EK50Ncykel

Båtresa i Kroatien, Kvarnerbukten med tillval cykling

Typ av resa:
 • Båtresa

Båtresan i Kroatien vänder sig till dig som vill vara aktiv på din semester med vandring och cykling men även till dig som bara ha en skön semester med sol och bad i Kroatien och väljer bort den aktiva delen. Priset är baserat på sol och bad. Cykelhyran tillkommer.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Lördag - Stockholm-Zagreb-Opatija

Äventyret börjar med flyg till Zagreb och därifrån busstransfer till Opatija.
Anländ i Opatija och checka in i Opatija hamn på båten och sedan en fri kväll i Opatija. Där finns ett fint vandringsstråk jäms med kusten till Volosko för den som vill röra på sig.

Söndag - Ön Krk

Svårighetsgrad 1 (18 km) och/eller Svårighetsgrad 4 (48 km)

Tidig avgång till ön Krk. Frukost ombord. Under båtturen har du möjlighet att lära känna dina medpassagerare och besättningen. Framme på Krk cyklar vi en lätt tur från staden Krk till byn Punat och tillbaka. Efter ankomst till Punat cyklar du genom medelhavs-doftande växtlighet, olivlundar och fikonträd till byn Dobrinj - en unik blandning av dåtid och nutid. Cykla genom stenmurar och får-skockar till det största fältet på ön - Vrbnik’s fält med sitt berömda guldgula vin Žlahtina. Du kommer pausa i Vrbnik medan du smakar på vin, ost och prosciutto. Fortsätt till Treskavac med en vacker utsikt över Punat Valley och den lilla ön Košljun med franciskanerkloster från 1100-talet. Cykla nedför genom Draga Bašćanska till Baška, och se skulpturerna av Glagolitiska bokstäver. Ät middag ombord på båten med övernattning i Baška. I händelse av dåligt väder avslutas turen med övernattning i Krk.

Måndag - Ön Rab (B,L)

Svårighetsgrad 2 (22 km) eller Svårighetsgrad 2 (21 km)

Under frukost kryssar båten till Lopar på ön Rab - en av de mest gröna kroatiska öarna. Vår cykeltur leder oss till en känd strandbukt. Vi cyklar sedan genom ön, förbi underbara Supetarska Draga i riktning mot den forntida staden Rab med sina fyra kända klocktorn placerade på en pilspets-formad landbit. Efter lunch ombord cyklar vi till naturreservatet ”Dundo”-skogen - en av ett fåtal överlevande skogar i Medelhavsområdet, som sträcker sig över Kalifront-halvön. Badpaus i den bildsköna bukten St Mara. Övernattning i Rabs hamn.

Tisdag - Pag - Ilovik (B, L, CD)

Svårighetsgrad 2 (35 km)

Efter en kort tur till ön Pag startar vi en cykeltur längs med öns vackra månliknande landskap. Första stoppet är byn Lun med tusenåriga olivträd och många stenmurar. Var försiktig medan du cyklar på ön på grund av dess vandrande får. Ön Pag är känd för sin ost. Vi rekommenderar en paus i en traditionell ”konoba”-taverna för att smaka på osten. I den idylliska byn Mandre återvänder vi till båten och äter lunch ombord. Vi fortsätter vår kryssning till ön Ilovik där vi har möjlighet att promenera, bada och slappna av. Valfri Captains Dinner ombord med övernattning i Ilovik.

Onsdag - Lošinj (B, L)

Svårighetsgrad 1 (20 km) eller Svårighetsgrad 3 (22 km)

Efter frukost åker vi till Mali Lošinj. Cykla genom underbara Čikat-halvön omgiven av tallar och medelhavs-örter och njut av de vackra stränderna. Fortsätt till den bildsköna byn Veli Lošinj och tillbaka till båten för lunch. På eftermiddagen blir det en lätt tur till en av stränderna, Sveti Ivan Hill (250 meter), eller utsiktsplatsen Providenca där du kan njuta av fantastisk vy mot stan och den södra delen av Lošinj skärgård.

Torsdag - Lošinj och Cres (B, L)

Svårighetsgrad 3 (46 km)

Efter frukost cyklar vi genom tall- och lager-träd mot ön Cres, som är kopplad till Mali Lošinj med bro, med ett första stopp i den artistiska byn Osor. Sedan tar vi en mer ansträngande cykeltur mot fiskebyn Martinscica där lunch serveras ombord. Vi kryssar vidare mot den historiska stan Cres för ledig kväll och övernattning.

Fredag - Opatija Riviera (B,L)

Svårighetsgrad 3 (27 km)

Under frukost åker båten mot Mošćenička Draga på Opatija Riviera. Därifrån cyklar vi på kustvägen med spektakulär utsikt över havet och öarna, mot byn Brseč belägen på en klippa över havet. Efter pausen fortsätter vi turen mot St Jelena Hill med ett vackert panorama över Kvarner- bukten. Cykla ned till Mošćenice, en medeltidsstad belägen vid Perun Hills fot, och vidare till Lovran där båten väntar. Ät lunch ombord medan vi reser mot Opatija, där du har en ledig kväll och kan njuta av staden, ta en promenad i parkerna eller längs med den 12 kilometer långa strandpromenaden Lungomare. Övernattning i Opatija.

Lördag - Lämnar Opatija (B)
Frukost som följs av utcheckning till kl 9.00.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

7

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Resans höjdpunkter

Kroatiska övärlden
Kroatiska naturen
Kroatiska kulturen
Kroatiens kulinariska läckerheter
Kroatiska svalkande och läskande drycker som t ex öl och vin

Vad ingår?

 • Flyg (T&R från Stockholm)
 • Allt boende (på båten)
 • Frukost och lunch/middag på båten
 • All gemensam transport
 • Vi bor två och två i samtliga hytter

Vad tillkommer?

 • Fickpengar ca 3 000-5 000 kr
  All dryck på båten
  Dricks till personalen på båten ca 400 kr
  Cykelhyra:
  mountainbike 1 000 kr/vecka 
  e-bike (elcykel) 1 500 kr/vecka

Resetillfällen

EK21a

Datum: 2021-06-26 - 2021-07-03

Fastställt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-04-30

Mer än 5 platser kvar

Pris: 14 900 kr

Handpenning: 3 000 kr

Instagrammat från resan