Filippinerna strand och palmer
Filippinerna båt
Filippinerna eld på stranden
Filippinerna mat
båt-i-filippinerna-qf06
asien-filippinerna-dyk-04-2 QF

Filippinerna- Nyhet!

Typ av resa:
 • Båtresa
 • Äventyr
 • Sol och bad
 • Ej Rosa Buss

Spännande resa till Filippinerna 

Unna dig ett äventyr och följ med Rosa Bussarna på kryssning i Filippinerna. Resan inleds med flyg till Filippinernas huvudstad Manila och därifrån flyger vi vidare till Puerto Princesa som ligger i provinsen Palawan. Vi besöker en av Filippinernas största sevärdheter, Puerto Princesa Subterranean River nationalpark. Parken är sedan 1999 upptagen på Unescos världsarvslista.

Resan till Filippinerna når sin höjdpunkt när vi går ombord på Tao Philippines för en kryssning utöver det vanliga. Vi åker båt och kryssar mellan små öar i Palawan. Kvällstid går vi iland på stränder och sover i enkla lokala nipa huts. Under kryssningens gång kan du snorkla, paddla kajak, äta god båtlagad mat och njuta av hav och sol.

Efter några dagar når vi  paradiset Camp Ngeyngey där vi går i land för några avkopplande dagar. Vi återvänder till Manila på väg hem till Sverige. 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-4
Flyg till Filippinerna, Palawan & Puerto Princesa Subterranean River nationalpark

Resan startar med flyg till Filippinernas huvudstad Manila och här kommer vi bo en natt i stadsdelen Makati, som är Filippinernas finansiella centrum. Makati är också ett viktigt centrum för kultur och underhållning så passa på att ta del av det aktiva nattlivet. Dagen efter flyger vi vidare till Puerto Princesa och härifrån tar vi oss vidare till Sabang. Väl framme gör vi en utflykt till Filippinernas kanske största sevärdhet, Puerto Princesa Subterranean River nationalpark. Parken är sedan 1999 upptagen på Unescos världsarvlista och är mest känd för den 8,2 km långa underjordiska floden som mynnar direkt ut i havet. Man kan åka med båt flera km in i berget och vi kommer göra en timmes båttur bland stalaktiter (droppstensformationer från taket) och stalagmiter (från marken), som får de flesta att tappa andan. Inne i underjorden lever två arter av svalor och nio arter av fladdermöss. Utflykten avslutas med en traditionell filippinsk lunch. 

Dag 5
El Nido

Vi lämnar Sabang för dykparadiset El Nido på ön Palawan. Naturen här är tropisk med regnskog, djungel och korallstränder. Stora delar av ön är skogsbevuxen, bergig och relativt svårframkomlig. Här spelades faktiskt tv-serien Expedition Robinsson in under några år också. Vi stannar två nätter i El Nido, som ligger inklämd mellan höga kalkstensklippor och Bacuitbukten. Strosa runt i den mysiga lilla byn och bekanta dig med den trevliga och gästvänliga lokalbefolkningen.

 

Dag 6-9
Kryssning i Palawan med Tao Philippines

Nu är det dags att gå ombord på Tao Philippines som är den enda kryssningen i sitt slag som åker till denna avlägsna region. Vi kryssar runt utan färdplan och dagsplanering och hur resan blir är helt upp till er själva. Under båtresan kommer vi göra stopp på mysiga öar, i små byar, sova i nipa huts (små filippinska hyddor), äta fantastiska skaldjur, dyka, snorkla, plocka kokosnötter, dricka exotiska drinkar, sola och njuta av semestern. För att ta sig iland på de olika öarna måste man antingen simma iland från båten eller bli skjutsad i kajak. Observera att vi inte sover på båten utan på olika öar. Våra stora bagage lämnar vi på båten och tar bara med oss en liten övernattningsväska.

 

Dag 10-12
Camp NgeyNgey, Coron

Vi tar oss till Camp NgeyNgey, ett ställe som för tankarna till Robinson Kruse. Ett riktigt paradis för de som vill fly iväg från vardagsstressen i den moderna världen och bara njuta av det enkla livet under några dagar. Vi kommer bo i mysiga bambuhyddor på stranden. På morgonen blir vi väckta av ljumma vindar och har bara några meter till havet för ett uppfriskande morgondopp i det kristallklara vattnet. På kvällen äter vi färsk fisk tillsammans, tillagad av vår kock på Tao Philippines. Utforska öns djungelleder, gömda grottor, öde stränder, vindpinade klippor och snorkla över välbevarade rev. Här finns inga menyer. Ingen room service. Inget wifi. Inga bekymmer helt enkelt. Vi stannar två dagar i paradiset innan vi fortsätter till Coron för en övernattning

 

Dag 13-16
Manila, flygresa hem till Sverige

Vi lämnar öarna och flyger tillbaka till Manila, som blir sista stoppet på resan. Under två dagar har vi möjlighet att utforska den pulserande storstaden kanske med ett besök till världsarvet Intramuros eller till shoppingcomplexet SM Mall of Asia. Mätta och belåtna på äventyr och upplevelser säger vi hejdå till Filippinerna och flyger hem till Sverige.

 Med reservation för ändring av färdplanen.

Flyginformation
Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Bild, film och annan information från resan

Att resa med Tao Expeditions

Boende på resan

6
7

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Resans höjdpunkter

 
 • El Nido
 • Coron
 • Barracuda Lake
 • Snake Island
 • Helicopter Island
 • Las Cabanas Beach
 • Camp Ngey Ngey
 • Subterranean River National Park
 • Båtexpedition m Tao Philippines

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende 
 • All gemensam transport
 • Inrikesflyg
 • Svensk reseledare
 • Ca 28 måltider (inkl. frukost)
 • Snorkelutrustning under båtturen
 • Kajak under båtturen
 • Inträde till Underground River Tour
 • Madrasser, sängkläder, myggnät och filtar på öarna i Palawan

Vad tillkommer?

 • Flygskatt 2400 kr
 • Dricks till lokal båtpersonal
 • Fickpengar ca 3 000 kr

Resetillfällen

Instagrammat från resan