kroatien-cykling-vandring-07

Båtresa i Kroatien, norra Dalmatien med tillval cykling

Typ av resa:
 • Vandring
 • Träningsresa
 • Trevligt & kul ska vi ha
 • Sol och bad
 • Party
 • Natur
 • Kultur
 • familjeresa
 • Ej Rosa Buss
 • Cykelresa
 • Båtresa
 • Aktiv resa

Båtresan i Kroatien vänder sig till dig som vill vara aktiv på din semester med vandring och cykling men även till dig som bara ha en skön semester med sol och bad i Kroatien och väljer bort den aktiva delen. Priset är baserat på sol och bad. Cykelhyran tillkommer.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Lördag - Split - Rogoznica (L)

Svårighetsgrad 2 (14 km)

Ankomst i Split och incheckning från kl 11.00. Avgång från Split kl 13.00 när vi reser mot Rogoznica följt av lunch ombord, där du har möjlighet att träffa dina medpassagerare och besättning. Rogoznica är en liten fridfull plats med vackra stränder omgiven av kalksten. Cykeltur längs kusten till Zmajevo oro och vidare genom olivlundar och vingårdar mot Šarić Courts. Åk till Primošten för övernattning.

Söndag - Vodice - Murter - Dugi Otok (B, L, CD)

Svårighetsgrad 2 (26 km) eller Svårighetsgrad 3 (20 km)

Morgonkryssning mot Vodice, en välkänd turistplats i Dalmatia som erbjuder många cykelspår. Cykla till Tribunj, en bildskön stad i Dalmatien med en välkänd historia för åsneridning. Fortsätt till Tisno, belägen på ön Murter som är sammankopplad med fastlandet via en bro. Åk längs med havet och tallskogar till Murter stad. Lunch ombord medan vi kryssar till Dugi otok. På eftermiddagen besöker vi naturparken Telašćica och har en underbar tur från Sali till Telašćica och tillbaka. Frivillig Captains Dinner ombord med övernattning i Sali.

Måndag - Sali - Brbinj - Zadar (B, L)

Svårighetsgrad 3 (28 km)

Efter frukost lämnar vi den lilla fiskebyn Sali och påbörjar vår cykling längs med huvudleden på ön till den norra sidan av ön Dugi otok. Dugi otok är en plats där bildsköna byar och avskilda stränder möter majestätiska klippor och frodig vegetation. Efter ankomst i Brbinj äter vi lunch ombord medan vi kryssar mot Zadar - en stad med 3000-årig historia och kulturellt arv. Ledig eftermiddag för utforskande av staden. Övernattning i Zadar.

Tisdag - Zadar - Preko/Ugljan - Tkon/Pasman - Vodice (B, L)

Svårighetsgrad 1 (31 km)

Vägen leder genom två öar. Efter frukost kryssar vi från Zadar till Ugljan - den soligaste ön i Zadars skärgård. Resan börjar i Preko och leder längs med kustlinjen till Kali och sedan till Kukljca. Öarna Ugljan och Pašman är sammanlänkade via en bro. Vi anländer till Tkon där båten väntar. Kryssa mot Vodice med en fantastisk utsikt över Kornati-öarna. Övernattning i Vodice.

Onsdag - Vodice - Skradin - Sibenik (B, D)

Svårighetsgrad 3 (25 km)

Morgonkryssning mot Šibenik med panorama-utsikt över den kungliga staden och fortet St Nicholas från 1500-talet. En unik seglingsupplevelse leder till Skradin, som ligger där Krka-floden möter Adriatiska havet. Njut av en cykeltur till nationalparken Krka, som täcker ett område på 5600 hektar längs Krka-fallen, vars sju vattenfall gör dig andlös. Särskilt spektakulära är vattenfallen Roski slap och Skradinski buk. Efter en paus fortsätter vi till Šibenik och tar en ledig eftermiddag för sightseeing i den äldsta Kroatiska staden vid Adriatiska havet. Middag ombord och övernattning i Šibenik.

Torsdag - Šibenik Trogir (B, L)

Svårighetsgrad 1 (20 km)

Efter frukost cyklar vi mot fortet St. Nicholas, som är beläget vid St. Anthony-kanalens mynning. Fortet byggdes i mitten av 1500-talet som ett försvar mot turkiska anfall. Vi cyklar längs kusten med vackra vyer över den kungliga staden Šibenik. Vi fortsätter till två små saltvattensjöar som används för saltproduktion: Vela och Mala Solina. Vi återvänder till Šibenik för lunch ombord och kryssar vidare mot Trogir, en riktig Dalmatisk pärla med en bevarad Romansk-Gotisk katedral. Övernattning i Trogir.

Fredag - Trogit - Split (B, L)

Svårighetsgrad 3 (26 km)

Efter frukost cyklar vi på den sista av de fyra öarna: Čiovo. Första delen av kusten är platt, vilket följs av en uppförs-tur till kyrkan Our Lady of Prizidnica som dateras till 1546 och ligger belägen mellan branta klippor strax över havet på den syd-östra delen av ön. Vi återvänder till Slatine och beger oss uppför den högsta punkten på ön med utsikt över Split, Kaštela och närliggande berg. Lunch ombord under färden till Split. Ledig eftermiddag i Split för promenad. Övernattning i Split.

Lördag - Avresa Split.

Frukost följt av utcheckning till kl 9.00.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

7

Resan innehåller

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Party

Party

X

Party

Denna symbol berättar att det på tidigare resor, denna rutt, har förekommit en del fester. Det beror också på vilken slags grupp man reser med och hur mycket man själv medverkar.

Resans höjdpunkter

Kroatiska övärlden
Kroatiska naturen
Kroatiska kulturen
Kroatiens kulinariska läckerheter
Kroatiska svalkande och läskande drycker som t ex öl och vin

Vad ingår?

 • Flyg (T&R från Stockholm)
 • Allt boende (på båten)
 • Frukost och lunch på båten
 • All gemensam transport
 • Vi bor två och två i samtliga hytter

Vad tillkommer?

 • Fickpengar ca 3 000-5 000 kr
  All dryck på båten
  Dricks till personalen på båten ca 400 kr
  Cykelhyra:
  mountainbike 1 000 kr/vecka 
  e-bike (elcykel) 1 500 kr/vecka

Resetillfällen

EK21c

Datum: 2021-08-28 - 2021-09-04

Fastställt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-05-31

Mer än 5 platser kvar

Pris: 14 900 kr

Handpenning: 3 000 kr

Instagrammat från resan