bro-burma
burmaresa
burmaresa2
burmaresa3
resa-burma-1
burmaresa4
resa-burma-2
resor-till-burma-09
resor-till-burma-15
burma01
asien-burma-thailand-03-2 QBT
asien-burma-thailand-02-2 QBT

Burma & Thailand

Typ av resa:

Följ med på rundresa till Burma och Thailand 

Välkommen att följa med på en drömlik resa till Burma och Thailand. Som deltagare under någon av våra rundresor kommer du att få vara med om en reseupplevelse utöver det vanliga. Din resa i Thailand börjar i den hektiska huvudstaden Bangkok. Dagen efter lämnar vi Bangkok och flyger till Burma och den lugna och vackra staden Rangoon, där du bjuds på en välkomnande ankomstmiddag och en gemensam stadspromenad där du får chans att insupa atmosfären. Du kommer också att få se den gyllene pagoden Schwedagon, som är Asiens mest magnifika buddhistiska byggnad och den heligaste platsen för burmeserna. 

Resan fortsätter från Rangoon norrut till Heho och därifrån vidare med transfer till staden Nyaungshwe vid sjön Inle. Sjön ligger inramad av de vackra Shanbergen och runt sjön ligger ett antal byar som är byggda på pålar. Där får du följa med på en båttur på sjön med flera olika stopp där du kan utforska livet i byarna och den unika miljön. I Bagan i Burma får du möjlighet att se de tusentals praktfulla templen som finns kvar som minne av dess storhetstid från 1000-1200-talet. Vi besöker gemensamt de finaste templen och sedan får du ströva fritt och se dig om. 

Från Bagan flyger vi via Rangoon tillbaka till Bangkok för två hotellnätter.
Vidare åker vi till ön Koh Samet för fem härliga och avkopplande dagar med sol och bad i ett exotiskt paradis. Från Koh Samet åker du sedan direkt till Bangkoks flygplats för flyget hem där du landar den 24 januari. 
 

Boka din resa till Burma och Thailand med oss idag!

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-4

Resa Stockholm - Thailand, Bangkok
Burma, Rangoon. Shwedagon

Resan börjar med flyg till Bangkok och påbörjar äventyret med en kväll och natt där. Dagen därpå lämnar vi hektiska Bangkok och flyger till Rangoon, Burmas största stad och den tidigare huvudstaden där vi möts av en något lugnare atmosfär. Rangoon är dock en stad i förändring som nu sakta håller på att moderniseras, något man bland annat ser på de höghus som sticker upp över den gamla och mestadels koloniala bebyggelsen. I Rangoon erbjuder vi en gemensam ankomstlunch och en gemensam stadspromenad där vi fångar upp lite av stadens olika ansikten. Vi gör också en gemensam utflykt upp till den gyllene pagoden Shwedagon. Det är en cirka 100 meter hög guld- och ädelstensglittrande stupa omgiven av böneställen och andra mindre byggnader uppe på en hög kulle. Shwedagon rankar många som Asiens allra mest magnifika buddhistiska byggnad och den heligaste platsen för burmeserna. Därutöver kan det finnas lite tid för egna äventyr i Rangoon där en upplevelserik tågresa på ca tre timmar runt stadens centrum kan vara ett.

Dag 4-6
Nyaungshwe, Inlesjön, Bagan

Vi flyger från Rangoon norrut till Heho och därifrån åker vi vidare med egen transfer till Nyaungshwe, som är den största orten vid Inlesjön. Sjön ligger inramad av de vackra Shanbergen och runt sjön ligger ett antal byar till stor del byggda på pålar. Ithafolket som bor och lever på och kring sjön är anpassade till vattenlandskapet och odlar grönsaker på flytande öar. Vi gör en gemensam heldag med båt på sjön för att med många olika stopp utforska livet och den fantastiska miljön. Det finns också möjlighet och tid för egna små utflykter i och runt Nyaungshwe exempelvis till lokala marknader och till en av Burmas mycket få vingårdar som ligger strax utanför Nyaungshwe. På eftermiddagen dag sex tar vi oss åter till Heho för vårt flyg som tar oss till Bagan dit vi kommer tidig kväll.

Dag 7-9
Bagan

Bagan är en av de andra stora sevärdheterna i Burma. Regionen hade sin storhetstid från mitten av 1000-talet till slutet av 1200-talet och från den tiden finns tusentals tempel kvar som påminner om den prakt och rikedom som en gång fanns i Bagan. Under en hel dag besöker vi gemensamt några av de allra finaste byggnaderna och du kan välja att titta på flera av dem via cykel, hästkärra eller motorfordon, alternativt bara ströva runt i Old eller New Bagan. Dag åtta tar vi oss med flyg från Nyaung U till Rangoon och därifrån till Bangkok där vi har två nätter och en hel dag innan vi åker vidare till Koh Samed för fem sköna dagar. Ön som är en nationalpark med fantastiska sandstränder, varmt badvatten, otaliga restauranger m.m. samt boenden som är riktigt strandnära.

Dag 10-15
Koh Samed

Dag 10 lämnar vi Bangkok på morgonen för att åka österut några få timmar till Ban Phe där båten ut till ön Koh Samed avgår. Ön med sina fantastiska vita sandstränder och riktigt skön badtemperatur är som gjord för riktigt avkopplande och avslutande dagar i en solstol. Här finns många restauranger men i stort sett inga ”måsten” förutom stranden och havet. Från Koh Samed åker vi sedan direkt till Bangkoks flygplats för flyget hemåt.

 

Flyginformation
Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta kontoret (08-673 25 20). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

15

Resan innehåller

Resans höjdpunkter

 • Shwedagon
 • Inlesjön med båttur
 • Utforska Bagans tempel med hästkärra
 • Bangkok
 • Sol & bad i Koh Samed

Vad ingår?

 • Flyg, allt boende & all gemensam transport
 • Ca 15 måltider (inkl. frukost)
 • Svensk reseledare
 • Stadspromenad i Rangoon
 • Transport till Shwedagon
 • Heldagsutflykt med båt på Inlesjön

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 3 100
 • Flygplatsskatter totalt ca 1 000 kr
 • Visum ca 400 kr
 • Fickpengar ca 250-400 USD

Resetillfällen

QBT20

Datum: 2020-01-08 - 2020-01-24

Fastställt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2019-06-30

Mer än 5 platser kvar

Pris: 24.900 kr

Handpenning: 5.000 kr

Instagrammat från resan