • Måltider: 4 frukostar, 1 lunch, 3 middagar 

Vad tillkommer?

 • Pengar till att hyra cykel, Segway, minigolf
 • Inträde till kallbadhus i Båstad
 • Inträde till Norrvikens trädgårdar 
 •  Pengar till shopping i Ullared
 • Höghöjdsbana i Ullared

Resetillfällen

EU21

Datum: 2021-08-11 - 2021-08-15

Fastställt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-05-15

Mer än 5 platser kvar

Pris: 2 900 kr

Handpenning: 2 900 kr

Instagrammat från resan