kroatien-cykling-vandring-05

Båtresa i Kroatien, Kvarnerbukten, lätt cykling och vandring

Typ av resa:
 • Aktiv resa
 • familjeresa
 • Trevligt & kul ska vi ha
 • Träningsresa
 • Party
 • Natur
 • Kultur
 • Sol och bad
 • Vandring
 • Ej Rosa Buss
 • Cykelresa
 • Båtresa

Båtresan i Kroatien vänder sig till dig som vill vara aktiv på din semester med vandring och cykling men även till dig som bara ha en skön semester med sol och bad i Kroatien och väljer bort den aktiva delen. Priset är baserat på sol och bad. Cykelhyran tillkommer.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Lördag – Stockholm-Zagreb-Opatija (M)

Äventyret börjar med flyg till Zagreb och därifrån busstransfer till Opatija.
Anländ i Opatija och checka in i Opatija hamn på båten och sedan en fri kväll i Opatija. Där finns ett fint vandringsstråk jäms med kusten till Volosko för den som vill röra på sig.

Söndag - Opatija - Krk - Rab (B, D)

Tidig avgång till ön Krk. Frukost ombord. Under båtturen har du möjlighet att lära känna dina medpassagerare och besättningen. Framme på Krk cyklar vi en lätt tur från staden Krk till byn Punat och tillbaka. Efter ankomst till Punat cykelar du genom medelhavs-doftande växtlighet, olivlundar och fikonträd till det största fältet på ön - Vrbnik’s fält med sitt berömda guldgula vin Žlahtina. Här tar vi en paus medan vi smakar på vin, ost och prosciutto. Fortsätt till Punat Valley med spektakulär utsikt över den lilla ön Košljun. Återvänd till Krk och segla till Rab, känd som ”kärlekens ö”. Här spenderar vi natten i hamnen omringad av medeltida murar.
Cykeltur på omkring 30 km, hösta punkt 210 m.

Måndag - Rab (B, L)

Frukost i staden belägen under fyra kyrktorn. Vandra till öns högsta punkt: Kamenjak Hill och Straža Peak för att njuta av underbar utsikt över Velebit-bergen i öst och Kvarner-bukten i väst. Åter till båten för lunch. Eftermiddags-tur till den grönaste delen av ön och det största skogspartiet Dundo. Övernattning i Rab.
Vandringstur på omkring 11 km, högsta punkt 401 m. Cykeltur på omkring 16 km, högsta punkt 20 m.

Tisdag - Rab - Pag - Ilovik (B, L)

Segla till den närliggande ön Pag. Cykeltur från den lilla fiskebyn Tovarnele till Novalja. Cykla genom tusenåriga olivträd och stenmurar som byggdes av invånarna som skydd mot vind. Vid ankomst i Novalja fortsätter vi vår kryssning mot ”Blommornas ö” Ilovik. Ta en eftermiddagspromenad genom ön och känn doften av oleander, eucalyptus, palmer, rosor och andra blommor. Frivillig Captains Dinner-party ombord med övernattning i Ilovik.
Vandringstur på omkring 6 km, högsta punkt 90 m. Cykeltur på omkring 21 km, högsta punkt 130 m.

Onsdag - Ilovik - Lošinj (B, L)

Efter frukost åker vi mot Mali Lošinj. Vandringstur from Mali Lošinj till Sveti Ivan (250 m) där du kan njuta av fantastisk utsikt mot den södra delen av Lošinjs skärgård. Efter en paus åker vi mot Veli Lošinj. Återvänd till Mali Lošinj för lunch ombord. Eftermiddagen består av en cykeltur till en av de många bukterna omgivna av tallar på den vackra Čikat-halvön. Övernattning i Mali Lošinj. Vandringstur på omkring 11 km, högsta punkt 225 m. Cykeltur på omkring 15 km, högsta punk 45 m.

Torsdag - Mali Lošinj - Osor - Cres (B, L)

Cykla till de små byarna Ćunski och Nerezine vid foten av den högsta punkten av Lošinj: Osoršćica. Vi fortsätter till den gamla staden Osor belägen vid en smal kanal mellan Mali Lošinj och Cres-öarna. Avresa mot Cres under lunch. Ledig eftermiddag i Cres med övernattning. Cykeltur på omkring 22 km, högsta punkt 80 m.

Fredag - Cres - Lovran - Opatija (B, L)

Njut av morgonen under en cykeltur runt Cres. Lunch serveras när vi avgår mot fastlandet och tar ett stopp i Lovran för en underbar vandring på Frans Joseph-promenaden, mer känd som Lungomare. Övernattning i Opatija.
Cykeltur på omkring 22 km, hösta punkt 80 m.

Lördag - Opatija (B)

Frukost följt av utcheckning till kl 9.00.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

7

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Party

Party

X

Party

Denna symbol berättar att det på tidigare resor, denna rutt, har förekommit en del fester. Det beror också på vilken slags grupp man reser med och hur mycket man själv medverkar.

Resans höjdpunkter

Kroatiska övärlden
Kroatiska naturen
Kroatiska kulturen
Kroatiens kulinariska läckerheter
Kroatiska svalkande och läskande drycker som t ex öl och vin

Vad ingår?

 • Flyg (T&R från Stockholm)
 • Allt boende (på båten)
 • Frukost och lunch/middag på båten
 • All gemensam transport
 • Vi bor två och två i samtliga hytter

Vad tillkommer?

 • Fickpengar ca 3 000-5 000 kr
  All dryck på båten
  Dricks till personalen på båten ca 400 kr
  Cykelhyra:
  mountainbike 1 000 kr/vecka 
  e-bike (elcykel) 1 500 kr/vecka

Resetillfällen

EK21b

Datum: 2021-07-31 - 2021-08-07

Fastställt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-04-30

Mer än 5 platser kvar

Pris: 14 900 kr

Handpenning: 3 000 kr

Instagrammat från resan