Tillval 4: Bestig Wayna Picchu

Typ av resa:
Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Tillval 4 – Bestig Wayna Picchu

För dig som inte kan få nog av Machu Picchu på plats i själva ruinstaden utan även vill beskåda underverket lite från ovan finns möjlighet att bestiga berget Wayna Picchu. Bergets topp, som du säkert har sett i bakgrunden på bilder över Machu Picchu, bjuder på en vidunderlig utsikt över ruinstaden och dess omgivningar och ståtar dessutom med en hel del häftiga ruiner som klamrar sig fast vid klipporna. Om du inte heller har fått nog av vandring vid det här laget ger inträdet till Wayna Picchu dig dessutom tillgång till några kortare vandringsleder runt omkring berget.

Att ta sig upp på Wayna Picchu tar omkring en timme enkel väg och är att betrakta som tuffare än att vandra på inkaleden, eftersom stigen till toppen stundtals är mycket brant och hal och kräver en del klättring. God fysik och skaplig kondition är därför viktiga förutsättningar för att du ska klara av bestigningen som kanske blir lite extra tuff om du dessutom är trött efter att just ha gått inkaleden.

Oavsett om du väljer att ta tåget till Machu Picchu eller tar dig dit via inkaleden eller inca jungle trail har du möjlighet att bestiga Wayna Picchu, vilket i så fall sker efter den guidade turen inne i ruinstaden. Kostnaden för inträdet är 60 USD om du gör inkaleden eller 15 USD om du gör Inca jungle trail och på grund av det ökade trycket av besökare är det nödvändigt att boka detta tillval i god tid då numera endast 400 personer får besöka berget varje dag.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

Resan innehåller

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Resans höjdpunkter

Vad ingår?

Vad tillkommer?

Resetillfällen

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan